Team TEHO Sport nousi 18 pisteen takaa uskomattomaan voittoon EuroChallengen vierasavauksessa

26.11.2013 23:10 GasTerra Flames Groningenin 18 pisteen kotijohto katosi savuna ilmaan tiistai-iltana, kun kotkalainen Team TEHO Sport otti kentän haltuunsa EuroChallenge-kauden ensimmäisessä vierasottelussaan. Kotkalaiset kuroivat eron umpeen kori kerrallaan ja lunastivat makean voiton Chris Owensin ja Ryan Ayersin ratkaisukoreilla viime sekunneilla.

Ryan Ayers oli Team TEHO Sportin pistelinko Groningenissa.

Joonas Lehtoranta oli jälleen kovassa iskussa kotkalaisjoukkueessa. Kuvat: Kai Kilappa.

Kun Cashmere Wright piiskasi kolmosellaan Groningenin 18 pisteen johtoasemaan (67–49) EuroChallengen alkulohkon kolmannen kierroksen ottelun kolmannen jakson päätteeksi, vain harva peliä seurannut uskoi, että kotkalaisista olisi enää takaa-ajajaksi. Kotkalaisten läpi ottelun tahmannut hyökkäys ei ollut ehtinyt asettua missään vaiheessa uomiinsa, ja vaivaiset kymmenen minuuttia erotti Groningenin avausvoitostaan.

TEHO Sportin Ryan Ayersin korkattua päätösjakson kolmosellaan etenivät joukkueet kolmisen minuuttia pisteittä, kunnes kotkalaisten Chris Owens donkkasi kotijohdon lukemiin 67–54 pakottaen Groningenin aikalisälle. Hollantilaiset jatkoivat kuitenkin kentälle yhä turvallisin mielin, sillä pelikellossa oli jäljellä enää runsas kuusiminuuttinen.

Ratkaisevilla minuuteilla kotkalaisten itseluottamus kuitenkin kohosi kohoamistaan ja kotikatsomo joutui todistamaan johdon valumista vastustamatta otteestaan. Tilanteessa 69–54 onnistuivat kaaren takaa vuoroin niin Sharaud Curry, Jukka Matinen kuin Joonas Lehtorantakin, jonka kolmonen vei kotkalaiset 71–72-johtoon ottelun viimeisen minuutin alkaessa.

Hollantilaiset kalisuttivat viimeisestä neljästä vapaaheittoyrityksestään kolmella korirautaa samalla, kun TEHO Sport otti Chris Owensin kakkosella ja Ryan Ayersin vapaaheitoilla vierasvoiton vuorenvarmasti Kotkaan lukemin 72–76 (45–36).

Paikka passivoi hollantilaiset

TEHO Sportin päävalmentaja Sami Toiviaisen mukaan peli oli ensimmäisen kahden ja puolen jakson ajan tervanjuontia. Paikkapuolustukseen siirryttyään kotkalaiset alkoivat saada pelin juonesta kiinni.

- Hyökkääminen oli vaikeaa, etenkin kun Sharaud Curry ei vielä ole loukkaantumistaan edeltäneellä tasolla. Groningen puolusti isot miehemme erittäin hyvin pimentoon ja lähinnä Ryan Ayers esti yksilösuorituksillaan rökäletappiota tapahtumasta, Toiviainen kertailee.

– Viimeiset puolitoista jaksoa pelasimme 2-3-paikkapuolustusta, mihin Groningen hyytyi. Groningen hidasti hyökkäystään ja passivoitui puolustuksessa, ja siihen rakoon me iskimme. Muutaman aika hurjan heiton jätkät pistivät loppuhetkillä sisään.

Ryan Ayersin (24/6/3 riistoa) lisäksi kotkalaisratkaisijoiden kaartiin viime minuuteilla nousivat Chris Owens (12/3/2 blokkia), Sharaud Curry (10/5/9 syöttöä), Jukka Matinen (7/3) sekä jättiharppauksia kehityksessään ottava Joonas Lehtoranta (9/1).

– Joonas oli kentällä tullessamme peliin mukaan, laittoi isot heitot sisään ja hoiti muutenkin ruutunsa mallikkaasti. Hyvä peli jälleen nuorelta mieheltä, Toiviainen kehui.

Team TEHO Sport on voittanut kolmesta pelaamastaan ottelusta kaksi ja palaa ensi viikolla kotikentälleen ”uusintaotteluun” Groningenia vastaan.

GasTerra Flames Groningen – Team TEHO Sport, Kotka 72-76 (23-22, 45-36, 67-49), EuroChallengen alkulohkon ottelu, Groningen (Hollanti) 26.11.2013

TEHO Sport: Ryan Ayers 24/6/3 riistoa, Chris Owens 12/3/2 blokkia, Sharaud Curry 10/5/9 syöttöä, Joonas Lehtoranta 9/1, Jukka Matinen 7/3, Timo Heinonen 5/2, Samuli Vanttaja 4/2, Sefton Barrett 3/0, Ryan McDade 2/4, Aleksi Akpaso 0/0, Joonas Pentti, Otto Kilpeläinen.

Groningen: Cashmere Wright 15/4/4 syöttöä/3 riistoa, Jason Dourisseau 11/3, Arvin Slagter 11/2/5 syöttöä, Jeffrey Robinson 10/9,

Ottelutilastot: Groningen – TEHO Sport

Tuomisen Bears lähellä jymy-yllätystä

Ville Tuomisen Bakken Bears kävi askeleen päässä EuroChallengen alkulohkovaiheen kenties suurimmasta yllätyksestä tähän asti kotikentällään ranskalaista Cholet’ia vastaan.

Erinomaisesti puolustanut Bears piti Cholet’ia pihdeissään ottelun viimeisen minuutin alkaessa, kun Nicolai Iversenin ja Brandon Pennin perättäiset korit veivät tanskalaiset 66-63-johtoasemaan.

Cholet’n rutiini oli kuitenkin loppuhetkillä tanskalaisille liikaa. Vieraiden aikalisän jälkeen Terrell Stoglin tasoitti pelin kaaren takaa, ja Bakkenin viimeisen heittoyrityksen osuttua rautoihin sai Cholet kahden hyökkäyslevypallon myötä kolme mahdollisuutta ratkaisuheittoon. Lopulta pelin ratkaisi Terrell Stoglin tippauksellaan juuri ennen summerin sointia.

Bakken, Cholet ja Kataja ovat kukin voittaneet kolmesta pelaamastaan ottelusta kaksi.

Ottelutilastot: Bakken – Cholet

Asiat

6.4.2024 23:00 Pääjuttu

BC Nokialle kolmas perättäinen Suomen mestaruus pyörätuolikoripallossa

Tehokas ensimmäinen neljännes petasi keltapaidoille hyvän etumatkan, joka piti loppuun saakka ja varmisti mestaruuspystin pysymisen Nokialla.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

5.4.2024 17:17 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.