Teemu Suokas on valinnut yliopistokseen Ball Staten

21.4.2020 09:30 HBA-Märskyn Teemu Suokas, 19, on valinnut menevänsä tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, jossa hänen uusi osoitteensa on Ball State.

Teemu Suokas pelaa ensi kaudella NCAA:ssa Ball Staten riveissä. Kuva: Ville Vuorinen.

Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti oli päättyneellä kaudella Divari A:ssa pelaavan HBA-Märskyn paras pistemies 12,1 pisteen keskiarvolla. Takapelaajan tontilla viihtyvä Suokas keräsi tilastoihinsa myös keskimäärin 3,3 levypalloa ja 3,8 levypalloa.

Ball State on Indianan Munciessa sijaitseva yliopisto, jonka koripallojoukkue Cardinals on yltänyt NCAA:n lopputurnaukseen historiansa aikana seitsemän kertaa. Ennen koronaviruksen pysäyttämään yliopistokautta Ball State ehti varmistaa Mid-American-konferenssin läntisen divisioonan runkosarjavoiton.

– Ball State oli yksinkertaisesti paras vaihtoehto. He osoittivat olevansa todella kiinnostuneita ja päävalmentaja halusi mut kovasti jengiin. Se sai mut kiinnostumaan tästä vaihtoehdosta, Suokas avaa taustoja.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Suokas on edustanut Suomea nuorisomaajoukkueissa 44 ottelun verran 7,5 pisteen keskiarvolla. HBA-Märskyssä hän pelasi viimeiset kolme kautta.

– Olen aina halunnut päästä yliopistoon pelaamaan, mutta tämä on vielä vain välitavoite.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Suokas on Ball Staten historian ensimmäinen eurooppalaispelaaja.

– Joukkue näyttää kilpailukykyiseltä ja toivon, että menestystä tulisi jo ensi kaudella. Omat tavoitteet on päästä pelaamaan paljon ja sitä kautta auttaa joukkuetta voittamaan pelejä. Tavoitteena on pelata tähänastisen uran paras kausi ja kehittyä paremmaksi pelaajaksi.

Lisätietoja: Cardinals Sign Finland Junior National Team Guard Teemu Suokas

Henkilöt

 
14.11.2022 08:56 NCAA

Viljami Vartiainen on sitoutunut Weber Staten yliopistoon

HBA-Märskyssä pelaava Viljami Vartiainen, 18, siirtyy syksyksi 2023 Yhdysvaltojen yliopistokentille, kun Tapiolan Hongan kasvatti on sitoutunut Weber Staten yliopistoon.

11.4.2024 21:34 Miesten I divisioona A

Jyväskylä Basketball Academy ja Tapiolan Honka ovat miesten I divisioonan loppuottelupari

Miesten I divisioona A:n finaalipari on selvillä, kun Jyväskylä Basketball Academy voitti tänään Torpan Pojat ja Tapiolan Honka taas Kipinä Basketin. Molemmat joukkueet etenivät finaaleihin otteluvoitoin 3-0.

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

Näytä lisää vastaavia