Tuomas Iisalo tyytyväinen Merlins Crailsheimin kauteen – ”Löysimme perusajatuksen nopeasti eikä menestys ollut sattumaa”

25.6.2020 22:06 Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen valmentama Merlins Crailsheim jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa jumbosijalle. Päävalmentaja Tuomas Iisalo oli kuitenkin tyytyväinen lopputurnauksen antiin ja kokonaisuudessaan sensaatiomaiseen kauteen.

Tuomas ja Joonas Iisalo johdattivat joukkueensa vahvaan kauteen. (Kuva: philippreinhard.com)

Merlins pelasi upean runkosarjan ollen sarjataulukossa kolmantena ennen kuin koronapandemia keskeytti kauden. Kauden päättäneeseen lopputurnaukseen Merlins joutui lähtemään kuitenkin vaikeasta tilanteesta, sillä Iisalo sai ainoastaan kaksi ulkomaalaisvahvistusta mukaan lopputurnaukseen ja joukkuetta täydennettiin nuorilla pelaajilla, joilla ei ollut aiempaa kokemusta Bundesliigasta.

Vaikka lopputurnaus ei sujunut tuloksellisesti hyvin, oli Iisalo tyytyväinen kokonaisantiin.

- Yleisesti ottaen lopputurnaus oli hyvin positiivinen kokemus. Järjestelyt olivat hyvät. Meillä valmistautuminen oli hankala ja uhat realisoituivat, kun kahden ensimmäisen pelin jälkeen meillä ei ollut enää yksikään kuudesta ulkomaalaisvahvistuksesta käytössä. DeWayne Russelin kroppa ei vain pystynyt toipumaan, eikä hän pystynyt pelaamaan. Toisessa pelissä Javontae Hawkinsilla sitten murtui vielä peukalo.

- Siinä vaiheessa oli aika synkkiä pilviä ilmassa. Pystyimme kuitenkin pelaamaan yhdeksän saksalaispelaajan rotaatiolla, joista kolmella oli kokemusta lähinnä Regional-liigasta eli Saksan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Heidän kanssamme pystyimme pelaamaan välieriin päässeitä Ulmia ja Oldenburgia vastaan tasapäisesti. Jätkät laittoivat kaiken peliin ja pelasivat joukkueena. Uskon, että pääsimme melko lähelle maksimisuoritusta, Iisalo kertaa lopputurnausta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Merlinsille ei povattu lopputurnauksesta menestystä eikä sitä tuloksellisesti tullutkaan. Iisalo näki kuitenkin tulosten taakse ja oli mielissään näkemästään.  

- Tiesimme, että tulostaululla meidän on vaikea voittaa pelejä. Tavoitteenamme oli olla paras versio itsestämme ja pelata omalla identiteetillämme. Saimme hyvää palautetta sekä kannattajilta, sponsoreilta, seurajohdolta että vastustajilta. Se oli tosi positiivinen kokemus.

Kesken lopputurnauksen julkaistiin myös Iisalojen jatkosopimus Merlinsin kanssa. Iisalo myöntää, että myös muita vaihtoehtoja oli, mutta vallitsevassa tilanteessa Merlins oli paras vaihtoehto.

- Oli houkutuksia ja mahdollisuuksia, mutta koronatilanteen tuoma epävarmuus teki päätöksen helpoksi. Ensinnäkin meillä on hyvä tilanne täällä ja pystymme jatkossa parantamaan olosuhteita. Toisekseen moni asia on epävarmaa ensi kauden suhteen. Oli vaikea verrata eri joukkueiden tilanteita tässä vaiheessa. Lisäksi oli erittäin tärkeä, että Joonas jatkaa myös ja etsimme parhaillaan valmennusryhmään kolmatta henkilöä, eli sitäkin aluetta laajennetaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joonas liittyi Tuomaksen aisapariksi tällä kaudella ja Tuomas oli erittäin tyytyväinen kaksikon yhteistyöhön.

- Olen tosi tyytyväinen siitä, miten yhteistyömme Joonaksen kanssa sujui. Roolimme selkiytyivät kauden edetessä ja ajattelimme samalla tavoin koripallosta. Se oli hyvin hauskaa.

Merlins ihastutti tämän kauden pelaamisellaan. Pallo ja miehet liikkuivat nopeasti ja epäitsekkyys sekä joukkuepelaaminen saivat kehuja. Ennen sarjakauden alkua Merlins povattiin sarjan häntäpäähän taistelemaan sarjapaikastaan, mutta runkosarjan keskeytyshetkellä joukkue majaili uskomattomasti kolmantena.

- Löysimme perusajatuksen nopeasti eikä menestys ollut sattumaa. Tietenkin kävi hyvää tuuria joukkueen kasaamisessa, että kaikki klikkasi todella nopeasti. Pääsyy menestykseemme löytyi kuitenkin joukkueen päivittäisestä tekemisestä harjoituksissa. Välillä vaatimukset pelaajia kohtaan olivat kohtuuttomia, mutta vahva ryhmähenki ja työmoraali johtivat jatkuvaan kehitykseen.

Iisalot kantoivat pääosin kaksin tämän kauden vastuun, mutta ensi kaudeksi seura on luvannut lisäpanostuksia valmennusryhmään.

- Ensi kaudella saamme kaksi täysipäiväistä työntekijää lisää valmennusryhmään, kun meille tulee täysipäivänen fysioterapeutti sekä kolmas valmentaja vastaamaan pelaajakehityksestä ja vastustajien skouttaamisesta. Joonas teki niitä tällä kaudella ja siinä oli paljon hommaa. Meille on tärkeää miten kehitämme pelaajia ja millaisia tyyppejä saamme joukkueeseen. Tiedämme mitä etsimme potentiaalin ja luonteen puolesta ja jatkossa meillä on entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pelaajia, sillä budjetillamme emme voi hankkia suoraan valmiita pelaajia.

Bundesliigassa on vielä finaalit edessä, mutta ensi kauden suunnitelmat ovat vielä jäissä. Vielä ei ole tietoa milloin ja missä muodossa sarjaa tullaan pelaamaan. Iisalo on kuitenkin aloittanut hommat ensi kautta silmällä pitäen.

- Pyrimme kiinnittämään saksalaisen rungon mahdollisimman nopeasti ja kauden analysointi on jo käynnissä. Mietimme millä voisimme kuroa ero kiinni edellä oleviin sekä samalla erottua.

- Pystymme pitämään varmaankin 3-5 pelaajaa tämän kauden joukkueesta, eli edessä on samankaltainen jälleenrakennus kuin viime kesänä. Nyt meillä on parempi pohja siitä miten lähdemme etenemään. Hienolla kaudellamme oli myös se puoli, että pelaajamme ovat nyt haluttuja ympäri Euroopan huippusarjoja. Olemme oppineet tästä kaudesta ja tavoitteena on pystyä luomaan samanlainen mahdollisuus uusille onnistumisille ensi vuonna.

 
15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

Näytä lisää vastaavia