Venla Varis avasi ammattilaisuransa Saksasta – ”Meni kyllä tosi hyvin”

23.5.2022 08:06 Venla Varis päätti yliopistouransa Goonzagassa joulukuussa ja siirtyi sen jälkeen 2. Bundesliigassa pelaavan Bender Baskets Grünbergrin rivehin. Variksen ammattilaisura sai lentävän lähdön ja tavoitteet tulevaisuuden suhteen ovat korkealla.

Venla Varis vaihtoi alkuvuodesta yliopistokentät ammattilaiskentille. (Kuva: Grand Canyon University)

Variksella vaihtui yliopistossa valmentaja ja sen jälkeen joukkueesta ei löytynyt hänelle enää tilaa. Hän suoritti koulunsa loppuun valmistuen joulukuussa ja siirsi agenttinsa kanssa katseet kohti Euroopan kenttiä. Ensimmäinen osoite ammattilaisena löytyi Bender Baskets Grünbergin joukkueesta Saksan 2. Bundesliigasta.

Variksen liittyessä joukkueen mukaan Grünberg taisteli sarjapaikastaan. Loppukaudesta kurssi kuitenkin kääntyi ja joukkue säilytti paikkansa sarjassa sijoittuen runkosarjassa kahdeksanneksi.

Varis ehti pelata joukkueen riveissä yhdeksän peliä tilastoiden keskiarvoikseen komeasti 14,6 pistettä, 4,3 levypalloa ja 1,1 syöttöä lähes 33 minuutin keskiarvolla.

- Meni kyllä tosi hyvin ja meillä oli tosi hyvä valmentaja. Joukkue tarvitsi jonkun joka pystyy pitämään pallosta huolta ja joukkuehenkeä yllä. Valmentaja ja koko joukkue ottivat tosi hyvin vastaan, Varis kertoo.

Bender aloitti kauden kahdella voitolla, mutta sen jälkeen 13 seuraavasta pelistä tuli vain yksi voitto. Kurssi kääntyi kuitenkin helmikuun lopussa, kun joukkue voitti kuusi viimeistä otteluaan, joista viimeinen tuli luovutusvoittona.

- Se oli mitä halusimmekin. Voitimme viisi viimeistä peliämme ja sitä ennen pidimme sarjajohtajan tiukoilla sekä lisäksi voitimme sarjan kolmosen ja nelosen.

Varikselle ammattilaisuran alku sujui hyvin, vaikka yliopistouran loppu oli vaikea. Korson Kunnon kasvatti pääsi nopeasti takaisin pelirytmiin kiinni.

- Alkuun vähän jännitti, kun en ollut vuoteen pelannut 5 vastaan 5 -pelejä ja lähinnä vain 3 vastaan 3 -minisarjaa koulussa. Alussa olikin vähän hakemista, mutta sitten lähti hyvin rullaamaan. Valmentaja antoi vastuuta ja sitä kautta tuli paljon onnistumisia.

Varis viihtyi Saksassa sen verran hyvin, että halua on jatkaa maassa myös ensi kaudella.

- Nyt tavoitteena on löytää pelipaikka Saksan ykkösliigasta. Sieltä yritetään etsiä nyt sopivaa pelipaikkaa. Haluan palata Saksaan, sillä tykkäsin olla siellä, Varis kertoo.

Henkilöt

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia