Yli 1500 syöttöä runkosarjassa jakanut Antto Nikkarinen nostaa yhden namupasseistaan ylitse muiden: "Se on jäänyt mieleen"

11.10.2019 10:10 Lapuan Kobrien pelintekijä odottaa lauantaina ensimmäiseltä Pohjanmaan derbyltään lämmintä kokemusta.

Antto Nikkarinen on antanut ensimmäisissä peleissään Kobrien paidassa yli kymmenen syöttöä ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen

Lapuan Kobrissa ensimmäistä kauttaan viettävä pelintekijä Antto Nikkarinen ylitti keskiviikon kierroksella melkoisen rajapyykin. Nikkarisen illan 13 syöttöä nimittäin puhkaisi samalla 1500 syötön rajan runkosarjaotteluissa. 28-vuotias taituri on vasta viides pelaaja, joka moiseen on Korisliigassa pystynyt.  

Kaikkiaan Vantaan Pussihukkien kasvatilla on nyt koossa 1503 syöttöä 393 runkosarjaottelussa. Onko joku lukuisista namupasseista jäänyt erityisesti Nikkarisen mieleen?

– No, hienoin syöttöni on ollut Lance Williamsin längeistä oman selän takaa Terrence Watsonille. Se on jäänyt mieleen. Se on ekalta Seagulls-kaudeltani (2015-16). Siitä taitaa löytyä video mun Instagram-sivultakin, Nikkarinen vinkkaa.

Kappas, niinpä näkyy löytyvän! Ja hyvästä syystä, sen verran näyttävästä suorituksesta on nimittäin kyse:

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

NBA:n suurtähti LeBron James on tunnettu hämmästyttävän hyvästä muististaan. Hän saattaa muistaa pieniäkin yksityiskohtia vuosien takaisesta syötöstään tai muusta pelitilanteesta. Kuinkas monta Nikkarinen muistaa omista 1503 syötöstään?

– En kyllä montaa muista, Nikkarinen naurahtaa.

– Kun kuulin rajapyykin ylittämisestä, niin ensimmäinen ajatus oli vaan, että huh huh, oonpas pelannut jo kauan. Aika paljon on jo syöttöjä kertynyt.

Tällä kaudella Nikkarisen syöttömäärä on vieläpä kasvanut kiihtyvään tahtiin. Kolmen ottelun jälkeen Nikkarinen on Kobrien paidassa jakanut jo 32 koriin johtanutta syöttöä, siis yli kymmenen syötön keskiarvolla! Tätä vauhtia Nikkarinen ylittää 2000 syötön rajan alta aikayksikön.

– Isoin asia alkukaudesta omassa syöttömäärässä on ollut, että on sopivan tyylisiä pelaajia ympärillä. Isot pelaajat tykkäävät mennä korille, löytyy urheilullisia leikkaajia ja jokainen pelaajamme osaa myös heittää kaukaa.

Nikkarisen syöttövalikoimasta ovat nauttineet muun muassa heittovoimaiset Juho Lehtoranta ja Jussi Turja. Esimerkiksi Lehtorannan alkukauden hurjasta kolmosprosentista (63,6) on paljolti kiittäminen Nikkarisen pelisilmää.

– Ja kun on hyviä heittäjiä kaarella, se avaa entisestään lisää tilaa syötöille myös puolustuksen keskelle, Nikkarinen hekumoi.

Kobrien hyökkäykset pyörivät pitkälti Antto Nikkarisen kautta. Kuva: Ville Vuorinen

Ensimmäinen Pohjanmaan derby kutkuttaa

1+2 -vuotisella sopimuksella Kobrissa pelaava Nikkarinen on innoissaan, sillä lauantaina on edessä yksi alkukauden kohokohdista, kun Kauhajoen Karhu Basket saapuu Lapualle. Ottelun lähtökohdat ovat kaikin puolin mielenkiintoiset, sillä Kobrat on aloittanut kauden pirteästi (2 voittoa, 1 tappio), vaikka kapteeni Lauri Toivonen on ollut vielä loukkaantumisen takia sivussa. 

Hallitseva mestari Karhu Basket taas on kärsinyt yllättäen kaksi peräkkäistä tappiota, vieläpä kotiparketillaan. Onkin erityisen varmaa, ettei kumpikaan pohjalaisjoukkue halua kauden ensimmäistä paikallisvääntöään hävitä.

Nikkarinen on 12 Korisliiga-kautensa aikana pelannut lukuisia paikallisotteluita. Mikä on erityisesti jäänyt muistoihin?

– Ei sinänsä yhtään yksittäistä peliä tule mieleen, mutta kyllä Kymenlaakson derbyt ovat aina olleet hyviä. Olen vielä pelannut molemmilla puolilla (KTP ja Kouvot), niin tietää, mitä ne ottelut kummallekin merkitsevät. Loimaan-vuosina meillä oli hyviä matseja Pyrintöä vastaan. Ne eivät ehkä ihan derbyjä olleet, mutta kiihkeitä kuitenkin, Nikkarinen kuvailee.

– Pohjanmaan derbyistä olen tietty paljon kuullut, mutta koskaan en ole itse ollut paikalla. Onkin hieno nähdä se meno livenä. Odotan lauantaita jo kovasti.

Kobrat–Karhu Basket

Henkilöt

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia