16-vuotiaiden poikien EM-urakka alkaa Montenegrossa

10.8.2017

Suomen 16-vuotiaiden poikien A-divisioonan EM-kisat pyörähtävät käyntiin huomenna 11. elokuuta Montenegron Podgoricassa, kun Sudenpennut kohtaavat B-alkulohkonsa ensimmäisessä ottelussaan Slovenian. Suomen kanssa samassa alkulohkossa Slovenian lisäksi pelaavat Turkki ja Saksa.


Suomella on takanaan monipuolinen valmistautumisjakso EM-kisoihin. Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi huuhtoi kultaa ja Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla joukkue nappasi Suomen historian ensimmäisen palloilumitalin voittaen Kroatian pronssiottelussa. EM-kenraalissa Suomi vaihtoi päittäin voitot tuplamaaotteluissa Belgiaa vastaan Kisakallion Susi Training Centerissä.
 

– Meillä on pitkähkö valmistautumisjakso takanamme, johon on sisältynyt niin auringonpaistetta kuin rankkasateitakin. 16-vuotiaiden maajoukkuevalmennus on ruohonjuuritason kasvatustyötä. Susikoriksen näkökulmasta on tärkeää avata näköaloja pelaajille koripalloilijaksi kasvamiselle kohti aikuisikää. Tähän olemme myös valmennuksen osalta paljon keskittyneet, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kertoo.
 

– Meille tärkeitä asioita pelaamisessa lienevät puolustusmielisyys, levypallot, nopea siirtyminen koko viisikolla, pallon liikuttaminen ja kolmenlaiset ”donkit”. Parhaimmillaan uskomme sen näyttävän kauniilta nuorten miesten koripallolta.
 

Sudenpennuilla on jo alkulohkossa edessä iso savotta, kun kovatasoisessa alkulohkossa perjantaina vastaan tulee Slovenia, lauantaina Turkki ja sunnuntaina Saksa.
 

– Näissäkin kisoissa joku voittaa Euroopan mestaruuden, joku on toinen ja seuraava on kolmas. Kilpailuasetelmat lienevät tälläkin hiekkalaatikolla ennallaan - isot ovat isoja ja haastajat haastajia. Isojen keskittyessä olemaan isoja kannattaa haastajien muistuttaa itseään sinnikkyydestä ja uskoa omiin mahdollisuuksiinsa.

 

Suomen 16-vuotiaat pojat EM-kisoissa 2017

 

#SukunimiEtunimiPituusSeura
3SUOKASTEEMU185MuKi
4KOSKINENJASPER181Pyrintö
5JUUSELAJAAKKO187Honka
7UITTOEELIS183WBkori-80
8TAUSSIVALTTERI187Pyrintö
9HANNIKAINENEERO188KTP
10BLOMGRENPERTTU187Kobrat
11SAJANTILAERIK193Honka
12KORKIATUPAAARNI194Kori-80
13AMZILMUSTAPHA202KTP
14FEDERIKOFEDERIKO200PuHu
15EXAUCIATHOMAS193KTP

 

  • Päävalmentaja Antti Koskelainen
  • Valmentaja Ville Neva
  • Valmentaja Vesa Vertio
  • Osteopaatti Aleksi Hakanto
  • Joukkueenjohtaja Timo Parviainen

Mustapha Amzil ja Suomen 16-vuotiaat pojat avaavat EM-kisansa huomenna Sloveniaa vastaan,
Amzilin lisäksi Sudenpentuja tähdittävät mm. Erik Sajantila...
... Jaakko Juusela...
... ja Valtteri Taussi. Kuvat: Francois Perthuis & Ville Vuorinen.