Stenin Panionios kolmannelle sijalle

24.1.2011 Tiina Stenin Panionios kipusi Kreikan liigan jaetulle kolmannelle sijalle päihittämällä PAOK Salonikin kotonaan 74-52 (41-22) Stenin urakoidessa 13 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Jenni Muurinen oli puolestaan joukkueensa tehokkain viikonloppuna Saksan Bundesliigassa ja Heta Korpivaaran Aguere Teneriffa jatkoi voittojaan Espanjassa.

Tiina Sten heitti Panioniosin Kreikan liigan kolmoseksi.

Heta Korpivaaran Teneriffa jatkaa voitokkaana.

Jenni Muurinen oli jälleen Rhein-Main Basketsin huippupelaaja.

Wasserburg oli liikaa Henna Salomaan Chemnitzille. Kuvat: Tomi Kaminen.

Stenin Panionios kohteli lauantaina kotonaan kaltoin Kreikan liigan keskikastin PAOK Salonikia. Saloniki menetti pallon 21 kertaa ja hävisi levypallot kotijoukkueelle peräti 26-41. Saloniki onnistui haastamaan vain hetkittäin Panioniosta, joka vei voiton lukemin 74-52 (41-22).

Panioniosin avaukseen kuulunut Tiina Sten nosteli lauantaina 13 pistettä (kakkoset 6/11, kolmoset 0/1, vapaaheitot 1/1) ja repi yhdeksän levypalloa. Sten kunnostautui myös yhden syötön, yhden riiston ja yhden blokin arvoisesti.

Stenin lisäksi Panioniosin iskuyksikön muodostivat Mirna Mazic (10/13) ja huippuottelun pelannut, "neloistuplan" lähellä käynyt Kary Koch (21/8/11 syöttöä/7 riistoa).

Panionios nousi voitollaan Kreikan liigan jaetulle kolmannelle sijalle Esperidesin kanssa. Joukkueet ovat voittaneet kahdeksan ja hävinneet neljä ottelua.

Korpivaaran Teneriffalla helppo iltapuhde

Heta Korpivaaran Aguere Teneriffa jatkoi menestyksekästä kauttaan Espanjan kakkosliiga Liga Femenina 2:n A-lohkon lauantain ottelussa. Vierasjoukkue Ensino johti tähtipelaajansa Gilmara Justinon (20/7) ratkaisuilla avausjakson jälkeen lukemissa 17-23, mutta Teneriffa käänsi ottelun kulun jo toisella jaksolla joukkuepuolustuksensa ansiosta. Lopulta Teneriffa haki helpon voiton pistein 80-64 (43-33).

Teneriffan avaukseen kuulunut Korpivaara kärsi ottelussa virhevaikeuksista ja ehti pelata 29 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä. Korpivaara ehti heittää kahdeksan pistettä (kakkoset 4/10, kolmoset 0/2), hakea kuusi levypalloa, antaa kaksi korisyöttöä, riistää pallon kahdesti ja menettää neljästi. Teneriffan ehdoton tehopelaaja oli amerikkalainen Daphne Kennedy (29/5).

Teneriffa jatkaa Liga Femenina 2:n A-lohkon toisella sijalla voitettuaan 14 ottelustaan 12. Lohkokärki Valbusenda on voittanut yhden ottelun enemmän.

Muurinen taas joukkueensa huippu

Rhein Main Basketsin Jenni Muurinen oli jälleen joukkueensa tehokkain pelaaja Saksan Bundesliigan viikonloppukierroksella. Muurinen uurasti Wolfenbuettelia vastaan 33 minuuttia keräten 16 pistettä (kakkoset 4/8, kolmoset 2/2, vapaaheitot 2/4), kahdeksan levypalloa, kolme riistoa ja kaksi korisyöttöä, mutta Rhein Main Baskets joutui silti taipumaan vieraskentällä Wolfenbuettelia vastaan 76-92 (38-48).

Wolfenbuettel ratkaisi ottelun erityisesti hyökkäyspäässä hakemalla 17 hyökkäyslevypalloa ja upottamalla heittonsa hyvin prosentein sisään. Lisäksi Rhein Main Baskets sortui yhtenään pallonmenetyksiin. Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Katarina Flasarova (21/2/5 syöttöä) ja Carla Bartee (19/9).

Rhein Main Baskets on voittanut neljä ja hävinnyt 11 ottelua, ja jakaa Bundesliigan yhdeksännen sijan Oberhausenin kanssa. Kaksi välivuotta pääsarjatason koripallosta pitänyt Muurinen on nakuttanut kuluvalla kaudella 12,7 pistettä, 5,3 levypalloa, 1,5 syöttöä ja 1,5 riistoa 26,8 minuutissa ottelua kohden.

Salomaan Chemnitz antautui sarjakakkoselle

Henna Salomaan Chemnitz Chemcats joutui myöntämään sarjakakkonen Wasserburgin paremmakseen Saksan Bundesliigan sunnuntain kierroksella. Aggressiivinen Wasserburg ajoi Chemnitzin virhevaikeuksiin jo ensimmäisestä puoliajasta alkaen ja pysytteli koko ottelun 10-15 pisteen johdossa. Loppulukemat merkittiin Wasserburgin hyväksi 82-94 (43-53).

Salomaa käytti 20 peliminuuttiaan tehokkaasti joukkueensa hyödyksi heittäen seitsemän pistettä (kakkoset 2/3, kolmoset 1/4), keräten yhden levypallon ja riistäen pallon kerran. Melissa Jeltema (18/7) piti Chemnitziä pelissä mukana. Wasserburgin voitosta vastasivat amerikkalaiset Tiffany Porter-Talbert (24/7/3 riistoa) ja Sequoia Holmes (20/7).

Chemnitz on voittanut 14 ottelustaan neljä ja jatkaa Bundesliigan 11. sijalla.

Koposen Umeålle tappio Damliganin pohjoisen kamppailussa

Ruotsin Damliganin Pohjois-Ruotsin kamppailu päättyi lauantaina Henna Koposen Umeån kannalta tappiollisesti, kun Umeå hävisi Luleålle kotonaan pistein 62-74 (28-38). Vähäkorisena alkanut ottelu kääntyi toisella jaksolla leveämmällä materiaalilla pelanneen Luleån eduksi, eikä Umeåsta ollut enää toisella puoliajalla haastajaksi.

Koponen pelasi 25 minuuttia nostellen kuusi pistettä (kakkoset 3/11), haalien seitsemän levypalloa, antaen yhden riiston ja blokaten yhden heiton. Umeån ja kentän pirtein oli Pamela Rosanio (27/10), ja Luleån voiton eteen eniten ahkeroivat Lisa Angefjord (17/2), Emma Nilsson (15/4) ja Sabrina Scott (10/21).

Umeå on voittanut kauden 18 ottelustaan kaksi ja jatkaa Damliganin 11. sijalla. Joukkue on voittanut yhden ottelun enemmän kuin liigajumbo Brahe.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.