Digitaalinen ottelupöytäkirja eSCO on vallannut korissarjat

28.10.2021 16:00 Digitaalinen ottelupöytäkirja eSCO tuli täksi kaudeksi korvaamaan paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa. Huolimatta täysin vapaaehtoisesta käytöstä siirtymävaiheen aikana, peräti 97 prosentissa kauden otteluista on ollut jo käytössä uusi ottelupöytäkirja.

Seurat ja joukkueet ovat ottaneet eSCO:n käyttöön likimain kaikkialla. Kuluvalla kaudella on 26.10 mennessä Koripalloliiton sekä alueiden sarjoissa pelattu 2160 ottelua, joissa 2092 ottelussa on käytetty eSCOa eli käyttöaste on huimat 97 %. 

Digitaalinen ottelupöytäkirja on kerännyt käyttäjiltä kehua etenkin helppokäyttöisyydestään. Teuvo Raesalmi toimii Helsingin NMKY:n poikien U15 joukkueenjohtajana, jonka lisäksi hänellä on hallittavana neljä eritasoista joukkuetta SM-sarjasta Fun-sarjaan. 

- Olen ollut mukana useassa pelissä ja saaneet järjestelmän toimimaan moitteettomasti niin padilla kuin tietokoneella. Pelitilanteissa eSCO:n tuoma selkeys ja nopeus on auttanut toimitsijoita toimimaan hyvin. Pelaajat saa syötettyä etukäteen ja vain poimitaan joukkueeseen ennen pelitapahtumaa, Raesalmi kiittelee. 

- Palaute mitä olen saanut pöytäkirjan pitäjiltä, on ylistävää verrattuna paperiversioon. En onneksi enää edes muista kuinka tuskallista oli saada kopio pöytäkirjasta ja soitella perään, jos jokin asia puuttui. eSCO auttaa juuri tässä ja jojokin voi tehdä muuta viikonloppuna kuin bongailla puuttuvia pöytäkirjoja ja rustailla rostereita. 

eSCO on saanut heti ensiesiintymisestään kehuja hyvästä käyttöliittymästä, joka tekee ottelupöytäkirjan pitämisestä vaivatonta. Raesalmi yhtyy palautteeseen. 

- Käyttöönotto on ollut helppoa, osittain liiankin helppoa, lyhyen perehdytyksen jälkeen homma toimii kuin ammattilaiselta, jos on aikaisemmin täyttänyt pöytäkirjaa. 

Nettiselaimessa toimiva eSCO on kaikkien Koripalloliiton jäsenseurojen käytössä veloituksetta. 

Lisätiedot: eSCO - digitaalinen pöytäkirja  


eSCO-käyttäjän muistilista 

  • lisää jokainen pelaaja etukäteen eSCO:n Pelaajat-listaan, myös sellainen pelaaja, joka tulee vain yhteen otteluun 
  • valmentaja lisätään käyttämällä lisenssinumeroa (ID-numero), joka valmentajan kannattaa opetella kokoonpanon vahvistamista varten 
  • jos nettiyhteys katkeaa, älä paina refresh-näppäintä, vaan jatka pöytäkirjan tekemistä ja odota nettiyhteyden palautumista 
  • tarkista eSCO:n käyttöohjeesta sopivat laitteet ja selaimet 
  • laita koneelta ohjelmiston automaattinen päivitys pois päältä 
 
26.3.2021 14:54 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminnan jatkaminen kevätkaudella

Suomen Koripalloliitto tavoittelee kilpailemisen jatkamista nuorten alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten 16-19-vuotiaiden sarjojen osalta kevään aikana, mikäli yleinen tilanne sen mahdollistaa ja haluaa samalla myös kiittää seuroja turvallisen harjoitteluympäristön mahdollistamisesta. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kuitenkin päättänyt, ettei 15-vuotiaiden SM-sarjana toimivaa Robert Petersen Cupia pelata keväällä, koska suurimmassa osassa Suomea ei päästäisi pelaamaan runkosarjaa vielä huhtikuussakaan. Muut nuorten valtakunnalliset sarjat pyritään vielä pelaamaan loppuun.

26.3.2021 14:49 Koripalloliitto tiedottaa

Aikuisten harrastesarjat, seniorisarjat ja Special Olympics -sarjat pysäytetään

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen pysäyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan aikuisten alueellisten harrastesarjojen, seniorisarjojen ja Special Olympics -sarjojen osalta kokonaan. 

12.3.2021 13:21 Pääjuttu

Nuorten valtakunnalliset sarjat ja läntisen alueen nuorten sarjat - kevään tilanne

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt Nuorten pääsarjaryhmän esityksestä, että 14-vuotiaiden SM-sarjaa ja sen otteluita ei enää tänä keväänä pelata. Lisäksi liittohallitus päätti, että 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupissa ei pelata lopputurnauksia vaan pyritään pelaamaan kevään sarjan ottelut (Luokitteluvaihe II) sekä Final Four -turnaus. Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, että Läntisen alueen nuorten aluefinaaleja ei pelata.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

27.11.2020 14:57 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemia keskeyttää sarjatoiminnan koronan leviämisalueilla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti 27.11.2020, että pääkaupunkiseudun nuorten harrastetoiminta keskeytetään. Olympiakomitea ja lajiliitot ovat sopineet yhdessä, että koronaviruksen leviämisalueilla kaikki sarja- ja harjoittelutoiminta aikuisten harrastetoiminnassa keskeytetään. Lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla sekä jatkossa muiden leviämisvaiheen alueiden kaupunkien mahdollisesti tekemien linjausten mukaisesti.

29.10.2019 10:32 Koripalloliitto tiedottaa

Kevään ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin sarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden niihin sarjoihin, joihin otetaan uusia joukkueita kevätkaudeksi, on alkanut. Syksyllä sarjaa pelannut joukkue ei ilmoittaudu uudelleen sarjaan, vain uudet joukkueet siis ilmoittautuvat sarjanhallinnan kautta.

27.2.2019 18:45 Koripalloliitto tiedottaa

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 4.3.

7.12.2018 13:06 Koulutus

NVS 2019: Seminaarin ohjelma on valmis

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Seminaarin ohjelma on nyt valmis, kun alle 16-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohtoa esiintyy lauantain päätteeksi.

16.10.2018 18:51 Valmentajat

HKVT 2019 -kurssille haku käynnistyy tammikuussa

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

Näytä lisää vastaavia