eSCO – digitaalinen pöytäkirja

eSCO on Koripalloliiton toteuttama digitaalinen ottelupöytäkirja, joka korvaa jatkossa paperiset pöytäkirjat. Nettiselaimessa toimiva eSCO on kaikkien Koripalloliiton jäsenseurojen käytössä veloituksetta. Kaikki sarjat siirtyvät digitaaliseen pöytäkirjaan tulevan kauden aikana.

Joukkueille lähetään sähköpostina ennen otteluiden alkamista joukkuekohtaiset koodit, jolla se voi kirjautua eSCO:on osoitteessa https://esco.basket.fi/.

eSCO:n sovellusta ei tarvitse ladata käyttöön, vaan se toimii suoraan selaimessa.

Seura saa oman seurakoodin, jolla se voi hallinnoida joukkueen näkymiä ja antaa joukkueille tarvittaessa joukkuekoodin.

Seurakoodin tilaaminen

Seura voi tilata käyttöönsä eSCO:n käyttöä ja testaamista varten seurakoodin, josta voi halutessaan jakaa omille joukkueilleen joukkuekoodin. 

Koodin voi tilata tämän lomakkeen kautta. Huom! Tästä linkistä voi tilata vain seurakoodin seuran edustajana!

eSCO-käyttö

eSCO:n käyttöön voi tutustua tallenteelta, tästä linkistä.

Joukkue – pelaajat

eSCO on yhteydessä Sense-lisenssirekisteriin. Joukkueenjohtaja valitsee joukkueen kokoonpanoon eSCO:ssa joukkueensa pelaajien ja valmentajien tiedot seuransa lisenssilistalta (valmentajatiedon lisääminen ID-numerolla). Lisäyksiä voi tehdä koko pelikauden ajan. 

Joukkuekoodi

eSCO:a käytetään joukkuekoodilla, jonka joukkueen yhteyshenkilö saa eLSA:sta. Myös eLSA:N seurakäyttäjä näkee kaikkien seuransa joukkueiden joukkuekoodit.

Harjoitusottelu (uusi kaudelle 2022-23)

eSCO:lla pystyy pitämään harjoitusottelun. Joukkueen tulevien otteluiden sivulla on kohta "Ilmoita harjoitusottelu", jota klikkaamalla pääsee aloittamaaan pöytäkirjan pitämisen. Jos vastustajajoukkueen joukkuenumero on tiedossa, voit hyödyntää heidän pelaajalistaa. Muussa tapauksessa vastustajan joukkueen nimen ja pelaajat tulee lisätä manuaalisesti.

Tulevat ottelut

Joukkueen kaikkien otteluiden tiedot näkyvät eCO:ssa sen jälkeen, kun otteluohjelma on vahvistettu.

Pelatut ottelut

Pelattujen otteluiden tiedot ja valmis ottelupöytäkirja jää talteen eSCO:on. 

eSCO:ssa pidettyä ottelupöytäkirjaa ei enää tarvitse lähettää sarjavastaavalle, koska hän saa haettua sen eSCO:n ylläpidosta. Huippu- ja kilpakoripallosarjoissa sekä nuorten valtakunnallisissa sarjoissa on tästä erillinen ohje. 

Ottelun tulos täytyy kuitenkin käydä lisäämässä FIBA Organizer -sarjanhallintapalveluun. 

Varautuminen - vikatila eSCO:ssa tai laitteessa

Jokaisen joukkueen tulee varata pelipaikalle myös paperinen pöytäkirja, jos sovelluksen tai sitä pidettävällä laitteella tulee jotain ongelmia.

Koulutuskoodi eSCO:n testaamiseen

eSCO-pöytäkirjan pitämistä voi harjoitella kirjautumalla koulutuskoodilla ESCOBASKET esco.basket.fi -sovellukseen. Tässä koulutusversiossa ei käytetä pelaaja- ja valmentajatietojen tuontia lisenssijärjestelmästä, vaan joukkueiden pelaajien ja valmentajien nimet lisätään manuaalisesti testiotteluun, jonka avulla voi harjoitella itse ottelun pöytäkirjan pitämistä.

Tekemäsi testiottelun tiedot eivät tallennu järjestelmään.

Testipeli

Testiottelulla on turvallista harjoitella ottelupöytäkirjan pitämistä eSCO:lla.

Paperinen pöytäkirja

Kaudella 2021-22 on mahdollista pitää paperista pöytäkirjaa otteluissa. Kuitenkin vierasotteluja varten kaikki joukkueet ovat velvollisia lisäämään omat pelaajansa Pelaajat-listalle eSCO:on. Lisäksi paperipöytäkirjaa pitävät kirjaavat vierasjoukkueen pelaajat paperiseen pöytäkirjaan eSCO-pelaajalistan perusteella ottelupaikalla.

Materiaalit