eSCO – digitaalinen pöytäkirja

eSCO on Koripalloliiton toteuttama digitaalinen ottelupöytäkirja, joka korvaa jatkossa paperiset pöytäkirjat. Nettiselaimessa toimiva eSCO on kaikkien Koripalloliiton jäsenseurojen käytössä veloituksetta. Kaikki sarjat siirtyvät digitaaliseen pöytäkirjaan tulevan kauden aikana.

Joukkueille lähetään sähköpostina ennen otteluiden alkamista joukkuekohtaiset koodit, jolla se voi kirjautua eSCO:on osoitteessa https://esco.basket.fi/.

eSCO:n sovellusta ei tarvitse ladata käyttöön, vaan se toimii suoraan selaimessa.

Seura saa oman seurakoodin, jolla se voi hallinnoida joukkueen näkymiä ja antaa joukkueille tarvittaessa joukkuekoodin.

Seurakoodin tilaaminen

Keväällä 2021 seura voi tilata käyttöönsä eSCO:n käyttöä ja testaamista varten seurakoodin, josta voi halutessaan jakaa omille joukkueilleen joukkuekoodin. 

Koodin voi tilata tämän lomakkeen kautta. Huom! Tästä linkistä voi tilata vain seurakoodin seuran edustajana!

eSCO-koulutukset

Koulutuksissa käydään läpi digitaalisen pöytäkirjan pitäminen sekä ottelua edeltävät ja ottelun jälkeiset vaadittavat toimenpiteet. Osallistujilta odotetaan aikaisempaa kokemusta pöytäkirjanpitämisestä. Koulutukseen ei tarvitse ilmoittautua, siihen voi liittyä linkin kautta.

pvm ja klo linkki koulutukseen*
to 2.9.2021 klo 18:30-20:30 linkki
to 9.9.2021 klo 14:00-16:00 linkki
ti 14.9.2021 klo 14:00-16:00 linkki
ti 21.9.2021 klo 18:30-20:30 linkki
ma 27.9.2021 klo18:30-20:30 linkki

*linkki teams-koulutukseen päivitetään koulutuspäivän aamuna

Joukkue – pelaajat

eSCO on yhteydessä Sense-lisenssirekisteriin. Joukkueenjohtaja valitsee joukkueen kokoonpanoon eSCO:ssa joukkueensa pelaajien ja valmentajien tiedot seuransa lisenssilistalta. Lisäyksiä voi tehdä koko pelikauden ajan. 

Joukkuekoodi

Sarjoihin osallistuville joukkueille lähetetään sähköpostina joukkuekoodi n. 1 viikko ennen kauden ensimmäistä ottelua. Joukkuekoodilla hallinoidaan joukkueen pelaajat-listaa sekä pidetään ottelun pöytäkirjaa.

Tulevat ottelut

Joukkueen kaikkien otteluiden tiedot siirtyvät FIBA Organizerista automaattisesti joukkueen näkymään eSCO:ssa. 

Pelatut ottelut

Pelattujen otteluiden tiedot ja valmis ottelupöytäkirja jää talteen eSCO:on. 

eSCO:ssa pidettyä ottelupöytäkirjaa ei enää tarvitse lähettää sarjavastaavalle, koska hän saa haettua sen eSCO:n ylläpidosta. Huippu- ja kilpakoripallosarjoissa sekä nuorten valtakunnallisissa sarjoissa on tästä erillinen ohje. 

Koulutuskoodi eSCO:n testaamiseen

eSCO-pöytäkirjan pitämistä voi harjoitella kirjautumalla koulutuskoodilla ESCOBASKET esco.basket.fi -sovellukseen. Tässä koulutusversiossa ei käytetä pelaaja- ja valmentajatietojen tuontia lisenssijärjestelmästä, vaan joukkueiden pelaajien ja valmentajien nimet lisätään manuaalisesti testiotteluun, jonka avulla voi harjoitella itse ottelun pöytäkirjan pitämistä.

Tekemäsi testiottelun tiedot eivät tallennu järjestelmään.

Testipeli

eSCO:lla on mahdollista pitää testi- ja harjoitusotteluiden pöytäkirjoja. Testiottelulla on turvallista harjoitella ottelupöytäkirjan pitämistä eSCO:lla.

Paperinen pöytäkirja

Kaudella 2021-22 on mahdollista pitää paperista pöytäkirjaa otteluissa. Kuitenkin vierasotteluja varten kaikki joukkueet ovat velvollisia lisäämään omat pelaajansa Pelaajat-listalle eSCO:on. Lisäksi paperipöytäkirjaa pitävät kirjaavat vierasjoukkueen pelaajat paperiseen pöytäkirjaan eSCO-pelaajalistan perusteella ottelupaikalla.

Materiaalit