26.11.2018 14:12 Koripallomuseo

Koripalloseminaari vastuullisuudesta 30.11. Espoossa - ilmoittautumisaika päättymässä

Koripalloon vahvasti kiinnittyvä seminaari Espoon Otaniemessä 30.11. lähestyy. Ilmoittautuminen päättyy ke 28.11. klo 23:59. Esillä mm. huippuvalmentaja Pieti Poikola puhumassa vastuullisuudesta avainsanana ylipäänsä mille tahansa toiminnalle niin joukkueessa, yrityksessä kuin yhteiskunnassakin.

10.11.2018 09:03 Koripallomuseo

Seminaari ja huippumaaottelu 30.11. lähestyy - lippuja otteluun jäljellä osallistujille

Koripalloon vahvasti kiinnittyvä seminaari Espoon Otaniemessä 30.11. lähestyy. Esillä mm. Juha Luhtanen puhumassa Luhdan globaalista ja paikallisesta tukemisstrategiasta ja Kati Packalén PostNordilta esittelee aihetta Tunteilla tuloksiin: Brandi-mielikuvan vaikutus ostopäätökseen, asiakaskokemukseen ja liiketoimintaan.

25.10.2018 06:26 Maajoukkue

Get Together - naisten 1980-luvun maajoukkuerinki

Tapahtuma naisten 1980-luvulla maajoukkueringissä harjoitelleille/pelanneille. Nyt on aika kokoontua ja fiilistellä vanhoja hyviä aikoja entisten joukkuekavereiden kesken. Lisäksi tarjolla on naisten maaottelu Suomi-Slovenia samana iltana Kisiksellä.

Koripallon alumnitoiminnan käynnistävä kiertue Turussa, Tampereella ja Helsingissä

Suomalaiselle koripallolle alumniverkoston osaaminen ja asiantuntemus ovat tärkeitä resursseja, joka voi hyödyttää niin lajin kokonaisvaltaista kehittymistä kuin esim. pelaajien ammattimaisten harjoitusmahdollisuuksien paranemista ja työelämävalmennuksen saamista peliuran ohessa. Alumnitoiminta mahdollistaa myös alumnien tehokkaamman verkottumisen keskenään. Alumnitoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja haluun antaa lajille takaisin omaa panostaan.

Koripallomuseon näyttely Malmilla joudutaan sulkemaan

Finnish Basketball Hall of Fame avasi elokuussa 2016 näyttelyn Malmilla yhteistyökumppanin, Korispisteen, tarjoamiin tiloihin. Nyt yhteistyötaho tarvitsee museon käyttämän tilan omaan liiketoimintaan, joten näyttely suljetaan viimeistään kesäkuussa 2018.

Finnish Basketball Hall of Fame sai merkittävän tukijan Amerin Kulttuurisäätiöstä

Amerin Kulttuurisäätiö on myöntänyt Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseolle 10000 €:n vuotuisen tuen neljäksi vuodeksi (2018-2021). Tarkoituksena tuen avulla on luoda toiminnasta yhä yhteisöllisempää ja osallistavampaa digitaalisuuden, alumniuden sekä Kohtaamisia-tapahtumien jatkon myötä.

Talouden, teknologian ja urheilun ilmiöitä -seminaari Salossa 27.3.

Finnish Basketball Hall of Fame ja Salon Vilpas järjestävät ilmiöitä eri näkökulmista käsittelevän seminaarin Salo IOT Campuksella 27.3. klo 12.15-16.15. Seminaarin avulla verkotetaan ihmisiä yhteen ja tuetaan goodwill-hengessä molempia toimijoita.

Digitaalisen Koripallomuseon avoin ideariihi 28.11. Helsingissä

Koripallomuseo pyrkii ajattelemaan museomaailmaa uudella tavalla, seinättömästikin. Työryhmä on pohtinut millainen digitaalinen Koripallomuseo voisi olla. Miten museo voisi olla entistä vaikuttavampi ja tavoittavampi, tukien upeasti kehittynyttä lajikulttuuriakin. Vielä ollaan starttivaiheessa…

31.10.2017 Koripallomuseo

Koripallomuseotyöstä Koripalloliiton ansiomerkki

Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseon toiminnasta vastaava Jari Toivonen on saanut Koripalloliiton pronssisen ansiomerkin työstään suomalaisen koripalloilun hyväksi.

11.10.2017 Maaottelu

EM-kilpailut 1977 ja tie sinne Suomen karsintojen kautta

Kymmenen vuotta vuoden 1967 EM-kisojen jälkeen pelattiin taas Helsingissä. Toukokuussa Helsingin messukeskuksessa oteltiin kiivas karsintaturnaus, jossa Suomi voitti kahdeksasta pelistä viisi ja varmisti kisapaikkansa EM-lopputurnaukseen, joka pelattiin syyskuussa Belgiassa. Kaikkiaan mestaruudesta kamppaili tuolloin 12 joukkuetta.

7.10.2017 EM-kilpailut

EM-kisat 1967 (osa 9): Suomi-Israel

Belgia-pelin jälkeen Suomen joukkue matkasi siis Tampereelle, jossa vastassa oli yhden välipäivän jälkeen Israel. Yhä edelleen puhutti Olavi Ahosen ulosajo mutta sävy oli jo hiukan muuttumassa. Alettiin ymmärtää, että koripallosäännöt ovat vaikeat lajia ymmärtäville, mutta ensi kertaa peliä seuraavalle yksityiskohtien oivaltaminen oli mahdotonta.

5.10.2017 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967 (osa 8): Suomi-Belgia

Vuoden 1967 EM-kisoissa vain kahdelle lohkon parhaalle joukkueelle tarjottiin mahdollisuutta pelata mitaleista. Jugoslavialle kärsityn tappion jälkeen Suomen tilanne oli kahden tappion myötä tässä mielessä vaikea, muttei vielä mahdoton.

4.10.2017 11:20 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967: Suomi-Jugoslavia (osa 7)

Siitä keskiviikosta 4.10.1967 tuli päivä, jota ei ole kaikilta osin mukava muistella. Katsomoväkivalta ja riehuminen olivat aika lailla uutta, eikä eturintamassa ole hyvä olla. Vaan kaikkeen Suomessakin pystytään, jos sikseen tulee. Mitä siis oikein tapahtui?

30.9.2017 14:00 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967: Suomi-Puola (osa 4)

Peli päivässä, ei kuitenkaan sentään kaksi parhaassa, mutta kolmas peli kolmeen päivään joka tapauksessa, kun Suomen vastustajaksi lauantai-iltana asettui Puola.

Näytä lisää uutisia

Finnish Basketball Hall of Fame

Koripallomuseo täynnä tarinoita!

Finnish Basketball Hall of Fame on kunnianosoitus kaikille suomalaisessa koripalloilussa mukana oleville ja olleille. Keskeistä on yhteisölähtöisyys ja halu tuottaa lisäarvoa kanssamme toimiville yhteisöille ja henkilöille.

Kokonaisuus jakautuu kolmeen osa-alueseen:
1. Museo- ja näyttelytoiminta
2. Kunniagalleria
3. Alumnitoiminta

Sosiaalinen media

Pesäpalloliiton johtokunta kokoontui 13.12.1938 Hotelli Helsingissä ja päätti ottaa koripallon liiton ohjelmaan. Liiton johtajat olivat ilmeisesti innostuneet koripallosta Berliinin olympialaisissa 1936. Samassa kokouksessa päätettiin lähettää voimistelunopettaja Viljo Pyykkö Latviaan tutustumaan maan koripallo-oloihin, muodostaa erityinen koripallovaliokunta, aloittaa koripallokurssit sekä ryhtyä neuvottelemaan akateemisten koripallomiesten kera yhteistoiminnasta. Maan varsinainen koripalloväki ja Pesäpalloliitto olivat näiden olojen myötä siirtymässä törmäyskurssille, jolta toinen osapuoli tulisi väkisinkin aikanaan uppoamaan. Kahta koripallojärjestöä ei maahan mahtuisi. Koripalloaktiivit kokoontuivatkin Helsingin Osuuskaupan tiloihin 1.2.1939 perustamaan uutta koripalloilun valtakunnallista liittoa. Kuvassa 1964 miesten maajoukkue pelaa Vierumäellä ns. Pitkän kurssin naisia vastaan pesäpallo-ottelun, Uolevi Manninen lyömässä. Teksti: Koritalkoot.

Tarinat peliin-hankkeessa peliala ja museot etsivät yhteistyöväyliä. Koripallo, museo ja Hall of Fame voisivat sisältää paljonkin jopa kaupallisia pelillistämismahdollisuuksia. Kuvassa @RamboAslak puhumassa tarinallistamisesta peleissä. Museoissa on tarinoiden taikamaailma! https://t.co/5dgOlIzraG

RT @NBAalumni: Current, Former #NBA Stars Reflect on China Games @jimjackson419 @realtuffjuice @JuliusErving @officialmutombo @MichaelFinle…

B-tyttöjen maajoukkue EM-kisoissa vuonna 1985 Jugoslavian Tuzlassa.

Central Board member Richard Carríon proposed that FIBA honor the late Patrick Baumann by having the FIBA headquarters carry his name. FIBA President Horacio Muratore praised the idea and the rest of the Board expressed its full support. @FIBA #basketball https://t.co/xqSm2r0dAg

KTP-HNMKY Kuusisto vs Tanner.

Naisten maajoukkue Belgiassa 1990-luvulla.

RT @Karhunkolo: Lisätty kuvat - pictures @Karhubasket kausi 2018-2019 kansioon https://t.co/M3kjWIbNRK @Korisliiga @basketfinland @Koripall…

RT @Koripallomuseo: Kaikkien aikojen menestyksekkäimmät Suomen juniorimaajoukkueet EM-kisoissa 1968-2015. Koripallomuseolla tulee kiertävä…

RT @SInow: Happy birthday, Larry Legend. In 1988, Frank Deford wrote why Bird might be the best ever: https://t.co/loTzh06Nww https://t.co…

RT @Koripallomuseo: Voiko museolla olla roolia urheilulajin ja lajikulttuurin edistäjänä, entä arvojen muodostajana? Videolla kerrotaan, mi…

@hamahakkimies Kuunnellaanpa, kun tulee sopiva hetki. Kiitos vinkistä.

Koripallomuseo etsii kyseisten EM-kisojen julisteita ensi vuonna käynnistyvään julistenäyttelyyyn. Onko sinulla julisteita tai tiedätkö jollain olevan - vinkkaisitko? Myös muunlaiset koripallojulisteet, erityisesti lajin alkuvuosikymmeniltä ovat etsinnässä. Erityisesti myös haussa: - Alkuvuosikymmenten julisteet. - Erikoiset tai merkittävät ilmiöt ja tapahtumat (niin valtakunnalliset kuin paikalliset). - Menestyshetket (esim. nuorten ja aikuisten maajoukkueiden EM-lopputurnaustapahtumat).

@kaisaforsstrom Menestyneimmät juniorimaajoukkueet oli Korisliiton julkaisu. Koripallomuseon pointtina oli julistekeruu ja -näyttely. Museolla ei toistaiseksi ole juurikaan mahdollisuuksia/resursseja tutkimustyöhön/julkaisutoimintaan.

Kaikkien aikojen menestyksekkäimmät Suomen juniorimaajoukkueet EM-kisoissa 1968-2015. Koripallomuseolla tulee kiertävä julistenäyttely vuodeksi 2019 ja etsimme julisteita näistä turnauksista, kuten lajin alkuvuosikymmeniltäkin Suomesta. #juliste https://t.co/SVbViQHjOs

Voiko museolla olla roolia urheilulajin ja lajikulttuurin edistäjänä, entä arvojen muodostajana? Videolla kerrotaan, mitä Finnish Basketball Hall of Fame, eli Koripallomuseo, tekee. Kaikki apu toiminnan pyörittämiseksi on tervetullutta - liity mukaan! #koripallo https://t.co/iiRkO3voVB

Mitä Finnish Basketball Hall of Fame tekee? #respect

Kari Liimo jakaa nimikirjoituksia Tokion keskustassa vuonna 1964 olympialaisissa, joihin Suomen maajoukkue selviytyi nappiin menneiden Geneven karsintojen kautta.

Onko museoalan kollegoita #Slush18'ssa #Oodi'n sijaan? Mitä ajatuksia museo-kulttuurisektorille esityksistä? #museot