Koripallon alumnitoiminnan käynnistävä kiertue Turussa, Tampereella ja Helsingissä

Suomalaiselle koripallolle alumniverkoston osaaminen ja asiantuntemus ovat tärkeitä resursseja, joka voi hyödyttää niin lajin kokonaisvaltaista kehittymistä kuin esim. pelaajien ammattimaisten harjoitusmahdollisuuksien paranemista ja työelämävalmennuksen saamista peliuran ohessa. Alumnitoiminta mahdollistaa myös alumnien tehokkaamman verkottumisen keskenään. Alumnitoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja haluun antaa lajille takaisin omaa panostaan.

Koripallomuseon näyttely Malmilla joudutaan sulkemaan

Finnish Basketball Hall of Fame avasi elokuussa 2016 näyttelyn Malmilla yhteistyökumppanin, Korispisteen, tarjoamiin tiloihin. Nyt yhteistyötaho tarvitsee museon käyttämän tilan omaan liiketoimintaan, joten näyttely suljetaan viimeistään kesäkuussa 2018.

Finnish Basketball Hall of Fame sai merkittävän tukijan Amerin Kulttuurisäätiöstä

Amerin Kulttuurisäätiö on myöntänyt Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseolle 10000 €:n vuotuisen tuen neljäksi vuodeksi (2018-2021). Tarkoituksena tuen avulla on luoda toiminnasta yhä yhteisöllisempää ja osallistavampaa digitaalisuuden, alumniuden sekä Kohtaamisia-tapahtumien jatkon myötä.

Talouden, teknologian ja urheilun ilmiöitä -seminaari Salossa 27.3.

Finnish Basketball Hall of Fame ja Salon Vilpas järjestävät ilmiöitä eri näkökulmista käsittelevän seminaarin Salo IOT Campuksella 27.3. klo 12.15-16.15. Seminaarin avulla verkotetaan ihmisiä yhteen ja tuetaan goodwill-hengessä molempia toimijoita.

Digitaalisen Koripallomuseon avoin ideariihi 28.11. Helsingissä

Koripallomuseo pyrkii ajattelemaan museomaailmaa uudella tavalla, seinättömästikin. Työryhmä on pohtinut millainen digitaalinen Koripallomuseo voisi olla. Miten museo voisi olla entistä vaikuttavampi ja tavoittavampi, tukien upeasti kehittynyttä lajikulttuuriakin. Vielä ollaan starttivaiheessa…

31.10.2017 Koripallomuseo

Koripallomuseotyöstä Koripalloliiton ansiomerkki

Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseon toiminnasta vastaava Jari Toivonen on saanut Koripalloliiton pronssisen ansiomerkin työstään suomalaisen koripalloilun hyväksi.

11.10.2017 Maaottelu

EM-kilpailut 1977 ja tie sinne Suomen karsintojen kautta

Kymmenen vuotta vuoden 1967 EM-kisojen jälkeen pelattiin taas Helsingissä. Toukokuussa Helsingin messukeskuksessa oteltiin kiivas karsintaturnaus, jossa Suomi voitti kahdeksasta pelistä viisi ja varmisti kisapaikkansa EM-lopputurnaukseen, joka pelattiin syyskuussa Belgiassa. Kaikkiaan mestaruudesta kamppaili tuolloin 12 joukkuetta.

7.10.2017 EM-kilpailut

EM-kisat 1967 (osa 9): Suomi-Israel

Belgia-pelin jälkeen Suomen joukkue matkasi siis Tampereelle, jossa vastassa oli yhden välipäivän jälkeen Israel. Yhä edelleen puhutti Olavi Ahosen ulosajo mutta sävy oli jo hiukan muuttumassa. Alettiin ymmärtää, että koripallosäännöt ovat vaikeat lajia ymmärtäville, mutta ensi kertaa peliä seuraavalle yksityiskohtien oivaltaminen oli mahdotonta.

5.10.2017 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967 (osa 8): Suomi-Belgia

Vuoden 1967 EM-kisoissa vain kahdelle lohkon parhaalle joukkueelle tarjottiin mahdollisuutta pelata mitaleista. Jugoslavialle kärsityn tappion jälkeen Suomen tilanne oli kahden tappion myötä tässä mielessä vaikea, muttei vielä mahdoton.

4.10.2017 11:20 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967: Suomi-Jugoslavia (osa 7)

Siitä keskiviikosta 4.10.1967 tuli päivä, jota ei ole kaikilta osin mukava muistella. Katsomoväkivalta ja riehuminen olivat aika lailla uutta, eikä eturintamassa ole hyvä olla. Vaan kaikkeen Suomessakin pystytään, jos sikseen tulee. Mitä siis oikein tapahtui?

30.9.2017 14:00 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967: Suomi-Puola (osa 4)

Peli päivässä, ei kuitenkaan sentään kaksi parhaassa, mutta kolmas peli kolmeen päivään joka tapauksessa, kun Suomen vastustajaksi lauantai-iltana asettui Puola.

28.9.2017 08:00 EM-kilpailut

Koripallon EM-kisat 1967 Helsingissä ja Tampereella: Osat 1 & 2.

Vuoden 1967 EM-kisat saatiin järjestää oivalliseen aikaan, olihan takana hieno jakso: vuoden 1964 olympiakarsinnat kesäkuussa Genevessä, pääsy olympiakisoihin Tokioon ja hyvät pelit siellä, toki myös seuraavan vuoden EM-kisat.

Koripallomuseossa syntymäpäivät 22.9. – uutuutena esillä ToPo ja HKT

Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseo avasi uuden näyttelyn Malmilla, Helsingissä, elokuussa 2016. Näyttelysisältöä uudistetaan hiukan ja juhlitaan 1-vuotissyntymäpäiväjuhlaa perjantaina 22.9. koko päivän.

5.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Jatkopelit varmistivat Suomelle historiallisen sijoituksen

Suomi sijoittui 1967 kotikisojen alkulohkossaan kolmanneksi ja matkasi jatkopeleihin Tampereelle. Siellä ratkottiin pelit sijoista 5-8.

4.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: 1967 EM-kisojen alkusarjan pelit tarjoilivat voitonhuumaa, kirveleviä tappioita ja riehuvia katsojia

Suomi napsi tärkeitä päänahkoja 1967 kotikisojen alkulohkossa. Yllättävä käänne nähtiin pelissä Jugoslaviaa vastaan.

Näytä lisää uutisia

Finnish Basketball Hall of Fame

Koripallomuseo täynnä tarinoita!

Finnish Basketball Hall of Fame on kunnianosoitus kaikille suomalaisessa koripalloilussa mukana oleville ja olleille. Keskeistä on yhteisölähtöisyys ja halu tuottaa lisäarvoa kanssamme toimiville yhteisöille ja henkilöille.

Kokonaisuus jakautuu kolmeen osa-alueseen:
1. Museo- ja näyttelytoiminta
2. Kunniagalleria
3. Alumnitoiminta

Sosiaalinen media

Koripallomuseon esinekokoelma sijaitsee vain kivenheiton päässä tästä upeasta kulttuurimiljööstä. Moni kahvitauko aikanaan kosken kuohuja katsellen pidetty. Vahva suositus vieralukohteeksi. https://t.co/nmy87J1D4V

Innovaatioiden fasilitointia käytiin läpi tutustumistapahtumassa Grape Peoplen järjestämänä. Työtapoja ja ideoita kopsahteli omaan Hall of Famen työkalupakkiin. Kiitos mahdollisuudesta @JyriSaraste ! https://t.co/2vUCy3vn9h

Hall of Fame-legenda ja koripalloerotuomari Martti Huhtamäki kovassa seurassa. Flamingo-hotellissa otetussa yhteiskuvassa myös Mr Tom Jones ja Neuvostoliiton maajoukkue. Huhtamäki oli arvostettu tuomari ja kummankin suurmaan (USA ja Neuvostoliitto) hyväksymä oikeudenjakaja keskinäisissä peleissä.

RT @Jyri_Lohikoski: FABC:n kansainväliselle valmentajaklinikan ohjelma vahvistunut, ilmoittautumisaikaa jatkettu https://t.co/xQQZfH8ls4

Pussihukkien 182 senttinen takamies Kimi Klingberg edusti urallaan myös yhden kauden HNMKY:tä 1995-1996. Pitkällä urallaan Korisliigassa (1995-2007) Klingberg teki pisteitä 9,9 keskiarvolla ottelua kohden.

Laji levittäytyy. Kuopiossa pelataan Korisliigaa ensi kaudella. https://t.co/7V6HJ0vD4s

Koripallo on yksi väline, jolla kansainväliset kontaktit ja koulutus mahdollistuvat. Lisäksi kehitteillä oleva alumnitoimintamme tulee tukemaan opiskelut tai korisuran päättäneitä. https://t.co/7NGuLP0ODf

Mielenkiintoinen kaksikko: Eero Nikkarinen ja Jukka Matinen valmentajina. https://t.co/aYRQ8qAb80

Ei koske meitä, mutta mukava jos vos-museot saavat korotuksen. Toisten museoiden pärjääminen on aina kaikille museoille eduksi. https://t.co/t6tuMP9OaS

Kaksi Suomikoriksen legendaa lähivuosikymmeniltä Pekka Markkanen (129 miesten maaottelua) ja Sakari Pehkonen (153 miesten maaottelua).

RT @Coaching_U: 🎥 Ettore Messina on the San Antonio Spurs' defensive concepts. Watch now at https://t.co/W85aenbkmO 📺 https://t.co/jIDSuNR…

Museot kiinnostaa! "Tampereen Muumimuseo ylitti yleisötavoitteensa jo ennen ensimmäistä vuosipäiväänsä. Elokuun alkuun mennessä muumeja on käynyt ihastelemassa vajaat 120 000 ihmistä eri puolilta maailmaa." https://t.co/YA6PlNOqBW

Onnea Hall of Fame-legenda Kalevi Tuominen (s.9.8.1927)! "1947 olin ensimmäistä kertaa koripallon valmentajakursseilla Vierumäellä. Olin jo tuohon aikaan ollut Tampereen kaupungin kesäkouluttajana eri leireillä ja olin suuntautunut siihen, että minusta tulee jumppamaikka. Voi olla vähän itsekkäästi sanottu, mutta se on totuus, että minusta tehtiin aina kaikissa pihaleikeissä ja -peleissä kapteeni. Hiljalleen aloin orientoitua sitä kautta siihen, että minusta tulee koripallovalmentaja. Harrastin jalkapalloa ja nyrkkeilyä 40-luvun lopulla koripallon kanssa, mutta koripallo nousi mielessäni ykköslajikseni. Siitä alkoi nousta hinkua kehittää itseään, jotta osaa kouluttaa nuoria." "Koko uralleni on ollut äärimmäisen tärkeä vuosi 1960, kun sain mahdollisuuden lähteä USA:han Big Ten - yliopistoihin kevätkaudeksi rään mormonin avulla tutustumaan koripalloon. Seurasin esim. Ohio Statessa kaksi viikkoa seuraten joka päivä kaikki harjoitukset, palaverit, ottelupalautteet ja menin aina joukkueen mukana otteluihin seuraten koko ruljanssin. Sain nähdä erilaisia valmentajia, erilaista valmennusta ja koko systeemiä. Kun tänä päivänä puhutaan henkisestä valmennuksesta ja psykologiasta, niin sieltä tuli mieletön määrä oppia pelaajan ja joukkueen käsittelystä, sekä valmistautumsiesta otteluun. Siirsin mm. Michigan Statesta oppimani keinon heti maajoukkueen käyttöön. Ensin pukukopissa soitetaan lempeää musiikkia pelaajien pukiessa peliasuja päällä ennen verryttelyä. Sitten verryttelyn jälkeen pukuhuoneessa pauhasi karmean mieletön musiikki ja valmentaja kiersi pukuhuoneessa katsoen pelaajia silmiin. Yhtäkkiä musiikki katkesi kuin veitsellä leikaten. Kun musiikki lakkasi piti jokaisen pelaajan istua 100% hiljaisuudessa tietyssä asennossa. Absoluuttisen hiljaisuuden jälkeen valmentaja kiersi pukukopin ja meni ovelle komentaen päät pystyyn ja kentälle!"

RT @Koripallomuseo: Hall of Fame-legenda Kalevi "Kallu" Tuominen viettää tänään syntymäpäivää (s.9.8.1927). Valmentajana: - Maajoukkueen p…

@paavoarhinmaki @TiiMerisalo @FeldtRanta @HAMHelsinki @Kaupunginmuseo @museoliitto Finnish Basketball Hall of Fame toteuttaa yhteisömuseoajatusta & kernaasti tullaan poliitikon luo kertomaan visiostamme silloin kun teille sopii. Tärkeänä näkökulmana nuorista huolehtiminen eri tavoin. 1. Museo- ja näyttelytyö 2. Alumnitoiminta 3. Kunniagalleria #KutsuMuseoKylään

RT @Koripallomuseo: Hall of Fame-legenda Kalevi "Kallu" Tuominen viettää tänään syntymäpäivää (s.9.8.1927). Mittava ura koripallovalmentaja…

Korismuseo sai tänään lahjoituksena 10 seinäkettä mm. julistenäyttelyä ajatellen. Kiitos Laituri-Helsinki (kaup.suunnittelun/ympäristön esittelypaikka Narinkkatorilla)! #museot https://t.co/HefHWXsip1

Hall of Fame-legenda Kalevi "Kallu" Tuominen viettää tänään syntymäpäivää (s.9.8.1927). Mittava ura koripallovalmentajana, tuomarina ja pelaajana, sekä Olympiakomiteassa. #respect @Olympiakomitea @OlympicTeamFI Kuvassa Kallu Tokion olympialaisissa -64 (edessä oik.) https://t.co/vV9kSwMo1U

Hall of Fame-legenda Kalevi "Kallu" Tuominen viettää tänään syntymäpäivää (s.9.8.1927). Valmentajana: - Maajoukkueen päävalmentaja 1955-69. 196 miesten maaottelua, joista 107 voittoa, voittosuhde 54,6 %. - Yhdet olympiakisat (Tokio 1964), kuudet EM-kisat. #respect #halloffame https://t.co/FyhgK8ilvC