Koripallon alumnitoiminnan käynnistävä kiertue Turussa, Tampereella ja Helsingissä

Suomalaiselle koripallolle alumniverkoston osaaminen ja asiantuntemus ovat tärkeitä resursseja, joka voi hyödyttää niin lajin kokonaisvaltaista kehittymistä kuin esim. pelaajien ammattimaisten harjoitusmahdollisuuksien paranemista ja työelämävalmennuksen saamista peliuran ohessa. Alumnitoiminta mahdollistaa myös alumnien tehokkaamman verkottumisen keskenään. Alumnitoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja haluun antaa lajille takaisin omaa panostaan.

Koripallomuseon näyttely Malmilla joudutaan sulkemaan

Finnish Basketball Hall of Fame avasi elokuussa 2016 näyttelyn Malmilla yhteistyökumppanin, Korispisteen, tarjoamiin tiloihin. Nyt yhteistyötaho tarvitsee museon käyttämän tilan omaan liiketoimintaan, joten näyttely suljetaan viimeistään kesäkuussa 2018.

Finnish Basketball Hall of Fame sai merkittävän tukijan Amerin Kulttuurisäätiöstä

Amerin Kulttuurisäätiö on myöntänyt Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseolle 10000 €:n vuotuisen tuen neljäksi vuodeksi (2018-2021). Tarkoituksena tuen avulla on luoda toiminnasta yhä yhteisöllisempää ja osallistavampaa digitaalisuuden, alumniuden sekä Kohtaamisia-tapahtumien jatkon myötä.

Talouden, teknologian ja urheilun ilmiöitä -seminaari Salossa 27.3.

Finnish Basketball Hall of Fame ja Salon Vilpas järjestävät ilmiöitä eri näkökulmista käsittelevän seminaarin Salo IOT Campuksella 27.3. klo 12.15-16.15. Seminaarin avulla verkotetaan ihmisiä yhteen ja tuetaan goodwill-hengessä molempia toimijoita.

Digitaalisen Koripallomuseon avoin ideariihi 28.11. Helsingissä

Koripallomuseo pyrkii ajattelemaan museomaailmaa uudella tavalla, seinättömästikin. Työryhmä on pohtinut millainen digitaalinen Koripallomuseo voisi olla. Miten museo voisi olla entistä vaikuttavampi ja tavoittavampi, tukien upeasti kehittynyttä lajikulttuuriakin. Vielä ollaan starttivaiheessa…

31.10.2017 Koripallomuseo

Koripallomuseotyöstä Koripalloliiton ansiomerkki

Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseon toiminnasta vastaava Jari Toivonen on saanut Koripalloliiton pronssisen ansiomerkin työstään suomalaisen koripalloilun hyväksi.

11.10.2017 Maaottelu

EM-kilpailut 1977 ja tie sinne Suomen karsintojen kautta

Kymmenen vuotta vuoden 1967 EM-kisojen jälkeen pelattiin taas Helsingissä. Toukokuussa Helsingin messukeskuksessa oteltiin kiivas karsintaturnaus, jossa Suomi voitti kahdeksasta pelistä viisi ja varmisti kisapaikkansa EM-lopputurnaukseen, joka pelattiin syyskuussa Belgiassa. Kaikkiaan mestaruudesta kamppaili tuolloin 12 joukkuetta.

7.10.2017 EM-kilpailut

EM-kisat 1967 (osa 9): Suomi-Israel

Belgia-pelin jälkeen Suomen joukkue matkasi siis Tampereelle, jossa vastassa oli yhden välipäivän jälkeen Israel. Yhä edelleen puhutti Olavi Ahosen ulosajo mutta sävy oli jo hiukan muuttumassa. Alettiin ymmärtää, että koripallosäännöt ovat vaikeat lajia ymmärtäville, mutta ensi kertaa peliä seuraavalle yksityiskohtien oivaltaminen oli mahdotonta.

5.10.2017 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967 (osa 8): Suomi-Belgia

Vuoden 1967 EM-kisoissa vain kahdelle lohkon parhaalle joukkueelle tarjottiin mahdollisuutta pelata mitaleista. Jugoslavialle kärsityn tappion jälkeen Suomen tilanne oli kahden tappion myötä tässä mielessä vaikea, muttei vielä mahdoton.

4.10.2017 11:20 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967: Suomi-Jugoslavia (osa 7)

Siitä keskiviikosta 4.10.1967 tuli päivä, jota ei ole kaikilta osin mukava muistella. Katsomoväkivalta ja riehuminen olivat aika lailla uutta, eikä eturintamassa ole hyvä olla. Vaan kaikkeen Suomessakin pystytään, jos sikseen tulee. Mitä siis oikein tapahtui?

30.9.2017 14:00 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967: Suomi-Puola (osa 4)

Peli päivässä, ei kuitenkaan sentään kaksi parhaassa, mutta kolmas peli kolmeen päivään joka tapauksessa, kun Suomen vastustajaksi lauantai-iltana asettui Puola.

28.9.2017 08:00 EM-kilpailut

Koripallon EM-kisat 1967 Helsingissä ja Tampereella: Osat 1 & 2.

Vuoden 1967 EM-kisat saatiin järjestää oivalliseen aikaan, olihan takana hieno jakso: vuoden 1964 olympiakarsinnat kesäkuussa Genevessä, pääsy olympiakisoihin Tokioon ja hyvät pelit siellä, toki myös seuraavan vuoden EM-kisat.

Koripallomuseossa syntymäpäivät 22.9. – uutuutena esillä ToPo ja HKT

Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseo avasi uuden näyttelyn Malmilla, Helsingissä, elokuussa 2016. Näyttelysisältöä uudistetaan hiukan ja juhlitaan 1-vuotissyntymäpäiväjuhlaa perjantaina 22.9. koko päivän.

Näytä lisää uutisia

Finnish Basketball Hall of Fame

Koripallomuseo täynnä tarinoita!

Finnish Basketball Hall of Fame on kunnianosoitus kaikille suomalaisessa koripalloilussa mukana oleville ja olleille. Keskeistä on yhteisölähtöisyys ja halu tuottaa lisäarvoa kanssamme toimiville yhteisöille ja henkilöille.

Kokonaisuus jakautuu kolmeen osa-alueseen:
1. Museo- ja näyttelytoiminta
2. Kunniagalleria
3. Alumnitoiminta

Sosiaalinen media

Seurat, jaattehan tietoa, jotta kaikilla on tasapuolinen mahdollisuus hakea tukea. Suomen Koripalloliiton ja PostNordin yhteistyön uutena osana on perustettu We deliver -rahasto, jonka avulla PostNord tarjoaa stipendejä koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen. Haku on auki 2.12. asti.

Helsingin Jyryn Eero Salonen voitti korintekijäkuninkuuden viidesti peräkkäin SM-sarjassa 1950-luvulla. Hän edusti Suomea myös Helsingin olympialaisissa 1952. Kuvassa HU-41:n Nuppola seuraa tarkasti "Eetun" kuljetusta, mutta pian verkko heilahtaa. Nuppolan takana Matti Köli ja toinen jyryläinen on tamperelaislähtöinen Jaakko Paju.

Korisseurat, jaattehan tietoa! "Suomen Koripalloliiton ja PostNordin yhteistyön uutena osana on perustettu We deliver -rahasto, jonka avulla PostNord tarjoaa stipendejä koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen." Haku 2.12. asti. https://t.co/daAoOyPhoi

Koripalloliiton ja Keskon Pirkka Pikkusudet ehdolla vuoden sponsorointiyhteistyöksi. Yhteistyön aikana liikkumaan on päässyt jo yli 55 000 alakouluikäistä lasta Pirkka Street Basketin sekä Pikkusudet-tapahtumien avulla. https://t.co/wgbAlY37Kd

Lisenssien laskutavoissa isot erot esim. siinä, lasketaanko toimihenkilöt lisenssilistaan vai ei.

Lisenssimäärät lajeittain: 1. Jalkapallo 140104 2. Golf 138955 3. Jääkiekko 73375 4. Salibandy 69080 5. Yleisurheilu 30183 6. Koripallo 19676 7. Pesäpallo 16997 8. Voimistelu 16386 9. Taitoluistelu 12529 10. Lentopallo 11119 Lähde: @ESSUrheilu 23.10.2018

RT @NBAHistory: On his birthday, we remember 2002 @Hoophall inductee, Drazen Petrovic (1964-1993). In the 1992-93 season, Petrovic averag…

Yritykset ovat entistä enemmän mukana yhteiskunnallisissa kysymyksissä entisen sponsorointiajattelun sijaan. Millaisia strategioita yrityksillä liittyy yhteiskuntavastuuseen, entä kuinka kuntasektorilla yrityskumppanuuksia muodostetaan? Seminaari Otaniemessä 30.11. klo 13-17. https://t.co/VOllPiBEPm

22.10.2005 Tasavallan presidentin puoliso Pentti Arajärvi valitaan Suomen Koripalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Kuva vuodelta 2004 Suomi-Makedonia.

@Jalonen @jhaltia Voi poimia rusinat pullasta! Vilkaista Taistelevat metsot ja lähteä viinilasille tai kurkata matsin loppuhetket oluttuopin kera. 😁

@jhaltia @Jalonen Mutta tuo ei ole kaikki. Museokortti on vienyt mm. raksamiehet piipahtelemaan Savonlinnassa museoissa. Alentaa se taatusti ison potentiaalisen joukon kynnystä poiketa museossa/matsissa, jos on "jo maksettu". Toki museossa voi poiketa ohikulkumatkalla, matsipaikalle ei sattumalta.

RT @Jalonen: @jhaltia Museoiden yhteenlasketut pääsylipputulot ovat kasvaneet 56 prosenttia ja kävijämäärät 35 prosenttia korttijärjestelmä…

@Jalonen @jhaltia Entä paikallisella tasolla? Näitä viikonlopputempauksiahan yli lajirajojen on tehty jonkin verran. Missä menisi raja paikallisen ja laajemman yhteistyön välillä, jolloin ei enää toimi? https://t.co/Ux3zamC5AG

Onko kyse museokortin tuottamasta ilmiöstä vai onko Suomessa arvostus kulttuuriperintöä kohtaan räjähtänyt kasvuun? "Suomalaismuseot vetävät nyt väkeä ennätystahtiin. Kävijämäärät kasvavat ja kävijäennätykset ovat menneet rikki useassa museossa." https://t.co/Ux3zamC5AG

Ottelutallenne Korihait-Porvoo keväällä 2005. Kimmo Vyyryläisen vhs-videokokoelmasta, joka digitoitu arkistoaineistoksi.

Miksi jääkiekosta on tullut Suomessa niin suosittu? Historiantutkijat @RanKalle @KanervaJP @jouko_kokkonen vastaavat. Erityisesti kuntapäättäjien lobbaamisessa laji on onnistunut erityisen hyvin. https://t.co/WuzdhKDg7y

RT @SamiHeikkiniemi: Mietittävää myös #lentopallo väelle koripallon esimerkistä. Olisiko seurojen kokouksessa ideaa? #lentis #lentopallo ht…

Ylim.liittokokous:"Olennaisimmat muutokset toimintasäännöissä ovat hallituksen kokoonpanon muuttuminen, liittovaltuuston ja liittokokouksen korvaava seurojen kokous, tilikauden muuttuminen sekä toiminnanjohtajan nimikkeen muuttuminen myös säännöissä toimitusjohtajaksi."

Ylim.liittokokous:"Liittokokouksessa käytiin kannustavaa keskustelua myös kestävästä kehityksestä sekä vastuullisuudesta, joka päätettiin lisätä strategiaan." https://t.co/QIfcL6Ou3u

EM-kisat 2013 Suomi-Espanja. "Kynsin hampain paikasta EM-puolivälierissä pelannut Suomen Susijengi ei antanut mitään ilmaiseksi hallitsevalle Euroopan mestarille Espanjalle EM-jatkosarjan ottelussa. Tulikuuman kolmoskäden Ljubljanan Stozice Areenalle tuoneen José Calderónin johdattama Espanja karkasi kuitenkin Suomelta neljännellä jaksolla omille teilleen ja tyylitteli voiton pistein 82–56 (42–30)."