Usein kysytyt kysymykset

1. Mikä juttu tämä on, en ole ehtinyt lukea?
- Tämä on vastikään luotu Korisalumniyhteisö. Alumnitoiminta on auttamista ja/tai verkottumista. Mutta voit olla mukana myös passiivisena seuraajana tekemättä mitään. Voit tulla gaalaan tapaamaan vanhoja pelikavereita. Voit antaa omaa osaamistasi muiden alumnien tai nuorten koripalloilijoiden hyväksi (kts. mm. Mentoriohjelma), voit tulla golfaamaan tai pelaamaan 3x3 muiden korissydänten kanssa, voit synnyttää entisten korisihmisten verkoston vanhan seurasi tueksi... Alumniutta on monenlaista ja kaikki alumnilähtöisesti, kukin oman halunsa mukaan.
 
2. Ei ole oikein aikaa. Maksaako tämä ja mihin sitoudun?
- Minimissään annat sähköpostiosoitteen ja saat mm. RIBARI-lehden ja infoa meiliisi. Eli helpolla pääset, jos muuten sinulla ei ole mitään yhteisöä, koripalloa ja/tai auttamista kohtaan. Tutustu pikkuhiljaa toimintaan ja päätät itse osallistumismääräsi tason. Kaikki ovat tervetulleita.
 
3. Siis onko tää joku entisten korisliigapelaajien kerho?
- EI! Koriksen alumnitoiminta on kaikille avointa, yhdistävä tekijä on sydämen sykkiminen koripallolle. Jokaisella on yhdenvertainen oikeus olla omana itsenään osa alumniyhteisöä.
Hanno Möttölän sanoin: "Minulle alumni on yhteisö, jossa on koripallo yhdistävänä tekijänä. Eri ikäiset ja erilaiset toimijat sarjatasoista riippumatta pitävät yhtä."
 
4. Ostin viime vuonna alumnilisenssin, täytyykö nyt rekisteröityä uudestaan?
- Kyllä. Alumnilisenssi on eri järjestelmässä ja viestinnän yhtenäistämiseksi kaikkien täytyy rekisteröityä tähän alumniyhteisöön. Lisäksi toki toivomme mahdollisimman monen ostavan alumnilisenssin (20€), jonka tuotto tulee alumnitoiminnan hyväksi ja lisäksi haluamalle kohteelle: Alumnitoiminta, oma seura tai We deliver-rahasto.
- Ribari-lehti toimitetaan vastaisuudessa vain alumnirekisteriin sähköpostinsa antaneille.
 
5. Kuka tätä toimintaa pyörittää, onko tämä Korisliiton vai jonkun muun?
- Korisalumnitoiminta on täysin irrallaan Koripalloliitosta. Koripallomuseoyhdistys ry vastaa toiminnasta ja sen toiminnanjohtaja / alumnikoordinaattori on alumnitoiminnan operatiivisissa osioissa kokoava voima yhdessä lukuisten vapaaehtoisesti työskentelevien koristaustaisten alumnien kanssa. Koripalloliitto on luonnollisesti yhteistyötahomme, jonka kanssa toteutetaan ajoittain yhteisiä aktiviteetteja ja kehitetään muutenkin suomalaista koripallokulttuuria.
 
6. Haluaisin tukea toimintaa. Mitä mahdollisuuksia on?
- Toiminta tarvitsee tottakai kehittyäkseen ja juurtuakseen tukijoita, joten kaikki avustus/sponsorointi otetaan vastaan. Yhdessä voimme pohtia, mikä on tarkoituksenmukaisin tapa vastavuoroisuuteen ja näkyvyyteen vai onko toive olla vain taustalla tukemassa. Tässä muutamia vaihtoehtoja herättämään ajatuksia: Ribari-lehti, Alumnigaala, 3x3-turnaus, Alumnigolf, paikallisen alumnitoiminnan käynnistys, Hall of Fame-kunniagallerian tuki ja tapahtumien järjestäminen, nuorten pelaajien kohtaaminen, yms.
- Henkilökohtaisesti jokaisella on mahdollisuus myös hankkia pienellä vaivalla Alumnilisenssi (20€), jonka tuotto tulee alumnitoiminnan hyväksi ja lisäksi haluamalle kohteelle: Alumnitoiminta, oma seura tai We deliver-rahasto.