Aineistokeruu

Esine- valokuva- ja liikkuva kuvakeruulla on tällä hetkellä tärkeä osansa museon toiminnassa. Tavoitteena on kerätä ympäri Suomen erityisesti 1970-luvun ja sitä vanhempaa aineistoa, sillä aika on syönyt valitettavasti valtavan suuren osan alkuvuosikymmenten kulttuuriperintöä. Pyydämmekin ottamaan yhteyttä, mikäli löytyy halukkaita esine- ja/tai valokuvaluovuttajia. Keräämme myös "uudemman" ajan aineistoja kokoelmiin jatkuvasti.

Esineet

Kokoelmat koostuvat monenlaisista esineistä kuvaten eri aikojen ilmiöitä, tapahtumia, seuroja, henkilöitä, jne. Monipuolinen ja koko lajia edustava kokoelma on tärkeä osa suomalaista koripallokulttuuriperintöä. Suomen Koripallomuseon esinekokoelma sijaitsee Kotkassa, osoitteessa Keisarinmajantie 11.

Valokuvat

Koripallomuseolla on laaja valokuvakokoelma, joka on saatu lahjoituksina eri kuvaajilta ja Koripalloliitolta. Silti vielä valtava määrä kuvamateriaalia puuttuu eri aikakausilta, eri puolilta Suomea ja etenkin naiskoripallosta on kuva-aineistossa suuria puutteita. Kuvia tarjottaessa museokokoelmaan on tärkeä muistaa tekijänoikeudet, eli lupa kuvaajalta.

Liikkuva kuva

Kokoelmiin on digitoitu vanhoja vhs-nauhoja reusrssien puitteissa. Lisäksi muutamien yksityishenkilöiden kuvaamia kaitafilmiaineistoja on liitetty digitoituna kokoelmiin.

Arkistoaineisto

Pöytäkirjat, lehtileikekokoelmat, kausijulkaisut, jne. otetaan vastaan hyvin suurella varauksella, sillä museolla ei ainakaan toistaiseksi ole arkistojärjestelmää, joka takaisi arkistoaineistojen löydettävyyden ja toimivuuden. Digitaalisuus tuonee tähän lähivuosina ratkaisun.

Aineistojen luovuttajia pyydetään ottamaan yhteyttä:

Ossi Viita
Puh. 044 712 9345
ossi.viita@tahto.com