Alumnitoiminta

Suomalaiselle koripallolle alumniverkoston osaaminen ja asiantuntemus ovat tärkeitä resursseja, joka voi hyödyttää niin lajin kokonaisvaltaista kehittymistä kuin esim. pelaajien ammattimaisten harjoitusmahdollisuuksien paranemista ja työelämävalmennuksen saamista peliuran ohessa. Keskeistä on alumnilähtöisyys eli toimintaa muodostetaan ja kehitetään alumnien toimesta.

Alumnitoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja haluun antaa lajille takaisin omaa panostaan. Toiminta on monimuotoista ja voit valita itsellesi kaikkein sopivimman tavan osallistua.

Esimerkkejä osallistumistavoista:

  • Yrityselämässä mukana oleva voi mentoroida nuoria pelaajia työuran suhteen.
  • Alumnien yhteistapaamisissa (ns. "Get together-illat") pääset muistelemaan vanhojen kavereiden kanssa peliaikoja ja verkostoitumaan uusien tuttavuuksien kanssa.
  • Peliuran lopettanut voi jakaa omia kokemuksiaan ja lajin kulttuuriperintöä uudemmille sukupolville mm. alumnien tai Koripallomuseon järjestämissä tilaisuuksissa/kanavissa.
  • Alumnin on myös mahdollista tukea taloudellisesti alumnitoimintaa, nuorten koripalloilijoiden työllistymistä ja työkokemuksen saamista, sekä lajikulttuurityötä.
  • Kansainvälisen uran (työ-/peliura) omaava voi jakaa kokemuksiaan ja oppeja nuorille maailmalle lähteville koripalloilijoille.
  • Toiminta muodostuu alumnilähtöisesti, joten muitakin toteutustapoja kehittyy pikkuhiljaa.

Alumnitoiminnan "koti" on Finnish Basketball Hall of Fame, jonka alaisuudessa on mm. museotoiminta, Hall of Fame-kunniagalleria ja nyt alumnius. Alumnitoiminnasta vastaa erikseen toimiva alumnityöryhmä. Toiminta käynnistyy kevään 2018 aikana.

Koripalloalumnien osaamisen ja nuorten tarpeiden verkottamiseksi on avattu alusta, jossa alumni voi kertoa omasta halustaan auttaa ja nuoret vastaavasti kysyä apua. Toiminta kehittyy pikkuhiljaa. Liity mukaan TÄSTÄ!

Kuka voi olla alumni?

Koripalloilun alumnitoiminta on kaikille avointa roolista tai sarjatasosta riippumatta. Tapahtumiin ovat kaikki lajista ja/tai sisällöstä kiinnostuneet, kuten myös sidosryhmät, tervetulleita, ellei toisin ole mainittu. Alumnien sisällä järjestetään erilaisia kohdennetumpia tapahtumia, kuten mm. 1980-luvulla Suomen naismaajoukkueissa pelanneille järjestetty tapahtuma 2018 syksyllä.

Alumnilisenssi

Alumnilisenssi on kannatuslisenssi, eikä se oikeuta pelaamaan, toimimaan valmentajana tai erotuomarina, yli 18-vuotiaille. Lisenssin hinnasta puolet kohdistetaan alumnitoimintaan ja puolet ostajan valitsemaan kohteeseen. Lunastaessa alumnilisenssin sitoutuu siihen, että Koripallomuseo saa lähettää infoa alumnitoiminnasta. Lisenssin ostaneille lähetetään aina tuore 2-4 kertaa vuodessa ilmestyvä alumnilehti RIBARI suoraan sähköpostiin. Lisäksi on säännöllisiä alumnitapahtumia.

Tästä linkistä lisenssin ostoon!

Verkkosivun lisäksi on perustettu Facebookiin Korisalumni-ryhmä, joka on tärkeä viestintäkanava. Liity ryhmään mukaan, niin saat ajankohtaista tietoa tapahtumista.