Haaga-Helian opiskelijat tärkeässä roolissa rakentamassa EM-kisoja

8.2.2017 Koripallon EM-kilpailuissa nähdään uudenlaista yhteistyötä Koripalloliiton ja Haaga-Helian ammattikorkeakoulun opiskelijoiden välillä, kun opiskelijat pääsevät osaksi järjestäjäorganisaatiota edistäen samalla omia opintojaan.

Ensi kesänä Helsingissä järjestetään miesten koripallon yksi EM-alkulohko 50 vuoden tauon jälkeen. Kisoja rakentaa yhdessä Koripalloliiton kisaorganisaation kanssa noin 300 vapaaehtoista ja kahdeksan koordinaattorina toimivaa Haaga-Helian opiskelijaa.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulun kanssa tehtävän yhteistyön hedelmänä EM-kisojen opiskelijat pääsevät toteuttamaan suurtapahtumaa osana järjestäjäorganisaatiota ja samalla edistämään opintojaan ammattikorkeakoulussa.

- Viime kesänä Helsingissä järjestetyt alle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailut olivat meille tarpeellinen kokemus, ja kisojen onnistuminen antaa itseluottamusta myös ensi kesän miesten kisoihin. Yksi tärkeä oppi oli vapaaehtoisten työ ja se, kuinka tärkeä osa tällaista tapahtumaa he ovat. Ilman heitä emme olisi onnistuneet, EM-kisojen pääsihteeri Ari Tammivaara hehkuttaa.

- Nuorten kisoissa yhteistyömme Haaga-Helian kanssa oli hedelmällistä, ja siitä oppineena halusimme laajentaa yhteistyötä kokonaisuuksiin, joiden avulla opiskelijat voivat edistää omia opintojaan. Siten tämä on win-win-tilanne kaikille osapuolille.

Uusia elämyksiä ja kokemusta suurtapahtuman järjestämisesta

Haaga-Helian opiskelijat työskentelevät EM-kisoissa muun muassa brändäämisen, cateringin, VIP-palveluiden sekä oheisohjelmien parissa. Tärkeä tehtävä on koordinoida ja ohjeistaa oman toimialueen vapaaehtoisia.

- Kokemus ja fiilikset viime vuoden nuorten EM-kisoissa olivat niin hienot, että halusin olla mukana tekemässä tapahtumaa nyt vähän isommassa roolissa. Kisojen järjestäjänä pääsee elämään korishetkiä eri perspektiivissä kuin pelaajana, ja huomaa, mitä kaikkea tapahtumaan otteluiden lisäksi kuuluukaan, kentällä tapahtuvista oheisohjelmista vastaava Markus Vallila kertoo.

Vallilan tapaan Haaga-Helian Vierumäen kampuksella opiskeleva Elina Vastakoski hyppää kisaorganisaation markkinointipuolelle. Brändäys koordinaattorin tehtäviin kuuluvat muun muassa peliareenan ilmeen rakentaminen sekä kansainvälinen yhteistyö EM-kisojen virallisen mainostoimiston kanssa.

- Minua kiinnostavat ison tapahtuman brändäys ja se, minkälainen kuva tapahtumasta luodaan ja miten tapahtuman tunnelmasta saadaan yhtenäinen. Olen ollut mukana pienemmissä liikuntatapahtumissa, ja niiden myötä tällainen isompi ja järjestäytyneempi tapahtuma kiinnostaa, Vastakoski kertoo.

Lue lisää

 
22.8.2023 07:41 Susijengi

Prahan hurmos, Kroatian kaatajaiset ja Berliinin puolivälierä – elä uudelleen Susijengin kesän 2022 EM-kisat!

Koripallon EM-kisat järjestettiin pitkäksi venyneen tauon jälkeen jälleen viime kesänä eikä Susijengi aikaillut lyödessään leimaansa kansainväliselle arvokisatasolle. EuroBasket 2022-turnauksen kohokohdat olivat Prahan alkulohkon Puola- ja Tshekki-voitot, Berliinin neljännesvälierävoitto Kroatiasta sekä Espanja-puolivälieräottelu.

19.9.2022 08:10 Susijengi

Susijengin päihittänyt Espanja juhlii Euroopan mestaruutta, Susijengi EM-kisojen 7. sijalle

Susijengin EM-puolivälierissä kukistanut Espanja seppelöitiin Euroopan mestarina myöhään sunnuntai-iltana, kun joukkue päihitti EM-finaalissa Ranskan 88–76 (47–37). Pronssiottelussa Saksa nujersi Puolan, joka jäi puolestaan alkulohkossa Susijengin jalkoihin. Susijengi sijoittui EM-kisoissa lopulta seitsemänneksi, joka on kaikkien aikojen toiseksi korkein suomalaissijoitus.

18.9.2022 14:24 Susijengi

Puola nimetty vuoden 2025 EM-kisojen neljänneksi isännäksi

Suomen, Kyproksen ja Latvian kumppani vuoden 2025 koripallon EM-kisojen neljäntenä isäntämaana on valittu. FIBA Euroopan hallitus vahvisti lauantaina, että kisojen neljännen alkulohkon isäntämaaksi on nimetty Puola, jonka maajoukkue pelaa paraikaa EM-mitalipeleissä ensimmäistä kertaa 51 vuoteen.

16.9.2022 09:33 Susijengi

Elä uudelleen ikimuistoinen susikesä 2022!

Lauri Markkasen paluu maajoukkuepaitaan, Shawn Huffin ja Petteri Koposen viimeinen susikesä, Miro Littlen debyytti. Lassi Tuovin paikka uutena päävalmentajana. Neljä perättäistä MM-karsintavoittoa, ikimuistoinen EM-alkulohko Prahassa ja riemukas neljännesvälierävoitto Berliinissä. Elä ikimuistoinen susikesä 2022 kuvin, tekstein ja videopätkin uudelleen!

15.9.2022 12:57 Susijengi

Päävalmentaja Lassi Tuovi: ”Joukkue kasvoi ja oppi läpi kesän”

Vuoden 2022 EM-kisat huipentuvat tulevana viikonloppuna, kun Saksa, Ranska, Espanja ja yllätysjoukkue Puola jakavat himoitut EM-mitalit keskenään. Suomi-koriksen historiaa puolivälieräpaikallaan tehnyt Susijengi sai tuoreen päävalmentajansa Lassi Tuovin mukaan merkittävää pääomaa pitkästä, yhtenäisestä ja monivaiheisesta maajoukkuekesästä.

13.9.2022 21:28 Susijengi

Susijengi kynnen päässä mitalipelipaikasta, Espanja kiilasi rutiinilla ohi

Susijengin paikka miesten koripallohistorian ensimmäisissä EM-mitalipeleissä oli omissa käsissä. Susijengi vei tiistain puolivälierän avauspuoliskolla Espanjaa mielin määrin, mutta joutui toisella puoliskolla myöntämään Hernangomezin veljesten johtaman ja puolustuksensa intensiteettiä parantaneen Espanjan paremmakseen 100–90 (43–52).

13.9.2022 11:41 Susijengi

Muistoja Espanjasta: Kotikisavoitto 1967, Koposen crossover ja Laurin voittokori

Susijengi ja Espanja ovat historian saatossa kohdanneet miesten maaotteluissa 17 kertaa, joista kaksi ottelua on päättynyt suomalaisvoittoon – viimeksi Helsingin EM-kotikisoissa 1967. Nykyjengiläisillä on jäänyt ennen kaikkea mieleen EM-jatkosarjakohtaaminen Ljubljanassa 2013 sekä 20-vuotiaiden miesten vuoden 2016 EM-kisojen jatkoaikavoitto Helsingissä.

12.9.2022 19:10 Susijengi

Susijengin puolivälierävastustaja, maailmanmestari Espanja pelaa älykoripalloa

Kolme vuotta sitten pelatuissa Kiinan MM-kisoissa maailmanmestaruutta juhlinut Espanja saapuu tiistain puolivälierässä Susijengiä vastaan miehistöllä, joka on nuorentunut ja uudistunut sitten edellisten arvokisojen, mutta pelaa espanjalaisen koripallokoulukunnan hyveiden mukaan: älykkäästi, tehokkaasti ja joukkueella.

12.9.2022 11:27 Susijengi

Susijengin sytyttäjä Miro Little: “Koutsit sanoi, että ole rohkea”

Uransa ensimmäisiä EM-kisoja pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 18, nousi neljännesvälierävoitossa Kroatiaa vastaan esille juuri silloin, kun häntä tarvittiin eniten. Little hyökkäsi rohkeasti korille, puolusti Kroatian pelinrakentajia antaumuksella ja tyylitteli turnauksen parhaan ottelunsa tilanteessa, jossa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa.

11.9.2022 19:18 Susijengi

Susijengi jyräsi Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon 55 vuoden tauon jälkeen!

Jos Kroatia todellakin taktikoi Susijengin EM-neljännesvälierävastustajakseen, olisi sen kannattanut miettiä kahdesti. Lauri Markkanen rynni tauluun 43 pistettä, Sasu Salin ja Edon Maxhuni löysivät heittoranteensa ja roolipelaajat Henri Kantosesta Miro Littleen näyttivät parastaan, kun Susijengi eteni historiallisesti Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon!

Näytä lisää vastaavia