Italia ja Ranska nimesivät kokoonpanonsa keskiviikon avausotteluun

4.8.2009 Ottelut Suomen EM-lisäkarsinnan lohkossa käynnistyvät keskiviikkona (5.8.), kun koripallon suurmahdit Italia ja Ranska iskevät yhteen Italian Cagliarissa. Sekä Italia että Ranska ovat nimenneet 12 pelaajan kokoonpanonsa huippuotteluun.

NBA-tähti Andrea Bargnani lukeutuu odotetusti Italian kokoonpanoon.

Ranska matkusti Italiaan EM-lisäkarsintojen avausotteluun Charlotte Bobcatsin Boris Diaw'n johdolla.

Ranskan päävalmentaja Vincent Collet uskoo Tony Parkerin (kuvassa) pelaavan Suomea vastaan Paussa lauantaina.

Petteri Koponen ja Suomi isännöivät Vantaan Energia Areenalla Italiaa 11.8. ja Ranskaa 17.8. Kuvat: FIBA Europe / Ciamillo-Castoria & Francois Perthuis.

Italian maajoukkuetta johtaa odotetusti Toronto Raptorsia edustava NBA-kaksikko Andre Bargnani-Marco Belinelli. Kanadaa vastaan nujakoinut ja joukkokahakan tempauksellaan aiheuttanut Stefano Mancinelli lukeutui myös Italian kokeneen päävalmentajan Carlo Recalcatin valintoihin.

Sen sijaan Italian pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle jäivät NBA-paikkaa kärkkyvä, erinomaisen kauden Southern Californian yliopistossa (USC) pelannut takamies Daniel Hackett sekä kätensä Kanada-ottelussa loukannut Andrea Crosariol.

Ranskan joukkuetta tähdittävät Italia-ottelussa NBA-miehet Nicolas Batum (Portland Trailblazers), Boris Diaw (Charlotte Bobcats), Johan Petro (Denver Nuggets) ja Ronny Turiaf (Golden State Warriors).

Parker Suomea vastassa Paussa?

Supertähti Tony Parker ei matkustanut Ranskan joukkueen mukana Cagliariin, kun miehen työnantaja San Antonio Spurs kielsi häntä pelaamasta karsintojen avausottelussa. Spurs lennätti lievästä nilkan venähdyksestä kärsivän Parkerin Texasiin tutkimuksiin sekä kuntoutukseen.

Ennen Italian-matkaa Ranskan maajoukkueen päävalmentaja Vincent Collet ennakoi Parkerin pelaavan Suomea vastaan ensi lauantaina (8.8.) Paussa. Kyseessä on Suomen avausottelu EM-lisäkarsinnassa.

- En usko, että pystyisimme estämään Parkeria pelaamasta Suomea vastaan. Hän on aivan liian innostunut pysyäkseen poissa, kommentoi Collet ranskalaiselle L’Equipe-lehdelle.

Parkerin korvaajaksi Italia-otteluun Collet nimesi Roueniin kesällä siirtyneen 188-senttisen Edwin Jacksonin Ranskan 20-vuotiaiden maajoukkueesta, joka saavutti aiemmin kesällä EM-hopeaa.

Ranskan maajoukkueen tasosta kertoo jotain se, että Italia-ottelusta jäi viimeisenä rannalle Charlotte Bobcatsin 214-senttinen Alexis Ajinca.

Suomi avaa siis urakkansa EM-lisäkarsinnassa lauantaina vierasottelulla Ranskaa vastaan. Italia saapuu Vantaan Energia Areenalle Suomen vieraaksi tiistaina 11.8. ja Ranska puolestaan maanantaina 17.8. Suomen kotiotteluihin on edelleen pääsylippuja saatavilla. Ennakkolipunmyyntiä hoitaa Lippupiste.

Italian joukkue 5.8.

 • Amoroso Valerio (204 cm, Bancatercas Teramo)
 • Bargnani Andrea (213, Toronto Raptors, USA)
 • Belinelli Marco (196, Toronto Raptors, USA)
 • Cusin Marco (211, Vanoli Soresina)
 • Datome Luigi Dal (203, Lottomatica Rooma)
 • Giachetti Jacopo (192, Lottomatica Rooma)
 • Gigli Angelo (209, Lottomatica Rooma)
 • Mancinelli Stefano (203, AJ Milano)
 • Mordente Marco (190, AJ Milano)
 • Poeta Giuseppe (192, Bancatercas Teramo)
 • Soragna Matteo (198, Angelico Biella)
 • Vitali Luca (201, AJ Milano)

Ranskan joukkue 5.8.

 • Batum Nicolas (201 cm, Portland Trailblazers, USA)
 • Bokolo Yannick (188, Gravelines-Dunkerque)
 • De Colo Nando (195, Pamesa Valencia, ESP)
 • Diaw Boris (203, Charlotte Bobcats, USA)
 • Diot Antoine (190, Le Mans)
 • Jackson Edwin (188, Rouen)
 • Jeanneau Aymeric (185, Lyon Villeurbanne)
 • Koffi Alain (204, Le Mans)
 • Petro Johan (214, Denver Nuggets, USA)
 • Pietrus Florent (Pamesa Valencia, ESP)
 • Traore Ali (205, Lyon-Villeurbanne)
 • Turiaf Ronny (Golden State Warriors, USA)

Lue myös seuraavat artikkelit

 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

5.7.2018 10:49 Susijengi

Susijengin Islanti-ottelussa tehtiin Euroopan karsintojen yleisöennätys

Maanantaina loppuunmyyty Hartwall Arena todisti, kun Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena.

3.7.2018 10:58 Susijengi

Miten jatkossa? Näin jatkuu Susijengin matka kohti Kiinan MM-kisoja

Susijengi eteni maanantai-iltana lohkokakkosena jatkoon omasta MM-karsintojen alkulohkostaan peittoamalla Islannin täpötäyden Hartwall Arenan valvovan silmän alla. Susijengillä on edessään syys-, marras- ja helmikuussa pelattavat kivikovat karsintaikkunat.

29.6.2018 21:19 Susijengi

Susijengi taipui Tshekin kovassa käsittelyssä – Nuutinen Suomen valopilkku

Tshekin fyysisyys hyydytti Susijengin Pardubicessä, ja sinnikkäästä taistelusta huolimatta suomalaiset joutuivat Tshekistä kotimatkalle 77-73 (37-36) -tappio niskassaan. MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen ratkaisut nähdään maanantaina.

25.6.2018 21:24 Pääjuttu

Susijengi karisti Viron MM-kenraalissa, Markkanen pani ranttaliksi

Susijengi jätti vähän jossiteltavaa Hartwall Areenalla, kun suomalaiset löylyttivät Viroa tuplamaaotteluiden toisessa osassa 95-76 (43-24). Kesän ensimmäisen esiintymisensä susipaidassa tehnyt Lauri Markkanen kuritti Viroa 23 pisteen ja 12 levypallon arvoisesti.

21.6.2018 22:04 Pääjuttu

Susijengi selviytyi Saku Suurhallin hermopaineesta, tulokkaat toivat virtapiikin

Susijengin eläimellinen puolustus poiki ensin jatkoajan ja sen jälkeen 69-76 (38-37) -jatkoaikavoiton Virosta valmistavassa maaottelussa Saku Suurhallissa, Tallinnassa.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

24.5.2018 15:47 Susijengi

Juhlitaan yhdessä lisenssiennätystä! Susijengi kohtaa Viron korisperheen kiitosottelussa

Susijengi aloittaa kesän kotiottelut Hartwall Arenalla Viroa vastaan 25. kesäkuuta. Ottelu on koko korisperheen juhlatapahtuma historiallisen 20 000 lisenssin rajan rikkomisen kunniaksi.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Katsojat

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

15.4.2018 11:00 Pääjuttu

Lauri Markkanen Susijengin vahvuudessa kesän MM-karsintapeleissä

Sensaatiomaisen tulokaskauden NBA:n kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin seuroihin lukeutuvan Chicago Bullsin paidassa päättänyt Lauri Markkanen, 20, nähdään Susijengin paidassa kesän 2018 MM-karsintaotteluissa. Susijengi jatkaa karsintataivaltaan juhannuksen jälkeen Tshekkiä ja Islantia vastaan.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.2.2018 10:00 Pääjuttu

Susijengi ylistää fanejaan taisteluvoiton jälkeen

MM-karsintojen sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä Helsingin Jäähallissa Bulgarian kukistanut Susijengi kaipasi haastavassa asemassa faniensa tukea ja sai täsmälleen sitä, mitä tilasi. Yli 5.200 suomalaisfania kannatti Susijengin yli karikoiden ja täytti oman ruutunsa täydellisesti Susijengin petratessa asemiaan MM-jatkokarsintaa kohti edetessä.

26.2.2018 Pääjuttu

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

Näytä lisää vastaavia