Koripalloseurat luovat vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun

23.3.2020 14:48 Koripalloseurat ympäri Suomen ovat koronavirusepidemian aikaan alkaneet jakamaan vinkkivideoita omatoimiseen harjoitteluun. Suomen Koripalloliitto kerää päivittäin omalle sivustolleen uusia mielenkiintoisia harjoitteita, joita voi tehdä kotioloissa.

Koronavirustilanne on siirtänyt seuratoiminnan kentiltä koteihin ja kotipihoihin. Seurat ovat tehneet loistavaa työtä kannustaen pelaajiaan omatoimiseen harjoitteluun lukuisilla keinoilla.

– Poikkeustilanne on haastava muiden toimijoiden tavoin urheiluseuroille. Samalla me näemme tässä myös mahdollisuuden. Nyt jos koskaan punnitaan koko yhteisön arvopohjaa ja sitoutumista, BC Nokian toiminnanjohtaja Henri Hirvikoski kertoo.

Monet seurat ovat ryhtyneet luomaan omatoimisia harjoitteita, joita seuran junioripelaajat voivat tehdä kotioloissa joko yksin tai parin kanssa.

View this post on Instagram

BC Nokia aloittaa kaikkien joukkueiden kanssa omatoimitreenijakson, jonka pituudesta ei vielä ole tarkkaa tietoa. Päävalmentajat lähettävät joukkueelleen ohjeita, vinkkejä ja ohjelmia, joiden avulla jokainen voi ikätasollisesti treenailla aamulla, päivällä tai illalla tai aamulla, päivällä ja illalla. Naisten edustusjoukkueen pelaajat, Mona ja Jossu, helpottavat kaikkien arkea luomalla treenivideoita kaikkien käyttöön. Tytöt suunnittelevat Mirvan kanssa videoihin sisältöä ja ohjelmia lämmittelyn tueksi. Tällä ohjelmalla pääsette hienosti viikonlopulle odottelemaan seuraavia klippejä 🏀💪 - Huomioi ikätasosi - Jokaista ohjelmaa voi helpottaa tai vaikeuttaa - Määriä voi muuttaa Aloita pienellä lämmittelyllä: Lenkki 15-30 min. Hyppynaruhyppelyt: - tasajaloin 20-50 - oikealla jalalla 20-50 - vasemmalla jalalla 20-50 - vuorotahtiin: tasa, oikea, tasa, vasen, tasa, oikea, tasa jne 20-50 hyppyä - tasajaloin 20-50 Sen jälkeen siirry videon harjoitteisiin! Pallonkäsittelyä voit tehdä n. 3 x 2-5 min jokaista liikettä. Muista tehdä tasaisesti molemmilla käsillä. Lisäksi voit tehdä omaehtoista heittoharjoittelua! Paljon iloa ja intoa kaikille! #hyväkiertämään #meolemmebcnokia #bcnokiajuniorit #basketball #koronaaselättämässäyhteisvoimin@finlandbasketball 🏀💛🖤

A post shared by BC Nokia - Juniorit (@bcnokiajuniorit) on

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

– Vastaanotto on ollut hyvä. Hyvin suunnitellulla ja ohjeistetulla harjoittelulla on mahdollisuus osallistaa ja sitouttaa huoltajia lapsen harrastukseen uudella tavalla. Huoli meillä on se, miten saadaan liikkeelle juuri ne lapset, jotka sitä eniten kaipaavat.

View this post on Instagram

Hyvää uutta viikkoa!😊 Vallitsevan tilanteen vuoksi ToPoLan hallitus tiedotti eilen, että yhteiset koripalloharjoitukset on peruttu ainakin 13.4. saakka. Tämän tilanteen vuoksi jatkamme omatoimijakson treenien julkaisemista täällä ToPoLan tilillä ainakin seuraavat kolme viikkoa. Kaikki treenit voi tehdä kotona tai pihalla, mutta ne tulee tehdä yksin tai korkeintaan oman perheen kanssa. 🏀 🔸 Tänään huolletaan heittoa! Nappaa mukaan ulkopallo sekä juomapullo ja lähde lähimmälle ulkokorille nauttimaan ja kehittymään!😍 🔸 Katso videolta ohjeet heitonhuoltoon pyyhkäisemällä vasemmalle! Heittotreenin jälkeen tee toisessa ja kolmannessa videossa oleva liikkuvuustreeni!💪🏽 🔸 Turhien lähikontaktien välttämiseksi omatoimijakson treenit tulee tehdä kotona tai ulkona, yksin tai perheen kanssa. Kavereiden tai joukkuelaisten kanssa treenaaminen ei ole suositeltavaa. Hallitus on myös kieltänyt yli 10 hengen kokoontumiset, tätä säädöstä tulee myös noudattaa. Muista myös käyttää omaa pyyhettä ja juomapulloa sekä jättää treeni tekemättä, jos tunnet olosi kipeäksi‼️ 🔸 #topolabasket #korisonkivaa #lauttasaari #omatoimijakso

A post shared by ToPoLa Basket (@topola_basket) on

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

– Tässä on myös hyvä hetki pysähtyä ja miettiä ydintoiminnan järjestämisestä uudesta perspektiivistä. Me pysähdyimme ja näimme uusia mahdollisuuksia, joita muuten ei ehkä olisi lähdetty toteuttamaan, mutta nyt olosuhteiden pakosta näin toimittiin.

View this post on Instagram

Tsekkaa videosta tämän viikon #arttusaarijarvichallenge 💪🏽💪🏽 Haastetta on aikaa suorittaa sunnuntaihin asti ja ensi maanantaina julkaistaan taas seuraava haaste! Säännöt: - suorita haaste - postaa omalle instagram- TAI facebook- TAI TikTok-tilille haasteen suoritusvideo - lisää hashtagit: #arttusaarijarvichallenge #lahtibasketball Paras video palkitaan seuraavan viikon haasteen julkaisun yhteydessä! Viime viikon kovin suoritus oli juryn äänestyksessä yksimielisesti 8-vuotiaan Leo Mustosen video (@sennimus ) 💪🏽💪🏽💪🏽 Onnea Leolle voitosta, palkinnoksi lähtee Lahti Basketball T-paita💪🏽 #lahtibasketball #lahtibasketballneverstops #arttusaarijarvichallenge

A post shared by Lahti Basketball Juniorit (@labajuniorit) on

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

BC Nokia on muun muassa päättänyt järjestävänsä kesäkuun alusta lähtien 3x3-pelitapahtumat junioripelaajille mikäli tilanne sen mahdollistaa. Kymmenen viikon ajan nokialaisjuniorit kerääntyvät kahdesti viikossa pelaamaan 3x3-pelejä ja toiseen pelikertaan sisältyy myös fysiikkaharjoitus.

Suomen Koripalloliitto kokoaa päivittäin Korona-sivustolle vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun.

 
28.4.2020 12:07 Koripalloliitto tiedottaa

Seurojen mahdollisuudet: Avustukset, tuet ja hankkeet -dokumentti julkaistu

Seuratoiminnan tueksi on mahdollista hakea erilaisia avustuksia ja hanketukia. Koripalloliitto on julkaissut seurojen tueksi dokumentin, jossa avataan eri vaihtoehtoja avustuksen ja tukien saamiselle.

22.5.2020 14:00 Susijengi

Susijengi ja Susiladies käynnistävät Open Gym -harjoittelun kesäkuun alussa

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet käynnistävät harjoituskautensa 1. kesäkuuta Helsingissä perinteisen Open Gymin merkeissä. Harjoittelu tapahtuu viranomaisten viidenkymmenen hengen kokoontumisrajoiteohjeistuksen puitteissa.

22.5.2020 12:00 Sudenpennut

Nuorten maajoukkueohjelmaa päivitetty kesälle 2020

Suomen koripallonuorten maajoukkueohjelmaa on päivitetty kesälle 2020. Kesän harjoitteluryhmät ovat muuttuneet totutusta U15-U20-ikäluokkamaajoukkueista.

7.5.2020 09:56 Koripalloliitto tiedottaa

Sarjamaksut jaksotetaan kautta linjan

Suomen Koripalloliiton hallitus on päättänyt kaikkien tulevan pelikauden sarjamaksujen jaksottamisesta helpottaakseen seurojen tilannetta koronapandemian keskellä.

9.4.2020 07:21 Koronavirus

Lisätalousarviosta tukea liikunnan ahdinkoon

Suomalainen liikunta ja urheilu sai tänään hartaasti odotetun taloudellisen tukipaketin valtiolta. Lisätalousarviossa esitetään koronaviruspandemian vuoksi vaikeuksiin ajautuneelle seura- ja järjestökentälle sekä liikunnan koulutuskeskuksille noin 20 miljoonan euron tukea.

6.4.2020 18:00 Koripalloliitto tiedottaa

Studio 6: Uudessa koripallon keskusteluohjelmassa sinä pääset kysymään Suomen koristähdiltä

Koripalloliiton uusi viikoittainen keskusteluohjelma tuo keskiviikkoisin suomalaisen koripallon huippuvieraat sinun ruudullesi. Studio 6 on katsottavissa suorana lähetyksenä YouTubessa sekä Elisa Viihteessä. Ensimmäisen vieras on keskiviikkona 8.4. Shawn Huff.

31.3.2020 13:31 Koripalloliitto tiedottaa

Seurojen kyselytunti livenä YouTubessa 2.4.

Koripalloseuroilla on mahdollista saada askarruttaviin kysymyksiin vastauksia torstaina 2.4. klo 18:00 alkaen, kun Koripalloliitto järjestää Seurojen kyselytunnin YouTubessa.

24.3.2020 08:12 Koripalloliitto tiedottaa

Suden jäljillä -materiaali omatoimiharjoitteluun seurojen ja pelaajien käyttöön

Susijengi-tähtien Sasu Salinin ja Carl Lindbomin Pirkka-yhteistyönä toteutettu Suden jäljillä -treenipaketti on nyt vapaasti käytettävissä kaikille kädenojennuksena karenssiolosuhteiden kanssa painivalle korisperheelle.

20.3.2020 17:21 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemialla merkittävät taloudelliset vaikutukset liikuntaan ja urheiluun

Koripalloliitto on yhteystyössä Olympiakomitean ja muiden lajiliittojen kanssa selvittänyt koronavirusepidemian vaikutuksista urheiluun.

17.3.2020 10:30 Koripalloliitto tiedottaa

Sisäjoukkuepelien yhteinen ohjeistus seuroille

Koronavirus on tuonut maailman haastavaan tilanteeseen ja poikkeuksellinen tilanne koskettaa myös urheilua. Suomalaiset sisäjoukkuepelit kokoontuivat maanantaina 16.3.2020 hakemaan yhteisiä linjauksia koronaviruksen seurauksena eteen tulevien haasteiden ratkaisemiseksi.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

17.8.2018 09:09 Seurauutinen

Seurauutisia #17: Fiksu seura -palkinnot haussa

Olympiakomitea ja Sitra kutsuvat seuroja jakamaa arkisia ympäristöä huomioivia fiksuja käytänteitä. Fiksuin idea palkitaan ja kaikki ideoita jakaneet osallistuvat rahapalkinnon arvontaan.

16.8.2018 12:35 Seurat

Nuorten valtakunnallisten karsintojen ranking-listat ja karsintalohkot on julkaistu

19- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen lohkot on tehty rankingin mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Lisäksi 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupin pelaamistapa on vahvistettu syksylle ja keväälle.

24.7.2018 17:10 Pääjuttu

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay.

18.5.2018 12:16 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallossa jälleen uusi lisenssiennätys – 20 000 lisenssin raja rikki

Suomalaisessa koripallossa on rikottu historiallinen rajapyykki, kun 20 000 lisenssin raja ylittyi toukokuussa 2018. Kuluvalla kaudella uusia harrastajia on löytänyt lajin pariin ennätysmäärä.

16.7.2020 09:04 Nuorten PM-kilpailut

Nuorten PM-kisat peruutettu toistaiseksi, pojille korvaavat Viro-ottelut

18- ja 16-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisat on peruutettu elokuulta. Poikien puolella PM-kisojen tilalla järjestetään maaotteluita Viroa vastaan.

15.7.2020 13:00 Koripalloliitto tiedottaa

Timo Nieminen Koripalloliiton erotuomaripäälliköksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi erotuomaripäälliköksi on valittu Timo Nieminen. Hän aloittaa tehtävässä elokuun puolessa välissä.

9.7.2020 10:09 Seurat

Kiitos seurasta: Janne Stude ylistää PuHu Junioreiden vahvaa talkooperinnettä

Vantaalainen PuHu Juniorit on yksi Suomen suurimmista koripalloseuroista. Suuresta koosta huolimatta seurassa on vahva talkootyön perinne, joka kumpuaa yhteisöllisyydestä.

1.7.2020 10:23 Koripalloliitto

Koriskauden 2020-21 lisenssit myynnissä

Koripallokausi 2020–2021 käynnistyi virallisesti 1.7.2020 ja samalla käynnistyi uuden kauden lisenssien myynti.

Näytä lisää vastaavia