Newson ja Ivey johdattavat joukkonsa Pantteri-jahtiin

2.5.2012 10:11 Koripallon miesten Suomen mestarin kiertopalkinto Pantteri-patsas muuttaa tänä keväänä Tampereelta Joensuuhun tai Loimaalle. Joukkueidensa amerikkalaiset tukipilarit Jared Newson (Kataja) ja Jeb Ivey (Bisons) ovat molemmat tähdänneet tähän hetkeen läpi pitkän kauden ja odottavat keskiviikkoiltaa malttamattomin tunnelmin.

Joensuun Katajan lennokas Jared Newson odottaa pääsevänsä näyttämään joukkueineen osaamistaan finaalisarjassa.

Nilan Bisonsin kenttäkenraali Jeb Ivey vannoo haastajan puhkuvan itseluottamusta.

Petri Virtanen on yksi Katajan pitkään mestaruutta jahdanneista luottomiehistä.

Bisonsia nykyisin edustava Clifton Jones (kuvassa) aloitti Iveyn tavoin Suomen-uransa Katajan riveissä. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Jared Newsonin, 27, ensimmäinen pelikausi Suomessa päättyi viime keväänä suureen pettymykseen, kun Joensuun Kataja hävisi kevään 2011 ratkaisevan viidennen finaaliottelun Tampereella murskalukemin.

 

Huippukauden pelanneelle Newsonille Pyynikin palloiluhallin tapahtumat olivat ylimääräinen motivaatiotekijä, joka tahditti hänen valmistautumistaan kuluvaan kauteen. Keskiviikosta alkaen Newsonilla on mahdollisuus karistaa Katajan kanssa viime kevään kummitukset kaapistaan, eikä teholaituri voisi olla motivoituneempi.

 

– Tämä on kauden hauskinta aikaa. Juuri tätä varten olemme treenanneet koko vuoden. Liigan kaksi parasta joukkuetta ovat vastakkain ja on oikea aika osoittaa, mitä todella osaamme, Newson hymyilee.

 

Kataja on ollut pudotuspeleissä tähän asti vakuuttava. Salon Vilpas kaatui otteluvoitoin 3-0 ja Torpan Pojat välierissä vastaavasti 3-1. Seitsemän ottelun taipaleeseen mahtuu myös 39 pisteen tappio joukkueen kotikentällä Mehtimäen Jäähallissa, mutta Newsonin mukaan Katajan on helpompi lähteä finaalisarjaan jo tappion kokeneena.

 

– Me emme varsinkaan ensimmäisessä pelissämme Torpan Poikia vastaan pelanneet sillä tasolla, millä meidän olisi pitänyt olla. Kolmannen ottelun tappio oli meille herätys; emme olleet lähelläkään omaa tasoamme, ja jouduimme käärimään hihat seuraavaan matsiin. Finaalisarja tulee varmasti olemaan tasainen ja siksi on tärkeää, että olemme jo kokeneet pudotuspelien ensimmäisen tappiomme ja selvinneet siitä.

 

Kataja ja Bisons tasasivat otteluvoitot neljässä runkosarjapelissään. Newson kertoo finaalien kynnyksellä kunnioittavansa komean kauden pelannutta liigatulokasta.

 

– Biisoneilla on ollut uskomaton kausi. Moni heidän pelaajistaan pelaa ensimmäistä kautta samassa ympäristössä, mutta he ovat silti hitsaantuneet yhteen varhain ja pelanneet erinomaisesti. Heillä on paljon aseita, jotka meidän on pystyttävä riisumaan.

 

Newsonin lisäksi ensimmäistä Suomen mestaruuttaan odottavia pelaajia Katajan riveissä ovat muun muassa Petri Virtanen (11. pääsarjakausi), Sami Lehtoranta (16. pääsarjakausi) sekä Elias Kajander (10. pääsarjakausi). 

Bisons ja Ivey valmiina haasteeseen 

Liigatulokas Nilan Bisons jysäytti välierissä lähettämällä vahvan kevään pelanneen Tampereen Pyrinnön pronssiotteluun voitoin 3-2. Bisons-päävalmentaja Greg Gibson ennakoi finaalien aattona Katajan tarjoavan Bisonsille vielä Pyrintöäkin pahemman vastuksen, ja joukkueen tähtipelinrakentaja Jeb Ivey, 31, myötäilee valmentajansa näkemyksiä.

 

– Kataja on runkosarjavoittaja ja cupin mestari, se kertoo jo paljon. Tässä vaiheessa kautta tunnemme heidät läpikotaisin. Heillä on kokoa, heittovoimaa, liikkuvuutta, kokemusta ja loistava valmennus. He ovat myös odottaneet mestaruuden voittamista pitkään, Ivey miettii.

 

Ivey aloitti Suomen uransa Joensuun Katajasta kaudella 2009-10, jolloin hän johdatti kymmenellä perättäistappiolla kauden aloittaneen joukkueen pudotuspeleihin, joissa tie nousi pystyyn puolivälierävaiheessa. Viime kaudella Ivey edusti KTP:ta, joka pokkasi välierien kautta pronssimitalit, ja tänä vuonna oregonilaislähtöinen takamies saa mahdollisuutensa pelata mestaruudesta.

 

– Tämä on upea tilanne, ja totta kai oma Kataja-menneisyyteni tuo lisämausteen sarjaan. Meidän on muistettava, että puolustus voittaa mestaruuksia, joten meidän on pysyttävä sillä saralla keskittyneinä. Meidän on pysyttävä myös hyvään levypallopeliin ja iskettävä nopeilla hyökkäyksillä, Ivey analysoi.

 

Ivey pitää Katajaa keskiviikkona alkavien finaalien ennakkosuosikkina. Hän kuitenkin uskoo, että Bisonsilla on yllättäjän etu puolellaan.

 

– Kataja on ollut vakuuttava, mutta me tulemme taistelemaan joka ikisestä pallosta. Me tulemme finaaleihin kuten haastajat yleensä, täynnä itsevarmuutta. Ei ole mitään syytä, miksi emme voisi voittaa mestaruutta, lataa Ivey.

 

Kataja-menneisyytensä lisäksi Ivey hävisi viime keväänä KTP:n paidassa välierissä Katajalle. Bisons-pelaajista Clifton Jones puolestaan aloitti Suomen uransa Katajassa vuosina 2001-04. Ryan McDade taasen edusti kaudella 2009-10 KTP:ta, joka hävisi pronssiottelun Kataja-luotsi Jukka Toijalan tuolloin valmentamalle Kouvoille.

Lue myös seuraavat

 

Lisätietoja: Jared Newson 
Lisätietoja: Jeb Ivey
 
18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

6.4.2021 20:52 Korisliiga

Vesa Mäkäläisen upea pelaajaura päätökseen – näin entiset joukkuelaiset ja vastustajat häntä muistelevat

Lahden NMKY:n kasvatti Vesa Mäkäläinen, 34, on päättänyt lopettaa ansiokkaan uransa. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Mäkäläinen oli Susijengin EM-joukkueessa Liettuan kisoissa 2011.

5.4.2021 20:10 Korisliiga

Kauhajoki haki voiton Tampereelta – Anthony Hilliard johti taidokasta ryöstöretkeä

Kauhajoki otti välierissä Tampereen Pyrintöä vastaan 2–1-johdon illan tiukan taisteluvoiton seurauksena.

4.4.2021 20:15 Korisliiga

Vilpas näytti Seagullsille kaapin paikan palaamalla takaisin sarjajohtoon

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan kolmas välierävääntö venyi jatkoerään, josta vieraat poistuivat voittonsa ansainneina.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

2.4.2021 19:39 Korisliiga

Kauhajoki löysi lääkkeen Pyrinnön paikkaa vastaan – Okko Järvi sai heittokoneensa käyntiin

Kauhajoki tasoitti välieräsarjan Tampereen Pyrintöä vastaan 1–1:een.

1.4.2021 20:12 Korisliiga

Seagulls tasoitti ottelusarjan loppuhetken trillerissä – Vilppaan takamiesten kaukoheittosade ei riittänyt hoitamaan hommaa kotiin

Korisliigan välierätaisto tiukkeni, kun Helsinki Seagulls tasoitti sarjansa Salon Vilpasta vastaan.

30.3.2021 21:19 Korisliiga

Pyrinnön kuuluisa paikka oli liikaa Kauhajoelle – välieräsarja 1–0 tamperelaisten hyväksi

Miesten Korisliigan toisessa välieräsarjassa Pyrintö isännöi Kauhajokea ja otti ensimmäisen voiton itselleen.

29.3.2021 20:08 Korisliiga

Vilpas ryösti Seagullsin kotiedun välieräavauksessa – kentän tähtinä takamiehet Rannikko ja Kivimäki

Runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls joutui yllättäen taipumaan kotikentällään Salon Vilppaalle miesten Korisliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

29.3.2021 14:21 Korisliiga

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki yrittää hidastaa Pyrinnön vauhtia

Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

Näytä lisää vastaavia