Seurauutisia #9: Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnaus sai odotetun vieraan

16.4.2018 Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Laurin nimmareita jonotettiin innolla.

Pelien päätteeksi jokainen pelaaja sai mitalin kaulaan. Kuvat: Veera Sääski / Koripalloliitto

 

Lauri Markkanen koriskoulu – kuuden seuran yhteistyöprojekti

Jyväskylän seudulla on järjestetty kuluneella kaudella Lauri Markkasen nimeä kantavaa koriskoulua. Mukana yhteistyössä on ollut kuusi koripalloseuraa: JBA, HoNsU, Säynätsalon Riento, Laukaan Urheilijat, Äänekosken Huima ja Muuramen Urheilijat. Yhteensä kauden aikana koriksen alkeita pääsi opettelemaan reilu 400 lasta viikoittain järjestetyissä 12 eri ryhmässä. Halukkaita olisi ollut enemmänkin.  

- Seurojen välinen yhteistyö on onnistunut koriskoulutoiminnassa todella hyvin. Loistava merkki siitä on, että noin 90 prosenttia lapsista on pysynyt koriskouluissa mukana läpi kauden, kommentoi Jaakko Kemilä JBA:sta.

- Koriskoululaisten määrä nousi reippaasti edellisistä vuosista. Lauri Markkasen nimi lisäsi toki kiinnostusta, mutta se ei ole ollut ainoa syy. Yhteistyökumppaneiden tuella koriskoulut ovat olleet kaikille lapsille ilmaisia ja seurojen välisen yhteistyön myötä niitä on voitu järjestää mahdollisimman lähellä koteja.

Sunnuntaina 15.4. oli luvassa Lauri Markkasen Koriskoulun kevään päättävä sisäinen turnaus, johon osallistui 220 pelaajaa. Aamusta kentillä viilettivät koriskoulun nuorimmat 5-6 vuotiaat ja iltapäivällä kentät ottivat haltuun taas vanhemmat 7-9 vuotiaat juniorit.

Päivän kohokohta koettiin, kun odotettu vieras saapui paikalle. Koriskoulun kummipelaaja Lauri Markkanen asteli sisään Killerin liikuntatilaan ”Lauri, Lauri, Lauri…” yhteishuudon saattelemana. Koriskoululaiset pääsivät yhteiskuvaan Markkasen kanssa ja myös nimmareita jonotettiin innokkaina. 

- Onhan tämä hienoa, kun näin moni on innostunut koriksesta ja mahtavaa nähdä innokkaita junnuja täällä, kertoi Markkanen nimmareiden jaon lomassa.

- Tärkeintä on pitää hauskaa. Sain koriksen parista paljon kavereita ja yhdessä nautittiin pelaamisesta. Toivottavasti näilläkin on ollut täällä hauskaa, toteaa Markkanen vielä lopuksi vinkiksi nuorille korispelaajille.

Chicago Bullsin paidassa NBA-kentillä loistavan tulokaskauden pelannut Lauri Markkanen nähdään pelikentillä seuraavan kerran Susijengin matkassa kesän MM-karsintapeleissä. Hänen nimeään kantava koriskoulu sen sijaan saa jatkoa taas ensi syksynä, kun kuuden seuran yhteistyö jatkuu.

 

Seurauutisia #8: Liikunnan riemua ja koriksen alkeita Pikkusudet-riehoissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

Pirkka Street Basket käyntiin keskiviikkona – luvassa 19 huikeaa päivää katukoriksen parissa

Aurinkoinen toukokuu on saapunut, mikä tarkoittaa Pirkka Street Basket -kiertueen käynnistymistä! Kevään 2017 kiertue lähtee liikkeelle huomenna 3.5. Klaukkalasta. Yhteensä alakoululaisille suunnattuja katukorispelejä päästään pelaamaan toukokuun aikana 19 paikkakunnalla ympäri Suomen.

3.3.2017 Erotuomarit

3x3 Finnish Tour jatkuu Helsingissä 17.-19.3.2017

GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 18.3. järjestetään satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingin Messukeskuksessa.

30.9.2016 EM-kilpailut

Supersuosittu Susikoulu saa jatkoa kotikisoissa, avaa ovet myös vieraille

Koripallon EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä 2015 suuren suosion saavuttanut Susikoulu saa jatkoa Helsingissä syyskuussa 2017 pelattavissa EM-kisoissa. Samalla Kisakallion Urheiluopiston koordinoima Susikoulu laajenee kansainväliseksi ja tarjolla on koulun lisäksi monipuolinen treeniviikko.

15.12.2015 Korisleirit

Tiina Stenin nimikkoleiri tytöille Kisakalliossa 13.–16.6.2016

Suomen naisten maajoukkueen tähtipelaaja Tiina Sten kokoaa Kisakallioon juhannuksen alla huiman kattauksen. Sten järjestää tytöille nimikkoleirin, jolla hänen lisäkseen ohjaajina toimivat muita naisten maajoukkuepelaajia sekä Naarassusien päävalmentaja Pekka Salminen. Kansainvälistä väriä ohjaajakaartiin tuo Saksan naismaajoukkueen kapteeni Svenja Brunckhorst.

4.12.2015 Pohjoinen alue

Oulussa huimat 1200 lasta liikkui Pikkusudet-korisriehassa

Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto, Oulun kaupungin koululiikunta ja Ruokakesko järjestivät yhteistyössä Suomen suurimman koululaisten koripalloturnauksen. Pikkusudet-korisriehan tahdissa liikkui Ouluhallissa 2.-3.12.2015 peräti 1200 lasta.

Pirkka Street Basket –kiertue alakouluille käynnistyi Heinolan jättimenestyksellä

Suomen Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteinen Pirkka Street Basket -katukoriskiertue piipahtaa toukokuussa 16 paikkakunnalla liikuttamassa tuhansia alakoululaisia. Katukorisrekan ensimmäinen pysäkki oli Heinolassa, jossa lapset viettivät ”vuoden hauskimman koulupäivän”. Heinolan tapahtuma oli jättimenestys.

Koripallolupaukset kerääntyvät All Star-leirille Vierumäelle

Suomen nuoren polven koripallolupauksia kerääntyy jälleen Vierumäelle All Star-leirin merkeissä. 3.-6. joulukuuta järjestettävälle leirille on kutsuttu 50 tyttö- ja 54 poikajunioria ikäluokista 1998–2000.

Pelaajaehdokkaat nuorten Baltic Sea Cupiin valittu

Suomen juniorimaajoukkueiden maaotteluvuosi 2013 käynnistyy 3.-5. tammikuuta Tallinnassa pelattavan perinteisen Baltic Sea Cupin merkeissä. Nuorten maajoukkuevalmentajat valitsevat Baltic Sea Cupiin osallistuvat pelaajat 28.–31. joulukuuta Vierumäellä järjestettävän leirityksen perusteella.

Näytä lisää vastaavia