Mentoriohjelma käynnistynyt - koripallo edelläkävijänä nuorten urasuunnittelussa

12.3.2021 07:15 Koripalloilija hae mukaan saamaan tukea opiskeluun, työelämään tai koripallouraan. Tutustu myös tapahtumatarjontaan, jossa kerrotaan mm. ulkomaille lähtömahdollisuuksista.

Kentältä johtajuuteen 2021 – mentoriohjelma

Mukaan voivat hakea koripallotaustaiset henkilöt, jotka kaipaavat tukea opiskeluun, työelämään tai koripallouraan liittyvien kysymysten ratkaisuun. Hakijoina voivat olla mm. juuri uransa lopettaneet pelaajat/valmentajat/tuomarit, koripalloammattilaisuudesta haaveilevat, koripallon ja opiskelun/työelämän yhdistäjät, seurauralle aikovat, jne.

- Oma kokemukseni mentorointiohjelmasta oli erinomainen ja suosittelen mukaan lähtemistä ihan jokaiselle, joka miettii seuraavaa siirtoaan tai kaipaa sparrausta nykyisessä tilanteessaan. Usein toisen kanssa keskustellen oppii roimasti ja saattaa saada jopa muutaman ihan todellisen älynväläyksen aikaiseksi! Kiitollisin olen kuitenkin siitä, että nyt löytyy numeroluettelosta henkilö(itä), jo(i)lle pirauttaa, kun taas on sparrausta ja ajatusten pallottelua vailla.”, kertoo vuoden 2020 mentoriohjelmassa mukana ollut Vilma Kesänen. Lue Vilman blogiteksti TÄSTÄ.

 

Kuinka mukaan?

Lue lisää ja ilmoittaudu TÄSTÄ.

Mitä mentorointi on? Lue TÄSTÄ.

 

Mitä ohjelma tarjoaa hakijalle?

  • Urheilu-uran osaamisen sanoittaminen ja hyödyntäminen työelämässä
  • Henkilökohtaista keskustelutukea elämänhallintaan, urheilu-uraan tai työuraan liittyen
  • Johtajuus urheilusta jalostettuna työelämään, naisille naisjohtajuus-mentorointi lisänä
  • Yritysvierailut ja niissä kokemuksen jakaminen - vierailut yrityksissä, joissa kuullaan koripallotaustaisen johdon kokemuksia ja tutustutaan yrityksen toimintaan
  • Verkostoitumisen merkitys, kansainvälisyys ja joukkuetaidot
  • Mentori ja aktori – vuorovaikutteinen oppiminen kahden välisissä keskusteluissa
  • Kokeneiden mentorien henkilökohtaista tukea
  • Työelämävalmiuksien parantaminen urheilu-uran jälkeen - katseen suuntaaminen työelämän mahdollisuuksiin

 

Tulevat tapahtumat:

19.3. kello 14-15 Kuinka pääsen ulkomaille pelaamaan koripalloa?
Mentorit tukevat myös pääsyssä ulkomaille pelaamaan koripalloa ja yhdistämään siihen opiskelua tai työntekoakin. Vieraina puhumassa ulkomailla pelanneet Sofia Pelander ja Oskar Michelsen, sekä käytännön järjestelyjä vuosia hoitaneet Anja Suomalainen ja Pekka Salminen. ILMOITTAUDU

9.4. kello 14-15 Mitä mentorointi on? Mentoriohjelman Kick Off!
Mitä ihmettä mentorointi tarkoittaa ja mitä apua siitä voi olla? Vieraina Maikku Miettinen, Mikko Simon ja Shawn Huff. Tapahtuman juontaa Taru Tuukkanen. Vieraiden avulla sukelletaan mentoroinnin maailmaan: Miten kokeneen auttajan avulla jäsennellään omia ajatuksia ja parannetaan työelämän valmiuksia, kuinka mentorointi voi auttaa valmentajaa tai seuratyössä, entä mitä mentori itse siinä voittaa? Saat myös tarkempaa infoa, kuinka hyppäät mukaan! ILMOITTAUDU

 

Kentältä johtajuuteen -mentoriohjelmaa toteuttaa Finnish Basketball Hall of Fame ja koripallolta itsekin paljon saaneet korisalumnit. Get Back in the Game!

Haluatko mentoriksi, tukijaksi tai yritysvierailukumppaniksi? Ota yhteys!

 

Lisätietoja,

Jari Toivonen
Alumnikoordinaattori, toiminnanjohtaja
Finnish Basketball Hall of Fame (Koripallomuseo)
040 5708078
jari.toivonen@koripallomuseo.fi

 
5.4.2024 17:17 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

2.12.2022 14:55 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaaritallenne nähtävissä Youtubessa

Ennen Susiladiesin sunnuntaina 27.11. pelattua EM-karsintaottelua Liettuaa vastaan Urhea-hallissa järjestettiin Kohti unelmien naiskorista -seminaari. Koripallomuseon järjestämä seminaaritallenne on nyt nähtävissä Koripalloliiton Youtube-kanavalla.

26.11.2022 20:30 Koripallomuseo

Koriksen Hall of Fame täydentyi viidellä lajilegendalla

Koripallomuseon järjestämä Alumnigaala 2022 vietettiin lauantaina Hilton Kalastajatorpalla. Hienossa tapahtumassa Hall of Fame -kunniagalleria sai viisi uutta jäsentä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaari Urhea-hallissa 27.11. – ilmoittaudu nyt

Naisten maajoukkue viettää juhlavuotta, kun ensimmäisestä maaottelusta tuli kesällä kuluneeksi 70 vuotta. Nyt on aika kerätä ihmiset tärkeän asian äärelle, kun Koripallomuseo järjestää naiskorisseminaarin. Seminaarin jälkeen käynnistyy Susiladiesin EM-karsintaottelu Liettuaa vastaan.

30.5.2022 12:39 Koripallomuseo

70 vuotta naiskorista Suomessa - tule mukaan tukemaan juhlavuoden kirjaprojektia!

Kirja toteutetaan sponsorien ja yksityislahjoittajien tuella. Koripallomuseon pienkeräykseen lahjoittamalla tuet kirjahankkeen toteutumista!

17.9.2021 08:36 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 13.11. Hilton Strandissa

Syyskuulta marraskuulle koronatilanteen takia siirtynyt Gaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2021.

22.1.2021 07:14 Koripallomuseo

Vuoden 2020 korisalumnit valittu

Historiallisen ensimmäisen alumnivuoden kunniaksi aloitettiin perinne palkita kiertopalkinnolla alumnitoimintaa edistäneitä henkilöitä. Vuoden 2020 korisalumnit ovat Pirta Mikkola ja Mikko Simon.

1.12.2020 08:11 Koripallomuseo

Finnish Basketball Hall of Fame täydentyi kymmenellä koripallolegendalla

Koripallomuseoyhdistyksen hallinnoima suomalaisen koripalloilun Hall of Fame täydentyy kymmenellä uudella lajilegendalla, jotka poikkeusolosuhteiden takia julkaistiin poikkeuksellisesti Ylen suorassa TV-lähetyksessä Susijengin ja Serbian välisessä ottelussa.

28.10.2020 08:45 Pääjuttu

Koripallon alumnitoiminta vauhtiin - Hanno Möttölä: "Kuulun alumnitoimintaan ylpeydellä"

Get Back in the Game! Koripalloyhteisön alumni-verkosto tuo uusilla ohjelmilla lajia rakastavat takaisin koripallon pariin.

6.5.2020 14:29 Pääjuttu

BASKET & POPCORN - Korisihmisten kotibileet Elisa Viihteellä 16.5.2020 klo 19

Koko korisperheen kotibileissä tarjolla haastatteluja, korisviihdettä, tietovisailuja ja kuulumisia Susijengin pelaajilta.

Näytä lisää vastaavia