Mitä mentorointi tarkoittaa?

15.4.2021 09:27 Koripallomuseo järjesti Kentältä johtajuuteen -mentoriohjelman infotilaisuuden verkossa kertomaan, mitä mentoroinnilla tarkoitetaan ja kenelle ohjelma on suunnattu.

Finnish Basketball Hall of Fame – Koripallomuseo vastaa koripallossa tutusta Kentältä johtajuuteen 2021 -mentoriohjelmasta. Ohjelma on avoin kaikille lajin parissa oleville niin pelaajille, tuomareille, valmentajille kuin seuratoimijoille. Tarkoituksena on tukea sarjatasoon riippumatta korisperheeseen kuuluvia ihmisiä. Mentoriparin avulla voidaan pohtia syvällisemmin omaa urapolkua, omia vahvuuksia tai heikkouksien kehittämistä, työ- tai koripallouran valintoja, sekä myös opiskeluun liittyviä kysymyksiä.

- Selvästi tarvetta on mentoroinnille, mutta kaikille ei ole selvää, mitä sillä tarkoitetaan ja onko se juuri minua varten. Tätä halusimme avata järjestämällä verkkotapahtuman, jossa useampi vieras kertoi omasta näkökulmastaan mentoroinnista., taustoittaa alumnikoordinaattori Jari Toivonen.
 

Verkkotapahtumassa vieraina olivat puhumassa Maikku Miettinen, Mikko Simon ja Shawn Huff. Juontaja Taru Tuukkanen jakoi lisäksi omia kokemuksiaan mentoroinnista ja FIBA:n Time Out-ohjelmasta. Yleisöä haastettiin myös mukaan keskusteluun. Yksi mukaan ilmoittautuneista oli Kalle Bäck, joka on pitkän linjan koripallovalmentaja ja kouluttaja. Tapahtuma avasi myös hänen silmiään siitä, mitä mentorointi on ja kenelle se on tarkoitettu.

- Oli hienoa huomata, kuinka korisalumnit ovat rakentaneet mentoroinnista toimivan tavan auttaa meitä perässä tulevia. Tapahtumassa selvisi, että monet mentoreista ovat jo pitkään toimineet mentoritehtävissä muuallakin kuin urheilussa ja korispiireissä. Kiinnostava yksityiskohta oli, että tästä tuesta kokeneellekin mentorille riittää palkaksi hyvä mieli, tunne siitä, että saa antaa takaisin lajille, jolta on itse vuosien kuluessa saanut paljon hienoja kokemuksia., kertoi Kalle Bäck innostavan tapahtuman jälkeen.

Haluatko mentoroitavaksi tai kiinnostaako liittyä mentoriksi?
LUE LISÄÄ JA OTA YHTEYTTÄ!
 

Mukaan on helppo lähteä hyvin matalalla kynnyksellä. Helpointa on soittaa suoraan alumnikoordinaattorille ja kertoa oma tilanne. Yhdessä sen jälkeen mietitään vaihtoehtoja aloittaa mentoriprosessi.

- Erityisen ilahduttavaa oli, että meitä kokemattomampia, ihan tavallisiakin pelaajia ja valmentajia, rohkaistiin hakemaan mukaan tähän mentoriohjelmaan. Tartuin heti tilaisuuteen ja soitin alumnikoordinaattori Jari Toivoselle, joka lupasi etsiä minulle kehittymistarpeitani vastaavat mentoriehdokkaat. Odotan innostunein mielin keskusteluja minulle osoitetun "vanhan konnan" kanssa tavoitteenani löytää oman valmentajanpolkuni seuraavat käänteet. Ehkä jonain päivänä on sitten oma vuoroni hypätä mentoriksi seuraavien suomalaisten korissukupolvien iloksi., visioi Bäck.
 

Mentorointi lyhyesti?
Mentorointi on kokemusten, näkemysten ja osaamisen välittämistä henkilöltä toiselle. Se on ikivanha tapa, jolla kokenut henkilö siirtää osaamistaan ja tietoaan kehittymishaluiselle parille. Mentorointi voi olla yksinkertaisimmillaan arvokasta oman verkoston hyödyntämistä aktorin hyväksi tai vinkki sopivasta työ-/harjoittelupaikasta. Mentorointi laajemmin on kuitenkin prosessi, jossa mentoripari tai -ryhmä tapaavat säännöllisesti ja käyvät keskusteluja asettamiensa tavoitteiden saavuttamiseksi.

Onnistumisen edellytyksiä mentorointiprosessissa: Tavoitteellisuus, vuorovaikutteisuus, luottamus, sitoutuminen, tapaamisiin valmistautuminen ja kiireettömyys.

Mitä on mentorointi? LUE LISÄÄ…

 

Yhteydenotot:

Jari Toivonen
Alumnikoordinaattori
040 5708078

 
13.1.2022 10:59 Koripallomuseo

Koripallomuseoyhdistys etsii kehittämishaluisia osaajia hallitukseen ja työryhmiin

Vuonna 2021 Koripallomuseoyhdistyksen hallitus käynnisti strategiatyön, jonka myötä uudistuminen ja kehittyminen entistä vaikuttavammaksi ja osallistavammaksi toimijaksi koripallokulttuurin ytimessä on alkanut. Nyt muodostettu ehdollepanotoimikunta etsii mukaan uusia ihmisiä tuomaan oman panoksensa suomalaisen lajikulttuurin avuksi ja vaikuttamaan siten lajin niin historian arvostukseen kuin nykyhetkeen sekä tulevaankin.

14.12.2021 09:58 Koripallomuseo

Koripallo - 130 vuotta! -webinaari tiistaina 21.12. klo 21-22.15

Ohjelmassa on neljä mielenkiintoista puheenvuoroa koripallosta hyvin eri näkökulmista, jotka katsovat menneeseen, nykyhetkeen ja tulevaankin.

29.11.2021 13:50 Koripallomuseo

Vuoden Korisalumnit palkittiin Gaalassa

Vuoden 2021 Korisalumnit Jari Raitanen ja Satu Saarteinen ovat olleet alusta asti kehittämässä alumnitoimintaa Suomeen.

21.11.2021 13:58 Koripallomuseo

Korislehti Ribari 2/2021 julkaistu

Korisalumnien toteuttama lehti on julkaistu verkossa ja tuhannen kappaleen painoksena. Sisältönä on taas rautaisannos koripalloa monesta eri näkökulmasta.

13.11.2021 20:05 Koripallomuseo

Juhlavassa Gaalassa Hall of Fame täydentyi kuudella lajilegendalla

Hilton Strand kokosi lauantai-iltana koripalloalumnit yhteen juhlimaan ja kunnioittamaan Hall of Fame 2021-ikäluokkaa.

3.11.2021 16:52 Koripallomuseo

Koripallomuseo Forssaan? -piennäyttely avautuu perjantaina

Perjantaina 5.11. kello 14.00 avautuu Forssan Citymarketissa piennäyttely, jossa on esillä niin maajoukkueiden kuin forssalaisen koripalloilun historiaa.

29.10.2021 11:26 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaala lähestyy - viikko ilmoittautumisaikaa

Koko korisväkeä yhdistävä rento ja välitön tapahtuma järjestetään Helsingissä Hilton Strandissa lauantaina 13.11. kello 18–23.

14.10.2021 06:37 Koripallomuseo

Koripallomuseo Forssaan?

Forssan kaupunki ja Koripallomuseoyhdistys selvittävät Koripallomuseon syntyedellytyksiä Forssaan yhteistyössä Koripalloliiton ja Urheilumuseon kanssa. Hankkeelle avataan piennäyttely Forssan Citymarketiin.

17.9.2021 08:36 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 13.11. Hilton Strandissa

Syyskuulta marraskuulle koronatilanteen takia siirtynyt Gaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2021.

20.8.2021 13:36 Koripallomuseo

Koripallomuseotyöstä hopeinen ansiomerkki Jari Toivoselle

Lähes kaksitoista vuotta Koripallomuseon työtehtävissä mukana ollut ja toimintaa kehittänyt Jari Toivonen palkittiin Koripalloliiton hopeisella ansiomerkillä.

6.8.2021 13:37 Koripallomuseo

Meral Bedretdin mukana mentoriohjelmassa

Mentoriohjelma tukee koripalloilijoiden siirtymistä työelämään, ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Meral Bedretdin kertoo osallistumisestaan ohjelmaan.

28.7.2021 09:03 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalan ajankohta muuttuu koronatilanteen takia

Alumnigaala (alkuperäinen ajankohta 4.9.) joudutaan siirtämään vallitsevan ja heikentyneen koronatilanteen takia.

24.6.2021 13:37 Koripallomuseo

Koripallomuseoyhdistyksen hallitus nimetty ja jäseneksi liittyminen

Koripallomuseoyhdistys ry:n vuosikokous pidettiin 15.6. ja sen jälkeen hallitus on jo järjestäytynyt.

2.6.2021 13:15 Koripallomuseo

Koripallomuseoyhdistys ry:n vuosikokous tiistaina 15.6. klo 17.30 verkossa

Koripallomuseoyhdistys ry vastaa museotoiminnasta, kunniagalleriasta ja alumnitoiminnasta.

15.5.2021 15:56 Koripallomuseo

Basket & Popcorn – sunnuntaina klo 18 alkaen

Korisalumnien toteuttaman monipuolisen viihdeohjelman linkki.

30.4.2021 09:12 Koripallomuseo

Basket & Popcorn 2021 - korislähetys 16.5.

Ohjelmassa käsitellään koripalloa laidasta laitaan laajan vierasjoukon avulla. Juontajina iki-ihanat Vilma Kesänen ja Ilpo Rantanen.

22.4.2021 10:06 Koripallomuseo

Finnish Basketball Hall of Fame käynnistää strategiaprosessin

Strategiatyön tavoite on terävöittää ja selkiyttää kokonaisuutta, johon on perinteisesti kuulunut museo- ja näyttelytyö, alumnitoiminta, sekä kunniagalleria.

30.3.2021 14:11 Koripallomuseo

Kentältä johtajuuteen 2021 – mentoriohjelman Kick off!

Tapahtumassa pyritään vastaamaan: Mitä mentorointi on? Miten mentorointi avuksi valmennukseen ja seuratyöhön? Mitä hyötyä mentoroinnista on? Kuinka ohjelmaan mukaan?

18.3.2021 07:18 Koripallomuseo

Kuinka pääsen ulkomaille pelaamaan koripalloa?

Perjantaina 19.3. kello 14-15 verkkotilaisuus, jossa kerrotaan korispelaajille ulkomaan kokemuksista, sekä käytännön tasolla, kuinka järjestelyt lähtöön toimivat.

12.3.2021 07:15 Koripallomuseo

Mentoriohjelma käynnistynyt - koripallo edelläkävijänä nuorten urasuunnittelussa

Koripalloilija hae mukaan saamaan tukea opiskeluun, työelämään tai koripallouraan. Tutustu myös tapahtumatarjontaan, jossa kerrotaan mm. ulkomaille lähtömahdollisuuksista.

Näytä lisää vastaavia