Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

25.9.2021 13:29 Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

Aatu Kivimäki edusti pitkään Vilpasta ennen siirtymistään ulkomaille. (Kuva: Ville Vuorinen)

Karkkilan Urheijoiden kasvatti pelasi viisi edelliskautta Salon Vilppaassa, kunnes päätti tarttua Janssonin tarjoamaan sopimukseen ja siirtyä Saksaan. Mestaruuteen päättyneen viime kauden jälkeen aika oli kypsä kokeilla siipiä Suomen rajojen ulkopuolella.

- Tuli koripalloilullisesti hyvä haaste ja tuntui, että nyt olisi hyvä aika vaihtaa maisemaa. Ulkomailla pelaaminen on ollut aina haaveena, ja tähän mennessä olen ollut tyytyväinen päätökseeni, Kivimäki kertoo.

Kivimäki on Janssonille tuttu pelaaja nuorten maajoukkueista. Viime kevään Korisliigan pudotuspeleissä Kivimäki osui jälleen Janssonin tutkaan.

- Katselin meidän kauden päättymisen jälkeen Korisliigan pudotuspelejä ja sieltä löytyi uusvanha tuttu. Näin Aatun pelaavan ensimmäisen kerran jo U15-maajoukkueessa ja tunnen hänet läpikotaisin sekä pelaajana että ihmisenä. Se mikä Aatussa viehätti, että hän pystyy pelaamaan täysverisenä kombona. Useimmiten komboilla on toinen rooli vahvempi kuin toinen, mutta Aatu pystyy pelaamaan molempia erittäin hyvin. Lisäksi, kun tiedän ja tunnen hänen työmoraalinsa, niin Aatu tuntui sopivalta valinnalta, Jansson avaa Kivimäen pestaamisen syitä.

Kivimäki kiittelee myös Janssonia luottamuksesta.

- Dannylla oli iso vaikutus ja helpotti paljon päätöstä. Olen tosi kiitollinen tästä mahdollisuudesta mitä olen saanut.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kivimäki aloitti Tigersissä mallikkaasti. Tigers kaatoi viime viikonlopun avausottelussaan paikallisvastustaja Kirchheim Knightsin komeasti 83-67 ja Kivimäki kirjautti ottelussa 13 pistettä, neljä levypalloa ja riiston.

- Arki on ollut yllättävän samanlaista kuin Suomessakin eli treeniä, syöntiä, treeniä ja lepoa. Isoin ero on siinä, että ulkomailla olet vahvistuksena ja se luo lisää paineita, mutta sitä on tultu hakemaankin.

Ulkomaalaispelaajiin kohdistuvat aina kovemmat odotukset kuin paikallisiin pelaajiin, mutta se ei Kivimäkeä hetkauta. Hän on valmiina kantamaan vastuuta sekä kestämään paineet.

- Mielestäni meillä on hyvä ja laaja joukkue, eikä jengi ole pelkästään yhden tai kahden pelaajan varassa. Vastuuta on tullut tähän mennessä hyvin. Tietenkin voi olla, että mediat ovat kriittisempiä ulkomaalaisia kohtaan, mutta ei se paljon haittaa, kun ei kieltä ymmärrä, Kivimäki heittää.

Tigersilla on jälleen koossa nuori joukkue, jossa Kivimäki on 24-vuotiaana joukkueen neljänneksi vanhin. Janssonilla on pitkä ja menestyksekäs ura takanaan nuorten pelaajien kehittäjänä ja muun muassa viime kaudella Elias Valtonen ponnahti Tigersista Espanjan liigaan.

- Olen päässyt tällä kaudella rakentamaan haluamani tyylisen joukkueen. Meillä on jälleen tietoisesti nuori joukkue, jossa pelaajat ovat lähtökohtaisesti 20-23-vuotiaita. Ensimmäinen huomio joukkueesta on, etten tiedä olenko koskaan valmentanut kovempaa treenaavaa joukkuetta. Pelaajat ovat todella nälkäisiä ja hyviä tyyppejä. Tämä on mukava joukkue valmentajaa, iloitsee Jansson.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viime kaudella Tigers jäi pudotuspelien ulkopuolelle eikä Jansson asettele tulostavoitteita tällekään kaudelle. Katse on asetettu pidemmälle ja joukkueen kehityskaari osoittaa ylöspäin.

- Emme rakentaneet sellaista joukkuetta, jolla pyritään heti suoriutumaan maksimaalisesti ja hakemaan mestaruutta. Olemme valinneet pelaajia, joilla on enemmän kehityspotentiaalia, mutta samanaikaisesti on sanottava, että pystymme kamppailemaan tosissamme mitä joukkuetta vastaan tahansa illasta toiseen. Näin nuoren joukkueen kanssa on mahdoton arvioida mille sijalle sijoitumme kauden jälkeen, mutta joka ilta pystymme haastamaan vastustajan.

Kivimäellä on sen sijaan selvät tähtäimet tälle kaudelle.

- Tavoitteena on pelata ehjä kausi ja koko ajan kehittyä paremmaksi pelinjohtajaksi ja auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Itse haluaisin päästä pelaamaan pleijarikorista ja katsotaan siellä sitten mihin rahkeet riittävät.

Tigersin kausi sai hienon startin ja seuraava peli siintää edessä lauantaina Bochumin vieraana.

- Voitimme paikallisvastustajan, mutta se on vain yksi matsi ja yksi voitto. Joka viikko lähdetään taas nollasta. Voitto oli kuitenkin etenkin faneille iso juttu. Edellisen kerran voitimme Kirchheimin pari vuotta sitten, Jansson toteaa.

 
17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

1.10.2021 12:28 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla uusi pelipaikka täksi kaudeksi – ”Peli muuttuu ja täytyy muuttua sen mukana”

Alexander Madsen aloittaa Latvian mestari VEF Riiassa kolmannen kautensa. Vielä viime kaudella nelos- ja vitospaikan välillä sukkuloinut Madsen lähtee kauteen nyt selkeänä sentterinä.

17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

Näytä lisää vastaavia