Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

21.6.2022 20:54 Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

Alexander Madsen vietti VEF Riiassa kolme kautta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Madsen pelasi yhteensä kolme kautta VEF:n riveissä ja voitti joukkueen riveissä kolme Latvian mestaruutta, yhden Latvian cupin sekä Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruuden. Madsen valittiin myös Latvian cupin finaalin MVP:ksi.

Menestyksestä huolimatta Madsenin aikaan Latvian pääkaupungissa mahtui myös vastoinkäymisiä. Kokonaisuudessaan aika Riiassa oli Madsenille kuitenkin antoisa.

- Hyvät muistot jää. Kolme vuotta meni. Ensimmäinen kausi oli vaikea ja toisena iski koronapandemia. Etenkin ensimmäinen kausi oli vaikea loukkaantumisen takia ja huomasin silloin millaisen panostuksen he tekivät minuun ja halusin jatkaa siellä. Oli vähän ylä- ja alamäkiä, voittoja ja tappioita, loukkaantumisia, kaksi kertaa korona, mestaruuksia ja finaalitappioita. Aika vaiherikkaat kolme vuotta siis. Nyt on pitkä kesä edessä ja samalla hyvä näyteikkuna jatkoa ajatellen, Madsen katsoo aikaansa Latviassa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tämä kausi oli VEF:n kannalta lähes nappikausi. Palkintokaappiin tulivat niin Latvian liigan kuin cupin sekä Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruuspokaalit. VEF pääsi Mestarien liigassa alkulohkosta Play-In -otteluihin, mutta niissä matka katkesi ranskalaisen Dijonin käsittelyssä suoraan kahdessa ottelussa.

Madsenille kausi oli kokonaisuudessaan erittäin vahva, vaikka loppuvuodesta 2021 tullut loukkaantuminen piti hänet sivussa kentiltä reilut pari kuukautta. Madsen palasi kentille loistovireessä ja oli avainasemassa joukkueen loppukauden menestyksessä.

- Olisihan se ollut kiva päästä Mestarien liigassa vielä jatkoon. Juuri silloin sattunut oma loukkaantumiseni vaikutti joukkueen tekemiseen emmekä saaneet hankittua ketään joulun jälkeen. Muuten en osannut odottaa, että noin pitkän poissaolon jälkeen pääsisin niin hyvin takaisin mukaan. Kuntoutuksen aikana pääsimme samalla keskittymään sellaisiin asioihin, joissa minulla oli henkilökohtaisesti kehitettävää, Madsen kertoo.

Kiireinen kesä edessä

Susijengi kokoontui maanantaina ensimmäistä kertaa virallisesti yhteen valmistautuakseen kesän tärkeisiin koitoksiin. Edessä siintävät niin MM-karsinnat, Tampereella pelattava kova harjoitusturnaus sekä EM-kilpailut.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Maajoukkuekesä on muutenkin kuin panoksellisesti mielenkiintoinen. Lauri Markkanen nähdään jälleen Susijengin paidassa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2017 EM-kotikisojen, Lassi Tuovi ottaa maajoukkueen vetovastuun Henrik Dettmannilta ja yksi kaikkien aikojen suomalaisista koripalloilijoista, Teemu Rannikko, liittyy mukaan valmennusryhmään.

- Odotukset ovat isot kesää ajatellen. Laurin kanssa olen pelannut vasta yhden pelin ja kiva päästä hänen kanssaan pelaamaan. Joukkueessa on menossa pientä nuorennusleikkausta ja on mielenkiintoista nähdä mitä Lassi tuo tullessaan ja Teemu, kun hän liittyy mukaan valmennusryhmään, Madsen makustelee jo tulevaa.

Susijengin kesän ensimmäinen koitos on 30.6. Espoossa pelattava MM-karsintaottelu Ruotsia vastaan, ja pelit jatkuvat elokuussa Tampereella ja Vilnassa. MM-jatkokarsinnatkin ehditään käynnistää vielä ennen EM-kilpailuja, mikäli Susijengi niihin selvittää tiensä. Kesällä onkin tarjolla korisherkkua niin pelaajille kuin faneille.

- Tässä on aika hektinen kesä edessä, kun kesäkuussa alkavat pelit ja sitten elokuussa ja syyskuussa pelataan myös. Sen jälkeen kausi jatkuu seurajoukkueen kanssa suoraan EM-kisojen jälkeen. Siinä mielessä tilanne on hyvin mielenkiintoinen ja kesä täytyy mennä fiksusti, että energiaa riittää myös loppukaudelle.

- Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin ja kisoihin ja siitä sitten jatko-otteluihin, Madsen heittää vielä lopuksi haasteen faneille.

Alexander Madsenin tilastot Viron ja Latvian yhteisliigassa
Alexander Madsenin tilastot Latvian liigasta
Alexander Madsenin tilastot Mestarien liigasta

Henkilöt

 
5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

Näytä lisää vastaavia