Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

20.4.2021 13:34 Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

Anniina Äijänen pääsi juhlimaan nousua kauden päätteeksi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ferrol pelasi äärimmäisen vakuuttavan kauden voittaen ensin runkosarjassa kaikki 26 otteluaan, jonka jälkeen kauden päättäneessä lopputurnauksessa se voitti ensin oman lohkonsa ja lopuksi vielä nousufinaalin.

Liga Femenina 2:n kolmesta runkosarjalohkosta neljä parasta joukkuetta ratkaisi kahden nousijan kohtalon kauden lopputurnauksessa. Joukkueet jaettiin neljään kolmen joukkueen lohkoon, joista lohkovoittajat pääsivät nousufinaaliin. Finaalissa Ferrol onnistui kukistamaan Ardoin 81-72.

Äijäsen mukaan joukkueen kausi ei ollut kuitenkaan aivan yhtä ruusuilla tanssimista kuin voisi pelkästään tuloksia katselemalla luulla. Tietyllä tapaa nousufinaali tiivisti joukkueen kauden, kun Ferrol oli pahimmillaan 15 pistettä tappiolla, mutta onnistui nousemaan vielä voittoon.

- Ulkoapäin kausi varmaan näytti täydelliseltä, mutta oli meillä myös heikommat hetkemme kauden aikana, ja monta kertaa jouduimme taistelemaan takaa-ajoasemasta voittoon. Finaalissakaan meillä ei ollut helppoa, kun vastustaja pisti kolmosia hyvin sisään, mutta uskoimme koko ajan yhteiseen tekemiseemme ja pystyimme nousemaan kuopasta ylös. Kauden aikana oli useasti vaikeita tilanteita, mutta luotimme toisiimme ja sitä kautta pystyimme nousemaan, Äijänen kertoo joukkueen menestyksen salaisuuden.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alkukaudesta Ferrol iski taululle jopa murskaavia lukemia, mutta vuodenvaihteeseen osui tiukempi jakso, kun joukkueen ratkaisupelaajiin kuulunut Jenna Allen loukkaantui ollen loppukauden sivussa.

- Siinä oli vähän aikaa epäselvyyttä tuleeko uutta pelaajaa. Sitten uusi pelaaja tuli ja siinä meni aikaa, kun hän sopeutui joukkueeseen ja me häneen. Oli paljon uuden opettelua puolin ja toisin, kun Allen oli isossa roolissa. Sitten pääsimme lopulta takaisin rytmiin ja pari kierrosta ennen runkosarjan loppua tuli fiilis, että palaset loksahtivat kohdilleen. Usko tekemiseemme nousi ennen finaaliturnausta ja tiesimme lopun häämöttävän sekä tiesimme, että olemme varmasti harjoitelleet enemmän kuin mikään joukkue tässä sarjassa.

Kausi oli Äijäselle toinen Ferrolissa. Ensimmäisellä kaudellaan hänen vastuunsa kasvoi kauden edetessä ja tällä kaudella hän oli joukkueen avainpelaajia heti alusta saakka. Sekä vastuu että tilastokeskiarvot nousivat viime kaudesta kaikilla sektoreilla. Tämän kauden tilastoikseen hän kirjautti 8,6 pistettä, 4,1 levypalloa ja 2,2 syöttöä.

- Viime kauden jälkeen oli selvää, että halusin jatkaa täällä. Viime kauden lopulla totuin pelisysteemiin paremmin ja roolini kasvoi. Tällä kaudella pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin. Koetin pelata joukkueelle ja systeemi oli selkeä. Oli hienoa, että moni viime kauden pelaajista tuli takaisin ja luotti siihen prosessiin, jonka aloitimme viime kaudella ja saimme tällä kaudella maaliin.

Ferrolissa noususta otettiin kaikki irti koronatilanteen sallimissa rajoissa, sillä kansa kokoontui torille juhlimaan odotettua nousua. Edellisen kerran Ferrol nähtiin pääsarjassa kaudella 2017-18. Äijänen ei halua vielä ajatella ensi kauden kuvioita, vaan nauttii ensin nousuhuumasta.

- Meillä oli torijuhlaa, pormestari palkitsi meidät ja paikallinen media on huomioinut nousumme aika laajasti. Torilla oli ihmisiä maskeissa, paljon junnuja, seuran talkootyöntekijöitä ja sekä nykyisiä että entisiä toimihenkilöitä. Oli hienoa antaa palkinto heille tästä.

- Suomessa voin hiljalleen alkaa miettiä tulevaisuutta. Nyt haluan vain nauttia tästä hetkestä, Äijänen toteaa.

Anniina Äijäsen kauden tilastot

Ferrol pääsi juhlimaan nousua yhdessä kannattajien kanssa. (Kuva: Anniina Äijänen)

 

Henkilöt

 
8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia