Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

20.4.2021 13:34 Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

Anniina Äijänen pääsi juhlimaan nousua kauden päätteeksi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ferrol pelasi äärimmäisen vakuuttavan kauden voittaen ensin runkosarjassa kaikki 26 otteluaan, jonka jälkeen kauden päättäneessä lopputurnauksessa se voitti ensin oman lohkonsa ja lopuksi vielä nousufinaalin.

Liga Femenina 2:n kolmesta runkosarjalohkosta neljä parasta joukkuetta ratkaisi kahden nousijan kohtalon kauden lopputurnauksessa. Joukkueet jaettiin neljään kolmen joukkueen lohkoon, joista lohkovoittajat pääsivät nousufinaaliin. Finaalissa Ferrol onnistui kukistamaan Ardoin 81-72.

Äijäsen mukaan joukkueen kausi ei ollut kuitenkaan aivan yhtä ruusuilla tanssimista kuin voisi pelkästään tuloksia katselemalla luulla. Tietyllä tapaa nousufinaali tiivisti joukkueen kauden, kun Ferrol oli pahimmillaan 15 pistettä tappiolla, mutta onnistui nousemaan vielä voittoon.

- Ulkoapäin kausi varmaan näytti täydelliseltä, mutta oli meillä myös heikommat hetkemme kauden aikana, ja monta kertaa jouduimme taistelemaan takaa-ajoasemasta voittoon. Finaalissakaan meillä ei ollut helppoa, kun vastustaja pisti kolmosia hyvin sisään, mutta uskoimme koko ajan yhteiseen tekemiseemme ja pystyimme nousemaan kuopasta ylös. Kauden aikana oli useasti vaikeita tilanteita, mutta luotimme toisiimme ja sitä kautta pystyimme nousemaan, Äijänen kertoo joukkueen menestyksen salaisuuden.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alkukaudesta Ferrol iski taululle jopa murskaavia lukemia, mutta vuodenvaihteeseen osui tiukempi jakso, kun joukkueen ratkaisupelaajiin kuulunut Jenna Allen loukkaantui ollen loppukauden sivussa.

- Siinä oli vähän aikaa epäselvyyttä tuleeko uutta pelaajaa. Sitten uusi pelaaja tuli ja siinä meni aikaa, kun hän sopeutui joukkueeseen ja me häneen. Oli paljon uuden opettelua puolin ja toisin, kun Allen oli isossa roolissa. Sitten pääsimme lopulta takaisin rytmiin ja pari kierrosta ennen runkosarjan loppua tuli fiilis, että palaset loksahtivat kohdilleen. Usko tekemiseemme nousi ennen finaaliturnausta ja tiesimme lopun häämöttävän sekä tiesimme, että olemme varmasti harjoitelleet enemmän kuin mikään joukkue tässä sarjassa.

Kausi oli Äijäselle toinen Ferrolissa. Ensimmäisellä kaudellaan hänen vastuunsa kasvoi kauden edetessä ja tällä kaudella hän oli joukkueen avainpelaajia heti alusta saakka. Sekä vastuu että tilastokeskiarvot nousivat viime kaudesta kaikilla sektoreilla. Tämän kauden tilastoikseen hän kirjautti 8,6 pistettä, 4,1 levypalloa ja 2,2 syöttöä.

- Viime kauden jälkeen oli selvää, että halusin jatkaa täällä. Viime kauden lopulla totuin pelisysteemiin paremmin ja roolini kasvoi. Tällä kaudella pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin. Koetin pelata joukkueelle ja systeemi oli selkeä. Oli hienoa, että moni viime kauden pelaajista tuli takaisin ja luotti siihen prosessiin, jonka aloitimme viime kaudella ja saimme tällä kaudella maaliin.

Ferrolissa noususta otettiin kaikki irti koronatilanteen sallimissa rajoissa, sillä kansa kokoontui torille juhlimaan odotettua nousua. Edellisen kerran Ferrol nähtiin pääsarjassa kaudella 2017-18. Äijänen ei halua vielä ajatella ensi kauden kuvioita, vaan nauttii ensin nousuhuumasta.

- Meillä oli torijuhlaa, pormestari palkitsi meidät ja paikallinen media on huomioinut nousumme aika laajasti. Torilla oli ihmisiä maskeissa, paljon junnuja, seuran talkootyöntekijöitä ja sekä nykyisiä että entisiä toimihenkilöitä. Oli hienoa antaa palkinto heille tästä.

- Suomessa voin hiljalleen alkaa miettiä tulevaisuutta. Nyt haluan vain nauttia tästä hetkestä, Äijänen toteaa.

Anniina Äijäsen kauden tilastot

Ferrol pääsi juhlimaan nousua yhdessä kannattajien kanssa. (Kuva: Anniina Äijänen)

 

Henkilöt

 
23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

Näytä lisää vastaavia