Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

22.4.2022 16:37 Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Annina Äijäsellä oli mielenkiintoinen kausi Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Royals sijoittui Bundesliigan runkosarjassa kahdeksanneksi ja selvitti näin tiensä pudotuspeleihin. Vastaansa se sai runkosarjan voittaja Rheinland Lionsin, joka jatkoi kauttaan voitettuaan Royalsin suoraan kahdessa pelissä.

- Kaikki asiat huomioon ottaen oli meiltä hieno suoritus päästä pudotuspeleihin. Siihen täytyy olla tyytyväinen, sillä se ei ole itsestäänselvyys. Pärjäsimme hienosti myös Lionsia vastaan – varsinkin viimeisessä pelissä. Jäi hyvä fiilis siitä, että pystyimme haastamaan runkosarjan voittajan, Äijänen kertaa pudotuspelejä.

Vaikka joukkueen kautta voi pitää kilpailullisesti vähintään kohtalaisena, niin muuten kauden aikana riitti tapahtumia, jotka aiheuttivat omanlaisiaan haasteita. Valmentaja vaihtui kesken kauden ja myös pelaajistossa tapahtui isoja muutoksia kauden aikana.

- Kauteen mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia, mutta pystyin sopeutumaan niihin muutoksiin mitä kauden aikana tuli. Ei voi olla täysin tyytyväinen, mutta ainakin oppi reagoimaan muuttuviin tilanteisiin.

Jatkuvat pelaajamuutokset toivat omanlaisiaan haasteita joukkueen nivoutumiseen yhteen.

- Se vaikuttaa erityisesti henkeen. Meillä ei ollut joukkueessa oikein yhteishenkeä eivätkä kemiat kohdanneet joidenkin pelaajien välillä kauden aikana. Oli kaikenlaista draamaa aina siitä lähtien kuka menee kenen kyydissä ja huoneita piti vaihtaa kesken kauden. Oli sellaista ihmeellistä passiivisaggressiivista tekstarien vaihtelua ja kaikenlaista. Joukkueella ei ollut yhteistä taustaa, kun koko joukkue oli käytännössä uusi. Jos olisi ollut vähemmän vaihtuvuutta, niin varmasti henkikin olisi ollut parempi. Nyt draama näkyi myös kentällä.

Oman lusikkansa soppaan toivat valmentajat. Kauden aloittaneen päävalmentaja Saulius Vadopalasin pelikirja olisi ehkä kaivannut hieman päivittämistä, ja kesken kauden joukkueen päävalmentajaksi tulleen Isabel Fernandezin valmennusmetodit eivät täysin vastanneet nykyaikaisempaa pelaajaläheistä tapaa, eikä valmennustapa ainakaan tuonut pelaajia lähemmäs yhteen.

- Hänellä oli sellainen hajota ja hallitse –tapa valmentaa. Hän asetti pelaajia toisiaan vastaan vähän niin kuin nämä ovat jyviä ja nämä akanoita. Katso mitä hän tekee ja miten hyvä hän on ja miten huono sinä olet. Sitten jyvät eivät voineet sietää akanoita. Se oli sellaista ihmeellistä simputtamista, Äijänen päivittelee.

Kaiken draaman keskellä Äijänen yritti keskittyä olennaiseen, eli koripalloon.

- Kaudesta sai vähän uutta näkemystä, että pitää löytää se oma paikka joukkueesta, että kaudesta sai jotain irti. Sitä yritti pitää ajatukset koriksessa. Oli vähän yksinäistä, kun pelaajat eivät oikein viihtyneet keskenään kentän ulkopuolella, ja ne kenen kanssa tuli kavereita, niin he vaihtuivat kesken kauden.

Bundesliigassa nähtiin tällä kaudella runsaasti suomalaisväriä, kun Äijäsen lisäksi Elina Koskimies ja Anissa Pounds pelasivat Angels Nördlingenissä ja Sofia Pelander Herner TC:ssä. Maajoukkuekavereiden näkeminen oli Äijäsen mukaan hyvä piristysruiske kaudelle.

- Se täytyy sanoa, että suomalaiskohtaamiset kyllä piristivät kautta tosi paljon. Lisäksi sarja oli tasainen ja mikä tahansa joukkue pystyi voittamaan toisen. Se piti sarjan mielenkiintoisena.

Äijäsen tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki, mutta Saarlouisissa hän ei tule jatkamaan.

- Minua kyllä pyydettiin jatkamaan, mutta kieltäydyin kohteliaasti, etten ole siellä kyllä jatkamassa. Avoimin mielin ja optimistisena katsotaan uusia vaihtoehtoja ja haasteita. Eiköhän Euroopasta joku uusi joukkue löydy, miettii Äijänen.

Henkilöt

 
2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

Näytä lisää vastaavia