Antti Niskanen jatkaa Karhu Basketissa – Janne Hänninen jatkaa joukkueen valmennuksessa

27.5.2020 12:53 Viime kaudella Karhu Basketissa 32 ottelussa pelannut Antti Niskanen on solminut oranssipaitojen kanssa vuoden jatkosopimuksen. Niskanen aloittaa Karhu Basketissa ensi syksynä kolmannen kauden.

Antti "Jumppa" Niskanen juhli Suomen mestaruutta Karhu Basketin riveissä keväällä 2019. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Niskasella on kasassa 440 ottelua Korisliigassa 12 kauden aikana, joissa hän on viimeistellyt keskimäärin 4,3 pistettä ja 3,1 levypalloa ottelua kohden.

Niskanen on Sykin kasvatti ja Kauhajoen lisäksi edustanut pääsarjassa ToPo:a, Lappeenrannan Namikaa ja Seagullseja. Viime kaudella Niskanen kuului päävalmentaja Janne Koskimiehen luottopelaajiin ja oli avausviisikon vakiokasvo.

– Jumpan jatkon kohdalla kysymys oli oikeastaan vain miehen ja perheen tulevaisuuden suunnitelmista. Sanoin seurajohdolle jo aiemmin, että vaikka joudumme nyt miettimään entistä tarkemmin mihin rahat riittävät, niin hänen kaltaista voittavaa pelaajaa meillä ei ole varaa olla palkkaamatta, joukkueen päävalmentaja Janne Koskimies avaa seuran tiedotteessa.

– Jumppa on pelillisesti omassa roolissaan sarjan ehdotonta kärkeä, mutta hänen arvonsa kokonaisuudessa tulee esille muillakin tavoin. Jumppa on ollut meillä yksi niistä kokeneista pelaajista, jotka asettavat omalla tekemisellään sen ammattilaisurheilijan standardin, johon tasolle on nuorempien joukkuekavereiden sitten vain noustava. En näe myöskään huonona asiana sitä, että pukukopista löytyy yksi perheellinen kaveri vähän rauhoittamassa meininkiä, Koskimies jatkaa.

– Kaksi kuukautta meni kauden keskeydyttyä aivan kokonaan ilman koripalloa, kun saliinkaan ei päässyt. Pyrkimys jatkaa Kauhajoella oli silti koko ajan selvä, vaikka tuossa ajassa melkein ehdin jo unohtaa olevani koripalloilija, Niskanen kertoo.

– Nyt on aikaa ja virtaa treenata kunnolla seuraavaa kautta varten, ja onpahan faneillammekin vähän aikaa palautua kovista rasituksista!

Janne Hänninen jatkaa Koskimiehen apuna

Janne Hännisen kanssa Karhu Basket on jo aikaisemmin solminut vuoden jatkopestin valmentamisesta. Nyt on luonnollinen hetki julkaista myös tämä sopimus, kun Karhu Basketin kotimainen runkomiehistö alkaa olla kasassa. 

– Olemme olleet Jannen työskentelyyn erittäin tyytyväisiä ja valmennuskaksikon yhteistyö toimii hyvin. Kun hommat sujuvat kentällä ja sen ulkopuolella, eikä joukkueen menestyksessä ole moittimista, niin tällaiset jatkosopimukset on helppo viedä maaliin, Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala avaa.

– Hyvillä fiiliksillä jatkan Karhu Basketissa. Asiat on hoidettu hienosti, joten jatkosopimuksen tekeminen oli lopulta helppoa, Hänninen kommentoi jatkosopimustaan.

– Hän on haastanut hyvin minun ajatuksiani ja ollut pidetty pelaajien keskuudessa, joten hienoa, että saimme miehen jäämään Pohjanmaalle. Uskon, että tämä toimi sisäänajokautena Jannelle päästä mukaan Korisliiga-kuvioihin ja Karhu Basketin valmennustiimihän on ollut hyvä paikka ajatellen jatkossa päävalmentajatehtäviäkin, päävalmentaja Koskimies summaa.

 

Henkilöt

Asiat

 
28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 11:03 Korisliiga

Bisons vahvistaa rivejään viidennellä ulkomaalaisella: Patrick McGlynn Loimaalle

Heittäjäekspertti Patrick McGlynn siirtyy Qatarista Loimaalle.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

Näytä lisää vastaavia