BC Nokia katkaisi hallitsevan mestarin voittokulun – Vilpas mätti Kotkassa peräti 129 pistettä

26.11.2019 21:10 Seagulls jatkaa sarjakärjessä. Kobrat otti marraskuun ensimmäisen voittonsa.

BC Nokian sentteri Daniel Dolenc viimeisteli Karhu Basketia vastaan 19 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

BC Nokia katkaisi Kauhajoen Karhu Basketin kahdeksan ottelun ja kuukauden mittaisen voittokulun erinomaisella esityksellä koriluvuin 81–72 (42–30).

Karhu Basket joutui Nokialla takaa-ajaksi miltei heti ottelun alussa. BC Nokia hallitsi ottelua etenkin levypallojen turvin. Nokialaiset kaapivat 17 levypalloa vieraitaan enemmän, 50–33.

BC Nokian yksi ehdoton onnistuja oli sentteri Daniel Dolenc (19/8). Myös Ladarius Tabb (9/10/3s) ja Stacy Davis (11/8) ottivat osuutensa irtopalloista.

– Näin meidän pitää pelata, jos haluamme menestyä. Meillä ei ole yhtään pelaajaa, joka on suuri tähti, joten meidän pitää pelata lujempaa kuin kukaan muu. Tämä oli koko idea, kun rakensimme joukkuetta ja tänään näki, mihin parhaimmillamme pystymme, nokialaisvalmentaja Greg Gibson hehkutti.

– Tulimme kovalla intensiteetillä peliin tietäen, että Kauhajoki on yksi sarjan parhaista joukkueista. Hyvä puolustus siirtyi energiaksi hyökkäykseen. Jossain vaiheessa peliä otimme varmaan yhdeksän hyökkäyslevypalloa putkeen, joka kertoo paljon meidän asenteestamme tänään, Davis komppasi valmentajaansa.

Karhu Basketin tehokkain oli Samuel Givens (15/4).

– Nokia otti todella ison määrän hyökkäyslevypalloja, jonka lisäksi meille tuli 17 menetystä. Olemme olleet useimmissa tämän kauden peleissä kymmenessä ja joskus allekin. Nokian aggressiivisuus aiheutti menetyksiä, joita harvemmin näkee näin kokeneilta jätkiltä. Emme olleet valmiita siihen, mitä voiton saaminen Nokialta olisi vaatinut, Karhu Basketin käskyttäjä Janne Koskimies puhisi.

BC Nokia isännöi perjantaina lapualaisia. Karhu Basket saa lauantaina vieraakseen Vilppaan.

Ottelutilasto

Seagulls nousi Huffin johdolla voittoon

Helsinki Seagulls oli kotikentällään ahdistettu aina päätösneljännekselle asti, kunnes Shawn Huff (19/8/4s) johdatti joukkonsa voittoon Lahti Basketballia vastaan 80–64 (32–33).

Lahti Basketball roikkui pitkään sarjakärjessä keimailevan Seagullsin kintereillä, mutta vahva päätösneljännes takasi voiton kotijoukkueelle. Seagulls voitti viimeisen jakson 29–14.

– Kova kamppailu, Lahti oli valmistautunut hyvin. Puolustuksella pysyttiin mukana, vaikka heitto ei pudonnut, Huff huokaisi.

Seagullsille voitto oli jo kahdeksas peräkkäinen. Kaikkiaan helsinkiläisjoukkue on haalinut jo 14 voittoa 16 koitoksestaan.

– Lahti pisti meidät tänään tosi tiukille. Lahden hyvä puolustus sai meidät ottamaan vaikeita ratkaisuja. Neljännellä jaksolla me iskettiin, kun Lahti väsyi. Päästiin juoksemaan kenttää ja heitettiin kovia koreja, päävalmentaja Jussi Laakso kertasi.

Huffin lisäksi Seagullsilta loistivat muun muassa Tuukka Kotti (13/5/5s) ja Elijah Stewart (16/7/3). LaBan parhaat olivat Tuomas Hirvonen (10/4/5s) sekä Devante Wallace (15/4/4s).  

Ottelutilasto

KTP jäi kotonaan Vilppaan jalkoihin

Salon Vilpas juhlisti tiistaita seurahistoriansa suurimmalla pistemäärällä Korisliigassa, vieläpä vieraskentällä. Loppulukemat Kotkassa KTP-Basketin vieraana eivät jättäneet kotijoukkueelle paljon seliteltävää: 92–129 (48–60).

Voitto oli Vilppaalle kuudes peräkkäinen ja kaikkiaan 13.

– Viimeinen kymppi oli pelailua ja ero pääsi nousemaan. Siihen saakka tämä oli hyvä korismatsi, Vilppaan valmentaja Ville Tuominen korosti.

Vilppaan kokoonpanosta löytyi seitsemän pelaaja kaksinumeroisilla pisteillä. Tim Coleman (29/6/3s), Jamuni McNeace (20/8/3s) ja DJ Laster (19/8/3s) olivat ahnaimmat korintekijät. Toisen ottelunsa Vilppaassa pelannut Chris Flemmings (12/4) väläytteli jälleen osaamistaan.  

– Tyytyväinen pitää olla kahteen vierasvoittoon KTP:stä, ei täältä moni joukkue niitä hae. Flemmings on omaksunut joukkueen puolustus ja hyökkäystavan todella nopeasti, ihan muutamassa päivässä ja sopeutunut siten jengiin saumattomasti, Tuominen kiitteli.

KTP:n vaisun illan paras pistemies oli JaVaughn Pinkston (19/5).

– Selkäranka napsahti, mutta kunnia Salolle. Oltiin tuon verran huonompia. Salo pelasi iloista joukkuepelaamista, meillä samaa säveltä ei ole löytynyt, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen myönsi.

Ottelutilasto

Kobrat katkaisi tappioputkensa

Lapuan Kobrat katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa Kaarinan Ura Basket eGameStarsin kustannuksella 102–85 (48–54). Uralle puolestaan häviö oli neljäs peräkkäinen.

Ura vei ensimmäistä puoliaikaa ja johti ottelua puoliajalla kuudella pisteellä. Toisella puoliajalla Kobrat intoutui pelaamaan kauden parasta puolustustaan. Näin ilman Tyrell Bellot-Greenia ja Ville Hännistä matkassa ollut Ura menetti otteensa ja kärsi lopulta selvän tappion.

– Vaikka puoliajalla oli vain kuusi pistettä eroa, niin tuntui, ettemme pelanneet kovin hyvin. Tuntui, että sama meno jatkui, mitä nyt on viime otteluissa ollut. Alakuloista pelaamista, Kobrien pelintekijä Antto Nikkarinen (21/4/7s) kuvaili.

Kobrat piti vierailijansa toisella puoliajalla 31 pisteessä.

– Toinen puoliaika oli pitkästä aikaa parasta peliä meiltä. Pallo liikkui ja hommassa oli fiilistä. Kentällä oli hyvä mieli ja paljon energiaa, Nikkarinen iloitsi.

Uran onnistujat löytyivät kolmikosta Marius Van Andringa (24/3/4s), Stephaun Branch (28/11/3s) ja peräti yhdeksän hyökkäyslevypalloa kahminut Dustin Thomas (20/17/6s).

Kobrilta Nikkarinen upotti kaikki 14 vapaaheittoaan. Jordan Capps (33/5) teki tuhoisaa jälkeä kaikkialta muualta paitsi vapaaheittoviivalta, josta tuloksena oli neljä onnistumista kymmenellä yrityksellä. Myös Jussi Turja (12/2/5s) ja Juho Lehtoranta (15/4) esittivät kauden parastaan.

Voitottoman marraskuun tappaminen tunti Kobrien leirissä sielussa asti.

– En ole nähnyt hymyjä hetkeen. Nyt näin, kun kävin kopissa, päävalmentaja Ville Turja summasi voiton merkitystä.

Kobrien kausi jatkuu perjantaina Nokialla. Ura pelaa tuolloin Kouvolassa.

Ottelutilasto

 
28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Näytä lisää vastaavia