Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

14.2.2024 21:12 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

Emil Uotila upotti 11 pistettä Bisonsin voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Lahti Basketball nousi eilen pykälän ylöspäin putoamispaikalta, mutta kilpailija Bisons Loimaa palautti tänään asetelman takaisin ennalleen. Bisonsin nousu takaisin sijalle 11 mahdollistui, kun Tampereen Pyrintö kaatui loimaalaisten käsittelyssä 73–88.

Voittajajoukkueen vahvimmat tilastoesitykset nähtiin DeVante Brooksilta ja Dylan Painterilta. Brooks upotti 20 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Painterin pisteet puolestaan olivat 18, ja ohessa korttiin kertyi 11 levypalloa, seitsemän syöttöä ja kolme torjuntaa. Suomalaisista isoimman pistemäärän, 11, kirjautti Emil Uotila. Vesa Heinonen lisäsi kaksi pistettä.

– Olemme harjoitelleet kovaa ja painottaneet intensiivisyyden ja aggressiivisuuden merkitystä. Tämä oli meiltä hyvin kypsä ja kurianalainen esitys, vaikka ei hyökkäyksemme vieläkään ihan nappiin mennyt. Heitimme esimerkiksi ohi paljon vapaita heittoja, mutta suunta on silti oikea, Heinonen totesi.

Pyrinnön parhaat rivit olivat Luther Muhammadin 24 pistettä sekä Nighael Ceaserin 16 pistettä ja 12 levypalloa.

Ottelutilastot

Alemman jatkosarjan toisessa ottelussa Kouvot päihitti KTP-Basketin 89–72.

Kouvojen kovin tilastonikkari ottelussa oli Ricardo Lindo vahvalla 25 pisteen, 13 levypallon ja viiden riiston esityksellään. Perässä pysyi hyvin joukkuetoveri Quanterrius Jacksonkin, jolle merkittiin 21 pistettä ja peräti seitsemän riistoa. Kouvojen koko kokoonpanolle kertyi ottelussa yhteensä 15 riistoa, kun taas KTP sai niitä aikaan vain neljä.

Kotkalaisten paras pistemies oli Roydell Brown 19:llä.

Ottelu oli KTP:n uuden päävalmentajan Michael Poundsin ensimmäinen hänen nykyisessä roolissaan. Pounds totesi pelin jälkeen:

– Olimme ehkä hieman ylilatautuneita alkuun, ja Kouvot oli todella hyvä erityisesti ensimmäisen kympin ajan. Peliä ei voi voittaa ensimmäisellä jaksolla, mutta sen voi hävitä, ja sen juuri koimme tänään.

Ottelutilastot

Seagulls ja Nokia jatkavat voitokkaina rinta rinnan

Helsinki Seagulls ei jättänyt pahemmin jossiteltavaa kaataessaan kotikentällään Kataja Basketin 97–69. Seagulls on ylemmän jatkosarjan kärjessä, Kataja viidentenä.

Vakuuttavin tilastoesitys kirjattiin voittoisan kotijoukkueen Chuba Ohamsille, joka teki 19 pistettä, saalisti 15 levypalloa, jakoi neljä syöttöä sekä otti neljä riistoa ja torjui kolmesti.

Katajan vahvinta työtä teki Tuomas Hirvonen 18 pisteellään ja kuudella syötöllään. Ville Karhu lisäsi pinoon kaksi pistettä.

– Aloitimme hyvin ja olimme puoliaikaan asti ihan kymmenen pisteen päässä. Toisella puolikkaalla peli karkasi täysin käsistä. Seagullsia vastaan oli vaikea puolustaa tänään, ja heidän nopea pallon liikuttamisensa oli meille kaikin puolin haastavaa, Karhu kommentoi.

Ottelutilastot

Seagullsin perässä toisella sijalla tuleva BC Nokia on kärjen kanssa yhä tasapisteissä. Rinnalla pysymisen Nokia varmisti voittamalla tänään kotiottelunsa Kauhajokea vastaan 92–83.

Nokian parhaat pistemiehet ottelussa olivat Both Gach 24:llä sekä Korisliigan hallitseva kuukauden pelaaja Tucker Richardson 23:lla. Richardson keräsi lisäksi kahdeksan levypalloa ja kymmenen syöttöä.

Kauhajoen vahvin lenkki oli Junior Madut 15 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Kauhajoki on ylemmässä jatkosarjassa kuudentena.

Ottelutilastot

Salon Vilpas kärsi kiperän 76–79-kotitappion Korihaiden käsissä. Joukkueet ovat parhaillaan tasapisteissä ylemmän jatkosarjan kolmannella ja neljännellä sijalla, Korihait edellä.

Voiton vierailijoille varmisti ensisijassa Bojan Sarcevic, joka pussitti 16 pistettä, keräsi viisi levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä.

Vilppaan pisteykkönen oli Tavon King 21:llä.

Ottelutilastot

 
3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

Näytä lisää vastaavia