Bisons näytti, ettei peli ole vielä pelattu – pisteitä myös Kouvoille, Kauhajoelle ja Pyrinnölle

28.12.2021 20:47 Miesten Korisliiga palasi joulutauolta, ja voittoja juhlivat Bisons Loimaa, Kouvot, Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö.

Sarjanousija Bisons taistelee yhä pudotuspelipaikasta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan paluu joulutauolta otti ikävän alkusysäyksen, kun sekä Helsinki Seagullsin ja Kataja Basketin että Salon Vilppaan ja BC Nokian väliset ottelut jouduttiin siirtämään myöhemmälle. Ongelmista huolimatta illan aikana saatiin kuitenkin nauttia neljästä pelistä.

Bisons Loimaa näytti vierasottelussa, että vaikka joukkue on jäänyt sarjataulukon toiseksi viimeiselle sijalle, se ei tarkoita, että peli olisi pelattu. Illan otteluisäntänä toiminut Kobrat joutui taipumaan 71–78, minkä ansiosta Bisons on nyt ainoastaan kahden otteluvoiton päässä playoff-viivasta. Kobrilla ero on vain yhden voiton verran.

Bisonsin tähtenä ottelussa nähtiin Zachary Copeland, joka tilastoi 19 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

– Suunnitelma oli pelata kovaa, ja sen teimme. Aloitimme hyvin ja teimme hyökäysessä hyviä ratkaisuja. Pelasimme hyvällä energialla tänään koko pelin, totesi Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic.

Kobrien riveissä isoimman korisaldon, 25 pistettä, keräsi Christian Lutete IV. Antto Nikkarinen jäi pisteittä mutta jakoi kymmenen koriin johtavaa syöttöä.

Ottelutilastot

Pyrinnön pisteputki vei voittoon

Lahti Basketballin ja Tampereen Pyrinnön välinen tasainen vääntö päättyi Pyrinnön voittoon, kun tamperelaiset karkasivat Ike Smithin johdolla 14 pisteen putkeen. Lahti Basketball taipui lopulta luvuin 85–94. Penkiltä aloittanut Smith keräsi yhteensä 27 pistettä.

– Syksyllä Lahti tuli Tampereelle vajaamiehisenä ja pisti meitä dunkkuun. Nyt päästiin antamaan takaisin. Olen ylpeä mun joukkueemme kantista ja uskosta tekemiseen. En ole tyytymätön peliin enkä voittoon missään tapauksessa, totesi Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.

Lahden tehomiehet ottelussa olivat Zackery Bryant 26 pisteellä sekä Antonio Ballard 14 pisteellä ja 18 levypallolla.

Ottelutilastot

Kärkikaksikosta kumpikin voitokkaana

Kauhajoki se vain rullaa menojaan, sillä tänään kaatui kova haastaja KTP-Basket. Kauhajoen voittolukemat omalla kotikentällä näyttivät 92–73.

Ottelun tähtenä hääräsi Rene Rougeau monipuolisella tilastorivillä. Rougeau teki 19 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja syötti viidesti.

KTP:n toivo puolestaan oli Urald King 20 pisteellä ja viidellä levypallolla, mutta työ ei riittänyt.

Ottelutilastot

Kauhajoen kannoilla Korisliigan kakkossijalla kirittävä Kouvot otti tänään myös voiton. Joukkue kaatoi kotikentällään Korihait 103–80.

Ratkaisun avaimet olivat illan aikana pääosin Makuach Maluachin käsissä. Hän tilastoi näyttävät 30 pistettä ja samalla 41:n arvoisen tehokkuuslukeman. Hannes Pöllä tuki työtä 13 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Korihaiden paras pistemies oli 30 pisteen ja kahdeksan levypallon arvoisesti pelannut Mitchell Smith.

Ottelutilastot

 
21.1.2022 20:36 Korisliiga

Remu Raitanen varmisti pisteet vapaaheittoviivalla – KTP:n peli ailahteli, mutta ylemmän jatkosarjan paikka häämöttää jo

KTP-Basket taistelee Korisliigan neljännellä sijalla ylemmän jatkosarjan paikasta. Bisons Loimaa seuraa vasta sarjataulukon häntäpäässä mutta oli silti yllättää isännät.

21.1.2022 08:39 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku Jeremiah Wood: ”Joillekin tämä on pelkkää koripalloa, mutta minulle tämä on taidetta ja elämän tarkoitus”

Triplatuplakone Jeremiah Wood tilastoi joulukuun aikana ottelukohtaisesti 13,8 pistettä, 10,5 levypalloa ja kymmenen syöttöä. Suomessa viihtyvä Salon Vilppaan korinalusjyrä puhuu avoimesti kehityksestään niin pelaajana kuin ihmisenäkin.

19.1.2022 20:25 Korisliiga

Ali Ahola jatkoi ja korotti kovaa pelivirettään Lahden lähes 50 pisteen voitossa – koronaongelmat eivät pysäyttäneet kahdeksan pelaajan Kauhajokea

Lahti Basketball otti voittonsa melkein 50 pisteellä, BC Nokia melkein 40:llä, ja Kauhajoenkin marginaali näytti melkein 30:n edestä plussaa. Illan tiukemmista otteluista voiton kaivoivat Seagulls ja Pyrintö.

18.1.2022 20:20 Korisliiga

Kouvot tuli kuumana tauolta – KTP:n 93 pistettä ei riittänyt lähellekään voittoa

Kymenlaakson derbyssä nähtiin harvinaisen pisterikas ottelu, kun Kouvot kukisti KTP:n. Kovin pelaajakohtainen saldo, 34, merkittiin Amir Hintonin nimiin.

18.1.2022 13:05 Korisliiga

Antero Lehto: ”Katsoimme PTV:ltä NBA-pelejä kerran kuussa – silloin elettiin sellaisessa maailmassa”

Pyrintö-kasvatti Antero Lehto on pelannut 725 Korisliigan runkosarjan ottelua. Kokenut takamies istahti haastattelupenkkiin, jossa Lehto avaa niin uransa alkuvaiheita kuin tarinoita matkan varrelta sekä ottaa kiinni nykyhetkeen.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

14.1.2022 19:59 Korisliiga

Seagulls Suomen Cupin finaaliin Vilpasta vastaan – Lahti sai jälkipuoliskolla kirin päälle mutta jäi lopulta kakkoseksi

Lahti Basketballin kolmannen jakson kovasta kiristä huolimatta Helsinki Seagulls taputteli ottelun selkein luvuin ja eteni finaaliin.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

11.1.2022 09:00 Korisliiga

Hans-Peter Kallström Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi

Suomen Koripalloliitto on nimittänyt Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi mittavan uran urheilumarkkinoinnin ja -myynnin johtotehtävissä toimineen Hans-Peter ”Hasse” Kallströmin, 65. Hän aloittaa tehtävässä helmikuun alussa.

7.1.2022 14:30 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku on triplatuplakone Jeremiah Wood

Salon Vilppaan joka paikan sentteri Jeremiah Wood on valittu miesten Korisliigassa Kuukauden Valopilkuksi.

31.12.2021 13:30 Korisliiga

Korisliigan runkosarja keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Seurat hyväksyivät Korisliigan johtoryhmän esityksen yksimielisesti. Korisliiga jatkuu 18.1. Tauon aikana pyritään katkaisemaan joukkueissa leviävät tartuntaketjut.

30.12.2021 13:09 Korisliiga

Korisliigan torstain ja perjantain ottelut siirretty

Torstain 30.12. Helsinki Seagulls-Lahti Basketball sekä perjantain 31.12. Tampereen Pyrintö-Kauhajoki ottelut ovat siirretty pelattavaksi myöhempään ajankohtaan.

28.12.2021 13:42 Korisliiga

Myös Vilppaan ja BC Nokian tiistai-illan Korisliiga-ottelu siirtyy

Salon Vilppaan ja BC Nokian välinen Korisliiga-ottelu siirtyy tiistailta 28.12. myöhempään ajankohtaan.

22.12.2021 19:00 Korisliiga

Korisliiga jatkuu joulun välipäivinä sarjaohjelman mukaisesti

Korisliigan seurajohtajat päättivät ylimääräisessä seurakokouksessaan keskiviikkona, että sarja jatkuu sarjaohjelman mukaisesti joulun jälkeen.

22.12.2021 12:27 Korisliiga

Marraskuun Valopilkku René Rougeau on pitkän linjan kauhajokelainen – ”On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan”

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava kalifornialainen nauttii Suomen rauhasta ja kehittää kaukoheittoaan. Kehityksen on jatkuttava, sillä moni kilpailija havittelee parhaillaan Kauhajoen pitämää sarjan kärkipaikkaa.

22.12.2021 10:02 Korisliiga

Jyri Lehtonen jatkaa Kouvojen päävalmentajana

Kouvot tiedottaa, että päivän syntymäpäiväsankari, päävalmentaja Jyri Lehtonen, jatkaa pestiään myös kaudella 2022–23.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 20:35 Korisliiga

KTP ja Vilpas nousemassa mukaan kärkikamppailuun – Korisliiga joulutauolle jännittävissä merkeissä

Miesten Korisliigassa voitot jaettiin tänään KTP Basketille, Salon Vilppaalle, Kobrille, BC Nokialle ja Kauhajoelle.

15.12.2021 20:47 Korisliiga

Korihait sai toisen voittonsa trillerin päätteeksi – Vilppaan Woodille taas triplatupla

Miesten Korisliigassa kierroksen voittajia olivat Korihait, Bisons Loimaa, Kataja Basket, Salon Vilpas ja Kauhajoki.

14.12.2021 21:01 Korisliiga

Kuukkasella ja Lehtorannalla huikea pelivire – KTP selätti Seagullsin selvin numeroin

KTP-Basket taivutti kotiottelussa Helsinki Seagullsin 96–80.

Näytä lisää vastaavia