BJ Raymond auttaa Kobrien nuoret nousijat uuteen kauteen – ”Lupaavia pelaajia ei pidä kannustaa tuijottelemaan omia tilastojaan”

29.9.2021 09:00 Kobrat on nostanut tasoaan vuosi vuodelta ja sai viime keväänä kairattua playoff-paikan. Nyt Korisliigassa kahdesti aiemmin nähty amerikkalaisveteraani on saapunut vahvistamaan kokoonpanoa.

BJ Raymond nähtiin edellisen kerran Korisliigassa kaudella 2019-20, kun hän edusti Tampereen Pyrintöä. Kuva: Ville Vuorinen

Yhdysvaltalainen BJ Raymond ei ole uusi nimi miesten Korisliigassa. Lihaksikas laituri nähtiin viimeksi Suomen parketeilla kaudella 2019–20, jonka aikana hän merkkautti yhtä ottelua kohden 20,2 pistettä, 6,1 levypalloa ja 2,6 syöttöä.

Kun sopimusta tarjottiin taas Suomesta, Raymond päätti tarttua siihen, vaikka osoite onkin vaihtunut nyt Tampereelta Lapualle.

– Korisliiga on laadukas sarja, josta löytyy paljon taitavia ja nousevia pelaajia. Useimmilla täällä pelaavilla kavereilla ei ole maailmanlaajuista mainetta juuri nyt, mutta täältä etenee paljon lahjakkuuksia korkeille tasoille Eurooppaan. Moni huipulla on aloittanut täällä.

Kobrien taival Korisliigan playoffeissa jäi viime kaudella lyhyeksi. Pelinjohtaja Antto Nikkarinen tilastoi runkosarjan aikana kyllä häikäisevät 11,8 pistettä ja 9,2 syöttöä, mutta joukkueen esitykset eivät riittäneet voitotonta ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Joukkue on kehittynyt parin viime vuoden ajan hiljalleen, ja nyt on aika katsoa, mitä tuore kokoonpano saa aikaan.

Raymond itse ei ainakaan ole huolissaan.

– Uskon, että kokoonpanomme tulee vahvuudessaan yllättämään monet. Meiltä löytyy sekä nuorta atleettisuutta että kokeneita fiksuja pelaajia, hän toteaa.

Vaikka ansiolistansa puolesta näkyvimmät jäsenet tällä hetkellä rosterissa ovatkin Raymond ja Nikkarinen, se ei suinkaan Raymondin mukaan tarkoita, että ratkaisijat loppuvat siihen. Hän nostaa nuorista nousijoista esille erityisesti esille 22-vuotiaan Henry Boydin sekä Chrysostom Chukwuman.

– Henry on todella nopea, ja voimme käyttää hänen ominaisuuksiaan eduksemme. Lisäksi meillä on Chuku, joka on silkka tarkka-ampuja. Jos hän saa entisestään teroitettua heittokykyään, se yllättää vielä vastustajat. Meidän veteraanien täytyy vain auttaa nuorisoa tekemään kovasti työtä, Raymond sanoo.

Raymondin kaltaiset tarkkaan seuratut amerikkalaispelaajat käyttävät Korisliigaa usein ponnahduslautana. Hän kertoo, että se saattaa usein johtaa siihen, että omien taitojen esittely ajaa edelle joukkuemenestyksen tavoittelusta.

– Kun pelaajat tulevat Suomeen, kyse on usein siitä, että heillä ei ole vielä kovin näyttävä ansioluettelo ja he yrittävät kasvattaa nimeään. Yritän siksi aina neuvoa näitä nuorempia, että kentällä ei kannata olla itsekäs. On hankalaa rakentaa joukkuehenkeä ja muodostaa sidettä pelaajien välille, jos murehtii omaa joukosta erottumista eikä joukkuemenestystä. Moni agentti sanoo asiakkailleen, että Korisliiga on hyvä paikka, koska siellä pääsee takomaan valtavia tilastoja. Mutta se ei todellakaan ole se asia, jota pelaajien pitäisi miettiä.

Raymond itse on jo 34-vuotias, joten hänen ajatuksissaan eivät pyöri enää ensisijaisesti ponnahduslaudat ja nuoren nälkäisen nousijan näyttämishalut. Hän on kokenut tekijä, joka tuo joukkueeseen taitoja, joita on hionut ympäri Eurooppaa Kreikkaa ja Italiaa myöten.

Siitä huolimatta hänenkin täytyy olla yhä valmis uudistumaan pelaajana.

– Tänä vuonna nähdään täysin uusi BJ Raymond. Yritän voimaannuttaa nuoria jäseniä tiedoillani. En ole koskaan ollut nopein enkä hypännyt korkeimmalle. Ei aikani pelaajana ole millään tavalla ohi, mutta joukkueen vanhimpana en halua tulla kentälle sanomaan, että antakaa pallo ja menkää pois tieltä. Haluan opettaa muille sen sitoutumisen, jolla olen itse joka päivä lähestynyt tätä lajia.

Kobrat 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
27.10.2021 20:23 Korisliiga

Vajaamiehinen Lahti taisteli Nokialla voiton itselleen – Katajan ja Pyrinnön välinen trilleri venyi jatkoajalle

Miesten Korisliiga-illassa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball, Tampereen Pyrintö ja Salon Vilpas.

23.10.2021 21:18 Korisliiga

Kobrat yllätti kovassa iskussa olleen Kouvot – Erik Sajantila nousi Lahden nokkamieheksi tappio-ottelussa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kobrat, KTP-Basket ja Kauhajoki.

22.10.2021 21:25 Pääjuttu

Seagullsille viides voitto – Korihaiden vaikeudet jatkuvat

Zaccheus Darko-Kelly johti Seagullsin pistejuhlia, kun joukkue kohensi voittolukemansa viiteen.

21.10.2021 09:00 Erotuomarit

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #1: videotarkituksia ja mielenkiintoinen vapaaheittotilanne

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

20.10.2021 20:27 Korisliiga

Bisons kävi lähellä yllätystä, mutta Kauhajoki jatkaa yhä puhtaalla pelillä – pisteet myös Kouvoille ja Kobrille

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kauhajoki, Kouvot ja Kobrat.

20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

Näytä lisää vastaavia