Carl Lindbom nautti saamastaan vastuusta Puolassa – ”Pystyin vastaamaan siihen”

9.5.2019 14:09 Carl Lindbom, 27, pelasi menneen kauden Puolan pääsarjassa Radomin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle monin tavoin vaikea, mutta Lindbomille kausi oli menestys.

Carl Lindbom pelasi hienon kauden Puolassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Radomin kausi oli hankala. Joukkue putosi Katajalle FIBA Europe Cupissa ennen Lindbomin liittymistä joukkueeseen ja myös sarjakausi oli joukkueelle hankala. Joukkue sijoittui Puolan liigassa lopulta sijalle 11 neljän voiton verran pudotuspelipaikasta.

- Kausi oli joukkueelta aikamoista ylä- ja alamäkeä. Organisaation ympärillä tapahtui kauden aikana kaikennäköistä ja joukkueeseen tuli paljon muutoksia. Meillä sattui rutkasti loukkaantumisia ja pelaajavaihdoksia kauden aikana. Pahin takaisku oli, kun ison puolalaispelaajan kausi loppui kesken ja se vaikutti suuresti joukkueeseen, koska kentällä pitää olla aina vähintään kaksi puolalaispelaajaa ja hän oli samalla yksi parhaista pelaajistamme.

- Olimme kauden alkaessa Rosa Radom, mutta Rosa meni konkurssiin. Onneksi löysimme hyvän uuden pääsponsorin joukkueelle. Myös organisaation sisällä tapahtui siis paljon muutoksia ja ylipäänsä oli hieman liikaa tapahtumia sekä joukkueessa että sen ympärillä. Sinänsä joukkueelle kausi oli aika vaikea, Lindbom arvioi joukkueen kautta. 

Vaikka joukkueen kauteen mahtui vaikeutensa, oli Lindbomin kausi erittäin hyvä. Lindbom sai peliaikaa keskimäärin yli 30 minuuttia ottelua kohden ja kiitti vastuusta 15,5 pisteen, 4,9 levypallon ja 1,4 syötön keskiarvoilla.

- Olen tosi tyytyväinen, että valmentaja antoi minulle vastuuta koko kauden ajan. Pystyin vastaamaan siihen ollen joukkueelle avuksi ja pystyin suorittamaan tasaisesti koko kauden. Siinä on aiemmin ollut parantamisen varaa. Nyt pystyin pelaamaan koko ajan tasaisesti ja korkealla tasolla.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Vahvana heittäjänä tunnettu Lindbom tuntee menneensä kauden aikana pelillisesti eteenpäin ja monipuolistuneen.

- Iso rooli kasvatti itseluottamusta ja kehitti minua joka osa-alueella. Erityisesti olen mielestäni kehittynyt selkeästi puolustuspelaamisessa, post-pelaamisessa sekä ylipäätänsä pelin lukemisessa, arvioi Lindbom.

Kokonaisuudessaan Lindbom nautti pelaamisesta Puolan liigassa.

- Koris oli nopeaa, mutta samalla tosi organisoitua. Kaikilla oli selvät taktiikat ja rooli mitä piti tehdä. Pidin siitä, että tiesin mitä minulta odotettiin ja haluttiin. Valmentajamme tiesi miten käyttää vahvuuksiani, sillä hänkin oli pelaajaurallaan heittävä nelospaikan pelaaja.

Hyvät lähtökohdat sopimusneuvotteluihin

Radom vakuuttui Lindbomista siinä määrin, että jatkosopimuksesta tullaan neuvottelemaan lähiviikkoina.

- Organisaatio oli minuun tosi tyytyväinen ja haluaisi minun jatkavan. Näen sen varteenotettavana vaihtoehtona, sillä viihdyin Radomissa hyvin. Tykkäsin olla siellä ja liigan taso on korkea. Katson kuitenkin myös mahdollisia muita vaihtoehtoja.

Viime kesänä Lindbom joutui odottamaan aivan kauden alun kynnykselle ennen kuin sopimusasiat varmistuivat. Tällä kertaa laituri lähtee luottavaisin mielin kesää kohti, kun yksi tarjous on jo näillä näkymin tulossa.

- Siinä on tietysti myös se puoli, että päätös pitäisi tehdä varmaan aika pian, sillä he eivät luonnollisestikaan halua odottaa liian pitkään. Nyt on kuitenkin hyvät fiilikset lähteä kesään ja varmaan tulee enemmän tarjouksia kuin edellisinä vuosina. Viime vuonna joutui esimerkiksi odottamaan vähän liiankin pitkään, mutta onneksi se lopulta kannatti.

"Calle" lähtee levollisin mielin kesään. (Kuva: Ville Vuorinen)

Susijengin pelaajat ovat tottuneet ahertamaan kesän maajoukkueleireillä, mutta tämä kesä on pelaajille erilainen, sillä ohjelmassa on vain pari harjoitusturnausta loppukesästä. Lindbom ei aio kuitenkaan viettää kesää vain lepäillen.

- Ihmeellinen kesä edessä, kun ei ole virallisia maajoukkuepelejä. Tuntuu, että tässä on niin paljon aikaa kesällä, ettei oikein tiedä mitä tekisi. Kesä menee kuitenkin tietysti treenatessa ja nyt on paljon aikaa tehdä kehittäviä henkilökohtaisia treenejä ensi kautta silmällä pitäen.

Carl Lindbomin kauden tilastot

Henkilöt

 
5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

Näytä lisää vastaavia