Demetrius Denzel-Dyson Kataja Basketin haaviin

10.8.2020 10:14 Korisliiga-kauteen valmistautuva joensuulainen Kataja Basket on tehnyt sopimuksen 25-vuotiaan yhdysvaltalaisen Demetrius Denzel-Dysonin kanssa.

Denzel-Dyson pelasi kaudet 2016-18 yliopistokorista Samfordin paidassa. 196-senttisellä takamiehellä on ammattilaiskokemusta NBA G Liigasta sekä Kanadan ja Liettuan pääsarjoista.

NCAA-päätöskautensa 2017-18 tilastokeskiarvot näyttivät 15,2 pistettä, 5,0 levypalloa, 1,1 syöttöä ja 0,9 riistoa. Heittoprosentti kaaren takaa oli 42 ja vapaaheittoviivalta 77.

NBA-joukkue Indiana Pacers kiinnitti Denzel-Dysonin lokakuussa 2018. NBA:n sijaan tie vei kuitenkin käytännössä samalla ovenavauksella Pacersin reservijoukkueeseen Fort Wayne Mad Antsiin ja NBA G Liigaan, jossa Denzel-Dyson pelasi ensimmäiset 43 otteluaan ammattilaisena. Tilastokeskiarvoiksi muotoutuivat 6,7 pistettä, 2,7 levypalloa, 0,6 syöttöä ja 0,5 riistoa. 

Seuraava työpaikka löytyi pian Kanadasta. Denzel-Dyson edusti CEBL-liigassa pelaavaa Hamilton Honey Badgersia, joka eteni elokuussa 2019 aina loppuotteluun saakka. Denzel-Dyson tilastoi keskiarvoikseen 18,1 pistettä, 5,6 levypalloa ja 2,2 levypalloa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Denzel-Dysonin viime kausi alkoi tutussa G Liigassa, mutta tie vei kesken kauden Liettuaan Šiauliain pelipaitaan kahdeksi otteluksi ennen sarjojen keskeytymistä.

– Kataja Basket osoitti kiinnostustaan minua kohtaan ensi kertaa jo muutama vuosi sitten, kun olin valmistunut yliopistosta. Silloin päädyin Indiana Pacersin harjoitusleirille, mutta kun nyt aukesi uusi mahdollisuus, halusin tarttua siihen, Denzel-Dyson avaa Kataja Basketin tiedotteessa.

– Tämä on minulle hyvä paikka päästä näyttämään osaamistani ja sitä kautta auttamaan Katajaa. Pelaajatyyppinä olen vahva kentän molemmissa päissä ja tavoitteeni on tuoda mukanani myös johtajuutta sekä parketille että sen ulkopuolelle.

Katajan uusi päävalmentaja Petri Virtanen on ensimmäistä kertaa urallaan päävastuussa liigamiehistön rakennusprosessista.

– Koska joukkueen koostumus muuttui viime kaudesta, on rekrytointiprosessi kaikkinensa luonnollisesti erilainen kuin vuosi sitten, joukkueen päävalmentaja Virtanen kertoo.

– Denzel-Dysonissa huomio kiinnitettiin ensimmäiseksi pelaajan ominaisuuksiin puolustuspäässä. Siellä tietyt elementtinsä ovat juuri sellaisia, joita olemme hakemassa. Hänellä on kivasti mittaa kakkospaikalle ja tarvittaessa kolmospaikankin pelaaminen luonnistuu. Heitto on hyvä ja kykyä luoda tilanteita pallon kanssa löytyy.

Kataja Basketin sopimustilanne 10.8.2020: Jamar Wilson (USA/FIN), Valtteri Mervola, Niko Mattila, Valtteri Pihlajamäki, Demetrius Denzel-Dyson (USA), Aapeli Alanen, Tomi Lommi, Samuli Vanttaja, Phil Fayne (USA)

Asiat

 
15.1.2021 20:39 Korisliiga

Vilpas otti vierasvoiton Kouvolassa – Koivisto–Nenonen-tandem iskussa

Miesten Korisliigassa Kouvot kärsi roiman kotitappion Salon Vilppaan käsittelyssä.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

15.1.2021 14:10 Korisliiga

Korisliigaa ja miesten I divisioona A:ta VeikkausTV:n tarjonnassa

VeikkausTV näyttää Korisliigan huippuotteluiden lisäksi kevään aikana kaksi miesten I divisioona A:n ottelua.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 20:20 Korisliiga

Aapeli Alanen toi penkiltä tehoa Katajan voitossa – Seagulls jatkoi vottokulkuaan Lahden loppukiristä huolimatta

Illan Korisliiga-kierroksella voittajiksi kruunattiin Kataja Basket, Helsinki Seagulls ja Kauhajoki.

12.1.2021 20:05 Korisliiga

Osku Heinonen laittoi satamaan – Pyrintö ryöväsi ilon Sami Toiviaisen 600. päävalmentajaottelusta

Tampereen Pyrintö otti tiukan ja tärkeän kotivoiton Salon Vilppaasta ja säilytti samalla kakkossijansa Korisliigan runkosarjassa.

8.1.2021 17:30 Korisliiga

Kobrien seuraava ottelu siirtyy

Korisliigassa pelaava Kobrien koko joukkue on asetettu kymmenen päivän karanteeniin koronavirusaltistumisen takia, jonka johdosta Korisliigan otteluohjelmaan tulee muutoksia.

6.1.2021 20:54 Korisliiga

Trey Zeigler johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon – Ura taipui Matti Nuutisen kuumasta kolmoskädestä huolimatta

Miesten Korisliigan viiden ottelun kierros tarjoili toinen toistaan tiukempia vääntöjä, joissa voittajiksi selvisivät KTP-Basket, Salon Vilpas, Kouvot, Tampereen Pyrintö ja kauden ensimmäisen kerran myös Korihait.

6.1.2021 12:45 Korisliiga

Seagullsin ja Kobrien Korisliiga-ottelu siirtyy

Suomen Koripalloliiton kilpailujaos on määrännyt tänään loppiaisena 6.1. pelattavan Seagullsin ja Kobrien välisen Korisliiga-ottelun siirrettäväksi myöhempään ajankohtaan.

2.1.2021 09:23 Korisliiga

Karhu Basket saa Osasumwen Osaghae Jr:n korinsa alle

Osasumwen Osaghae Jr liittyy hallitsevan mestarin vahvuuteen koeajalle.

30.12.2020 20:02 Korisliiga

Jeremiah Woodilla sensaatioilta – vuoden viimeinen Korisliiga-ottelu päättyi Vilppaan voittoon

Salon Vilpas puolusti kotikenttäänsä KTP:tä vastaan konkari Jeremiah Woodin ja ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelanneen Deondre Parks Jr:n johdolla.

29.12.2020 22:00 Korisliiga

Ura Basketin ja Kobrien Korisliiga-ottelu siirtyy

Suomen Koripalloliiton kilpailujaos on määrännyt keskiviikkona 30.12. pelattavan Ura Basketin ja Kobrien välisen Korisliiga-ottelun siirrettäväksi myöhempään ajankohtaan.

28.12.2020 20:06 Korisliiga

Korisliigassa putket jatkuvat – voittoja Seagullsille ja KTP:lle

Helsinki Seagulls venytti voittoputkensa 11:een ja Korihait tappioputkensa 12:een, kun miesten Korisliiga palasi ottelutauolta. Korihaiden havittelemat sarjapisteet vei KTP-Basket.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

18.12.2020 20:10 Korisliiga

Korisliigan välipäivien otteluohjelma varmistunut

Korisliigassa pelataan joulun ja uudenvuoden välissä neljä ottelua. Ottelut pelataan Aluehallintovirastojen määräyksillä ilman yleisöä.

17.12.2020 17:45 Korisliiga

Korisliigan kilpailujärjestelmään muutoksia loppukauden osalta: jatkosarjoista luovutaan, mestari selvillä huhtikuussa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020–21 kilpailujärjestelmää muutetaan luopumalla jatkosarjoista. 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy kahdeksan joukkueen pudotuspelivaihe.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

17.12.2020 09:09 Korisliiga

Janne Koskimies jatkaa Kauhajoen valmentajana

Karhubasket tiedottaa Janne Koskimiehen jatkavan Korisliiga-joukkueensa päävalmentajana.

16.12.2020 12:38 Pääjuttu

Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

14.12.2020 13:45 Korisliiga

Pelaajien GIF-animaatiot ovat kaikkien vapaasti käytettävissä sosiaalisessa mediassa

Susijengin lisäksi kaikista sekä naisten että miesten Korisliigan pelaajasta löytyy Giphy-sivustolla omat GIF-animaatiot. Kyseiset tiedostoformaatit ovat suosittuja sosiaalisen median kanavissa värittämään kuvia tai videoita.

Näytä lisää vastaavia