Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

15.10.2021 13:14 Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

Edon Maxhuni on aloittanut kauden hienosti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Hienon viime kauden, ja vahvojen maajoukkue-esitysten, jälkeen Maxhunilla riitti kosijoita täksi kaudeksi. Lopulta vaaka kallistui kohti Hollantia ja maan kaikkien aikojen menestyneintä joukkuetta. Historiansa aikana Den Bosch on voittanut Hollannin mestaruuden peräti 17 kertaa.

- Minulla oli kesällä pari erilaista vaihtoehtoa ja mietimme pitkään, mikä olisi paras vaihtoehtoa. Yksi iso syy miksi valitsin Den Boschin oli se, että he pelaavat FIBA Europe Cupia, Maxhuni kertoo seurapäätöksensä taustoista.

Maxhuni on aloittanut uudessa joukkueessa vahvasti. Hän on pelannut keskimäärin noin 29 minuuttia ottelua kohden ja kiittänyt vastuusta 15,2 pisteen, 4,7 syötön ja 2,3 levypallon tilastoilla. Ratkaisuvalmis takamies on ottanut ison tontin mielellään vastaan.

- Minulla on ollut iso rooli alkukaudesta ja olen saanut paljon peliaikaa. Otan joukkueen kasaan ja minulta odotetaan paljon johtajuutta. Valmentaja on sanonut, että minun täytyy ottaa joukkue reppuselkään, mutta ei se mitään. Olen tottunut siihen ja olemaan johtaja kentällä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Myös joukkueella on kulkenut vahvasti, sillä Heroes on kuuden ottelun jälkeen sarjassa puhtaalla pelillä ja myös FIBA Europe Cup alkoi voitolla.

- On ollut hyvä alku, mutta totta kai aina voi parantaa. Tässä on kuitenkin kautta pitkään vielä jäljellä, mutta olemme saaneet hyviä tuloksia.

Hollantilainen koripallo on suomalaisille suhteellisen uusi tuttavuus, sillä viime kauden lopulla Feyenoordissa pelannutta Joonas Lehtorantaa lukuun ottamatta tuulimyllyjen maassa ei ole juuri suomalaispelaajia nähty.

- Se on hyvä liiga, jossa on paljon hyviä joukkueita. Peräpään joukkueet ovat vähän heikompia, mutta heitäkin vastaan pitää olla hereillä. Jokainen joukkue voi voittaa toisen tässä sarjassa. Viron sarjaan verrattuna tämä on varmaan 1-2 tasoa korkeampi, kuvailee Maxhuni.

Heroes osallistuu myös FIBA Europe Cupiin, jonka se aloitti tällä viikolla kaatamalla komeasti portugalilaisen Benfican vieraskentällä. Lohkon muut joukkueet ovat venäläinen Parma sekä tshekkiläinen Opara.

- Meillä on lohkossa hyviä joukkueita, mutta jokainen joukkue on voitettavissa. Jokainen joukkue on haaste meille, mutta uskon meidän pääsevän jatkoon tästä lohkosta, ennakoi Maxhuni.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Heroes on pelannut alkukaudesta tiiviiseen tahtiin kahden ottelun viikkotahdilla, mutta se ei liiemmin Maxhunia haittaa.

- Jokainen pelaaja varmasti pelaa mieluummin kuin harjoittelee. Tässä on paljon matkustamista ja pelejä, mutta on kiva pelata sekä Hollannin liigaa ja europelejä.

Täksi kaudeksi Hollannin ja Belgian sarjat iskivät kättä yhteen ja päättivät yhdistää voimansa perustaen kokonaan uuden sarjan. Molemmissa maissa pelataan ensin kymmenen joukkueen kaksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen runkosarjojen viisi parasta joukkuetta muodostavat Elite Gold ylemmän jatkosarjan ja viisi heikointa pelaavat Elite Silverissä.

- Henkilökohtaiset tavoitteet menevät käsi kädessä joukkueen kanssa. Haluan voittaa ensimmäisen pokaalini ammattilaisena. Meillä on Hollannin cup ja lisäksi pitää päästä sarjassa viiden joukkoon, jotta pääsemme ylempään jatkosarjaan ja sitten haetaan mitalia. Sitten vielä FIBA Europe Cupissa päästä vähintään toiselle kierrokselle, Maxhuni listaa tavoitteita.

Henkilöt

 
24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

1.10.2021 12:28 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla uusi pelipaikka täksi kaudeksi – ”Peli muuttuu ja täytyy muuttua sen mukana”

Alexander Madsen aloittaa Latvian mestari VEF Riiassa kolmannen kautensa. Vielä viime kaudella nelos- ja vitospaikan välillä sukkuloinut Madsen lähtee kauteen nyt selkeänä sentterinä.

25.9.2021 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

Näytä lisää vastaavia