Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

15.10.2021 13:14 Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

Edon Maxhuni on aloittanut kauden hienosti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Hienon viime kauden, ja vahvojen maajoukkue-esitysten, jälkeen Maxhunilla riitti kosijoita täksi kaudeksi. Lopulta vaaka kallistui kohti Hollantia ja maan kaikkien aikojen menestyneintä joukkuetta. Historiansa aikana Den Bosch on voittanut Hollannin mestaruuden peräti 17 kertaa.

- Minulla oli kesällä pari erilaista vaihtoehtoa ja mietimme pitkään, mikä olisi paras vaihtoehtoa. Yksi iso syy miksi valitsin Den Boschin oli se, että he pelaavat FIBA Europe Cupia, Maxhuni kertoo seurapäätöksensä taustoista.

Maxhuni on aloittanut uudessa joukkueessa vahvasti. Hän on pelannut keskimäärin noin 29 minuuttia ottelua kohden ja kiittänyt vastuusta 15,2 pisteen, 4,7 syötön ja 2,3 levypallon tilastoilla. Ratkaisuvalmis takamies on ottanut ison tontin mielellään vastaan.

- Minulla on ollut iso rooli alkukaudesta ja olen saanut paljon peliaikaa. Otan joukkueen kasaan ja minulta odotetaan paljon johtajuutta. Valmentaja on sanonut, että minun täytyy ottaa joukkue reppuselkään, mutta ei se mitään. Olen tottunut siihen ja olemaan johtaja kentällä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Myös joukkueella on kulkenut vahvasti, sillä Heroes on kuuden ottelun jälkeen sarjassa puhtaalla pelillä ja myös FIBA Europe Cup alkoi voitolla.

- On ollut hyvä alku, mutta totta kai aina voi parantaa. Tässä on kuitenkin kautta pitkään vielä jäljellä, mutta olemme saaneet hyviä tuloksia.

Hollantilainen koripallo on suomalaisille suhteellisen uusi tuttavuus, sillä viime kauden lopulla Feyenoordissa pelannutta Joonas Lehtorantaa lukuun ottamatta tuulimyllyjen maassa ei ole juuri suomalaispelaajia nähty.

- Se on hyvä liiga, jossa on paljon hyviä joukkueita. Peräpään joukkueet ovat vähän heikompia, mutta heitäkin vastaan pitää olla hereillä. Jokainen joukkue voi voittaa toisen tässä sarjassa. Viron sarjaan verrattuna tämä on varmaan 1-2 tasoa korkeampi, kuvailee Maxhuni.

Heroes osallistuu myös FIBA Europe Cupiin, jonka se aloitti tällä viikolla kaatamalla komeasti portugalilaisen Benfican vieraskentällä. Lohkon muut joukkueet ovat venäläinen Parma sekä tshekkiläinen Opara.

- Meillä on lohkossa hyviä joukkueita, mutta jokainen joukkue on voitettavissa. Jokainen joukkue on haaste meille, mutta uskon meidän pääsevän jatkoon tästä lohkosta, ennakoi Maxhuni.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Heroes on pelannut alkukaudesta tiiviiseen tahtiin kahden ottelun viikkotahdilla, mutta se ei liiemmin Maxhunia haittaa.

- Jokainen pelaaja varmasti pelaa mieluummin kuin harjoittelee. Tässä on paljon matkustamista ja pelejä, mutta on kiva pelata sekä Hollannin liigaa ja europelejä.

Täksi kaudeksi Hollannin ja Belgian sarjat iskivät kättä yhteen ja päättivät yhdistää voimansa perustaen kokonaan uuden sarjan. Molemmissa maissa pelataan ensin kymmenen joukkueen kaksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen runkosarjojen viisi parasta joukkuetta muodostavat Elite Gold ylemmän jatkosarjan ja viisi heikointa pelaavat Elite Silverissä.

- Henkilökohtaiset tavoitteet menevät käsi kädessä joukkueen kanssa. Haluan voittaa ensimmäisen pokaalini ammattilaisena. Meillä on Hollannin cup ja lisäksi pitää päästä sarjassa viiden joukkoon, jotta pääsemme ylempään jatkosarjaan ja sitten haetaan mitalia. Sitten vielä FIBA Europe Cupissa päästä vähintään toiselle kierrokselle, Maxhuni listaa tavoitteita.

Henkilöt

 
18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

Näytä lisää vastaavia