Elisa Viihde näyttää kaikki Korisliigan ottelut

16.6.2015 10:11 Elisa Viihde tarjoaa ensi syksystä alkaen huippukoripalloa esittämällä kaikki Korisliigan runkosarjan ja pudotuspelien ottelut suorina lähetyksinä. Koripalloliiton ja Elisa Oyj:n solmima sopimus on mallia 3+1 vuotta.

Koripalloliitto on solminut Korisliigan televisioinnista ja sarjan markkinoinnista monivuotisen yhteistyösopimuksen Elisa Oyj:n kanssa. Kuvassa Suomen mestari Katajan ja Petri Virtasen juhlaa.

Korisliigan kaikki ottelut näkyvät jatkossa Elisa Viihteellä niin koti- kuin ulkomaillakin - myös mobiililaitteilla. Kuvat: Vesa Kuukka / Kuvanmaailma & Matti Koskinen.

Tuoreen sopimuksen myötä kaikki kotimaisen Korisliigan runkosarjan ja pudotuspelien suorat ottelulähetykset ovat katsottavissa Elisa Viihteessä koti- ja ulkomailla – myös mobiililaitteilla.

- Susijengin menestyksen myötä myös kotimainen koripallo on saanut lisää katsojia ja sen suosio on tutkitusti kasvussa. Tarjoamme jatkossa erinomaisen mahdollisuuden Korisliigan seuraamiseen missä ja milloin vain, panostaen erityisesti mobiilikatseluun, sanoo Elisa Viihteen Business Manager Ilkka Vanala.

- Korisliiga-ottelut ovat viihdyttäviä ja hyvätasoisia, joka on tullut todistetuksi moneen kertaan suomalaisseurojen euro-otteluissa. On hienoa, että Elisa-yhteistyön myötä yhä suuremmalla yleisöllä on mahdollisuus katsoa pelejä, toteaa Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

- Korisliigan seurojen hyvinvointi ja sarjan näkyvyys ovat meille äärimmäisen tärkeitä asioita ja keskeinen osa nyt solmittua sopimusta, Vanala kertoo.

- Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten viime kaudelle lanseerattu KorisliigaTV otettiin vastaan. Liigapelien esittäminen yhdellä alustalla palveli hienosti korisfaneja ja käyttäjämäärät etenkin keväällä ylittivät kaikki odotuksemme. On hienoa, että saamme Elisa Viihteen kumppaniksemme kehittämään kanssamme tv-tuotettamme, Korisliigaa, sen markkinointia ja nostamaan kokonaisuutta seuraavalle tasolle. Elisa on erittäin näkyvä brändi, jonka toivotamme avosylin korisperheeseen. Pitkäjänteinen yhteistyö on hieno mahdollisuus korikselle, Korisliigalle ja liigaseuroille, Walldén sanoo.

Lähetyksissä hyödynnetään Korisliigan kaudelle 2014-15 hankkimaa automaattikamerajärjestelmää. Lisäksi käytössä on useita monikameratuotantoja.

- Lähtökohtana on, että perustuotannot tehdään jatkossakin automaattikameroilla, mutta lisäämme mukaan useita monikameratuotantoja. Lisäksi parannamme hallien verkkoyhteyksiä, joka mahdollistaa monipuolisempien ja korkealaatuisempien ottelulähetysten tarjoamisen koripallofaneille, Vanala toteaa.

Solmittu sopimus on mallia 3+1 vuotta. Tarkemmista katsomiseen liittyvistä yksityiskohdista tiedotetaan syyskuussa.

Elisa Viihde on uuden ajan viihtymisen palvelu, joka vapauttaa nauttimaan tv-ohjelmista ja muusta viihteestä juuri silloin kun sinulle sopii. Elisa Viihde tarjoaa valtavasti tilaa ja tapoja tallentaa, uusimmat elokuvat ja eniten kotimaista sisältöä sekä monipuolisen valikoiman kanavapaketteja ja ohjelmakirjastoja. Elisa Viihteellä on jo yli 200 000 asiakasta. Mobiilisovellusta on ladattu yli 450 000 kertaa.

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100.

Lisätiedot: Elisan nettisivut

Henkilöt

 

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

URHOtv:n jakelu keskeytyy 1.4.

Suomen Koripalloliitto vastaanotti perjantaina pitkäaikaisen televisiointikumppaninsa URHOtv:n ilmoituksen, jonka mukaisesti URHOtv:n jakelu keskeytyy tiistaista 1.4.2014 alkaen. URHOtv:n on määrä näyttää loppukevään aikana kaksi Korisliigan runkosarjaottelua sekä pudotuspelejä.

13.4.2012 15:17 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga-historian kaikki pelikaudet tietoineen, pelaajien uratilastot julkaistu

Basket.fi-nettipalvelu jatkaa historian kirjoittamista – kirjaimellisesti. Korisliiga-kauden huipentuessa Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten pääsarjahistorian kaikkien pelikausien tiedot tuloksineen ja tilastoineen. Samalla on julkaistu pääsarjassa kautta aikain esiintyneiden pelaajien uratilastot.

BasketVoice-manageripeli rantautui Suomeen ja Korisliigaan

Suomen Koripalloliitto on julkaissut kansainvälisen BasketVoice-manageripelin Suomessa. BasketVoice-pelissä fanit pääsevät manageroimaan omia, Korisliigan pelaajista koottavia virtuaalijoukkueitaan. Internetissä toimivassa, suomenkielisellä käyttöliittymällä varustetussa ja käyttäjille ilmaisessa pelissä pyritään kasvattamaan oman joukkueen arvoa sekä kisaillaan tehokkaimman joukkueen tittelistä.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

2.11.2006 Pohjoinen alue

Koripallon TV-näkyvyys taattu vuoteen 2009 saakka

Suomen Koripalloliitto on mukana kattavassa yhteistyösopimuksessa, joka julkistettiin torstaina Helsingissä. Kuuden palloilulajin, YLEn, Urheilukanavan ja Veikkauksen muodostama yhteistyörintama takaa mukana oleville lajeille kattavan TV-näkyvyyden maksuttomilla kanavilla vuoteen 2009 saakka.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

10.6.2016 Pohjoinen alue

Vartiainen kehittämään seura- ja kilpailutoimintaa, Pelkonen Korisliigaa

Suomen Koripalloliiton organisaatioon on tehty kaksi nimitystä. Seura- ja kilpailutoiminnan johtajaksi on nimitetty Susanna Vartiainen. Leviltä Koripalloliittoon siirtyvä Janne Pelkonen on puolestaan nimitetty Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi.

25.4.2016 Pohjoinen alue

Koripalloliitto hakee seura- ja kilpailutoiminnan johtajaa sekä Korisliigan kehitys- ja myyntijohtajaa (päivitetty 25.4.)

Suomalainen koripallo on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa. Suomi on noussut maailman rankinglistalla viidessä vuodessa 51 sijaa. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta noin 11 prosenttia. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla ammattimaisemmaksi. Suomen Koripalloliiton budjetti on kuluvan kauden aikana noin 7 milj. € ja EM –kisavuonna 2017 sen arvioidaan olevan noin 11 milj. €.

Näytä lisää vastaavia