Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

11.2.2024 18:56 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

Erik Sajantila pussitti kaaren takaa komeasti. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Erik Sajantila ja Lahti Basketball nousivat kumpikin vaikeiden vaiheiden jälkeen onnistumiseen, kun Lahti taivutti Kouvot Korisliigan alemmassa jatkosarjassa luvuin 82–75.

Pelin paras pistemies oli Sajantila 20:llä, ja hänen yhdeksästä kaukoheittoyrityksestään upposi peräti viisi. Kouvojen puolella Quanterrius Jackson pussitti 18 pistettä sekä napsi kymmenen levypalloa ja kolme riistoa.

Lahden penkin päässä nähtiin tänään ensimmäistä kertaa vastikään päävalmentajapestinsä aloittanut Kristian Palotie, joka kommentoi Ruudun lähetyksessä voittoa sanoen:

– Oli aika intensiivinen ja ruma peli suoraan sanoen. Ei ollut kovin häikäisevää taktista toteuttamista kummaltakaan joukkueelta. Kouvot ei ollut tänään yhtä energinen ja nopea joukkue kuin yleensä on totuttu. Mutta samalla pelaajiemme huomattava sinnikkyys erityisesti kolmannella jaksolla oli jotakin ihan uutta.

Lahti on sarjataulukon häntäpäässä tasapisteissä Bisons Loimaan kanssa kamppailemassa sarjassa pysymisestä.

Ottelutilastot

Korihait Katajaa parempi fyysisessä kamppailussa

Ylemmässä jatkosarjassa Korihait kaatoi Kataja Basketin 91–80. Joukkueet ovat ottelutuloksen myötä toisistaan vain kahden sarjapisteen päässä: Kataja neljäntenä, Korihait viidentenä.

Pelin kovin pistemies oli Korihaiden Javion Ogunyemi, joka taiteili taululle 27 pistettä ja 14 levypalloa. Katajan puolella Amanze Egekeze vastasi parhaansa mukaan upottaessaan 23 pistettä ja kerätessään kymmenen levypalloa.

Katajan päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi peliä Ruudun haastattelussa:

– Kotijoukkue oli tänään merkittävästi parempi fyysisen läsnäolon ja fyysisisten tianteiden aloitteellisuuden osalta. Vaikka aloitimmekin näennäisesti hyvin ja olimme hetken aikaa johdossa, kaivoimme verta nenästämme koko ajan sillä, että annoimme valtavan määrän hyökkäyslevypalloja ja helppoja syöttöjä postiin.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia