Evan Yates ja Dyllon Hudson-Emory täydentävät Karhu Basketin kokoonpanon

16.8.2019 14:29 Hallitseva Suomen mestari solmi yksivuotisen sopimuksen Yatesin kanssa ja 1+1-mallisen Hudson-Emoryn kanssa.

Evan Yates pelasi Ashland yliopistossa NCAA:n II-tasolla vuosina 2011-2013. Pelejä kertyi yhteensä 51 kappaletta ja niissä syntyi pisteitä 18,4 per ottelu sekä käsiin tarttui 10,2 levypalloa. Yliopiston jälkeen hänen ammattilaisuransa pyörähti käyntiin Espanjan kolmostasolla, jossa 26 ottelussa peliaikaa tuli 31 minuuttia per kamppailu ja tehoiksi tulivat lukemat 14,4/8,7. Seuraavana vuonna Yates pelasi Ruotsin pääsarjassa lukemilla 20,6/9,8. Ruotsin jälkeen hän vaihtoi Israelin pääsarjaan, mutta siellä kokemusta tuli vain kahdesta ottelusta. Loppukausi 2017-2018 Yatesilta meni Espanjan kakkossarjassa 13,8 pisteen ja 8,5 levypallojen keskiarvoilla.

Viime kaudella Yates pelasi Ranskan Pro B:ssä eli kakkostasolla. Gries Oberhoffen BC oli seura ja 32 ottelussa tilastoihin tuli merkinnät 12,9 pisteestä ja 7,8 levypallosta. Yatesin joukkue eteni Pro B:n pudotuspeleihin ja niissä se tippui välierissä otteluvoiton 0-2. Ensimmäisellä kierroksella se oli voittanut Vichy Clermont joukkueen 2-0.

– Meillä oli hyvin erilaisia vaihtoehtoja 5-paikalle ja mietimme tarkkaan millaiseen pelaajaan päädymme, koska tämän pelaajan ominaisuudet vaikuttavat esim. hyökkäyspelin tilankäyttöön ja puolustuksessa palloscreenipuolustuksen eri vaihtoehtoihin, valmentaja Janne Koskimies kertoo seuran nettisivuilla.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

– Evan Yatesin valinnan ratkaisi jälleen kerran aiemmista rekrytoinneistamme tuttu kyky tehdä useita eri asioita kentällä. Analysoidessani aiempia kausia, meidän amerikkalaispelaajien monipuolisuus on ollut ehdoton etumme moniin muihin joukkueiseen verrattuna. Kauden edetessä vastustajat oppivat tuntemaan jokaisen joukkueen pelityylin. Meidän joukkuettamme ei ole pystytty pysäyttämään kuin hetkellisesti ottamalla jonkun meidän juttumme pois, koska meiltä on löytynyt kykyä muuntautua tilanteen vaatimalla tavalla.

– Kokonaisuudessaan meillä on nyt kokemusta ja pelintekovoimaa niin takakentällä (Bojan ja Cameron), laidassa (Samme) kuin korin läheisyydessä (Evan). Uskon, että pystymme rakentamaan tästä tasapainoisen ja taitavan joukkueen, joka pystyy hieman viime kautista nopeatempoisempaan peliin, Koskimies luonnehtii tulevaa joukkuetta ja jatkaa, että ei liioin sovi unohtaa Okko Järven ja Antti Niskasen panosta molemmissa päissä kenttää.

Dyllon Hudson-Emory kehittymään Kauhajoelle

Toinen uusi sopimuspelaaja on Dyllon Hudson-Emory. Hänen kanssa on solmittu 1+1-vuotinen sopimus, jonka toisen vuoden optio on Karhubasketilla. Kaudella 2016-2017 Hudson-Emory pelasi Holy Family Tigersin joukkueessa, NCAA:n II-tasolla. 28 ottelussa hän pelasi 38 minuuttia per peli ja teki tilastoihin rivin 22,5 pistettä/7,7 levypalloa/3,3 syöttöä. Kaudeksi 2018-2019 hän vaihtoi yliopistoa, joten kausi 2017-2018 jäi häneltä väliin. 2018-2019 meni Davenportin yliopistossa, NCAA:n kakkostasolla. Siellä hän teki runsaan 31 minuutin peliajalla 18,2 pistettä ja repi 6,2 levypalloa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

– Dyllon Hudson-Emory on näistä meidän rekrytoinneista selvästi se kehityspelaaja. Hän tulee Alex Thompsonin tavoin 1+1 team option –sopimuksella eli tavoitteena on pitää nämä kaverit meillä kahden vuoden ajan. Olen tyytyväinen, että meillä on mahdollisuus jatkuvuuteen niin suomalaisten kuin ulkomaalispelaajien osastolla jo kautta 2020-21 ajatellen, Koskimies kommentoi.

– Dyllon on erittäin urheilullinen, ulottuva ja motivoitunut nuori mies, joka on valmis hyväksymään roolin kuin roolin tässä joukkueessa. Ensimmäiseksi hänen täytyy tietysti sopeutua eurooppalaiseen pelityyliin. Parin lisäkilon tarttuminen varteen ei myöskään olisi huono asia.

– Tarkoituksenamme on kierrättää ulkomaalaispelaajia 44 ottelun runkosarjassa. Nämä suunnitelmat menevät kuitenkin heti uusiksi, jos loukkaantumisia tapahtuu. Liian pitkälle meneviä suuntaviivoja ei siis kannata vielä piirtää, Koskimies pohtii tulevaa kautta.

 

 

Asiat

 
3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

Näytä lisää vastaavia