Gonzalvezille jatkosopimus, Nuolivirta uutena Kouvoihin

28.6.2019 08:24 Viime kaudella SM-hopeaa voittanut Kouvot on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen David Gonzalvezin kanssa. Viime kaudella Korihaita edustanut Mika Nuolivirta on solminut 1+1-mallisen sopimuksen Kouvojen kanssa.

David Gonzalvez oli päättyneellä kaudella yksi Kouvojen tärkeimmistä palasista matkalla finaaleihin. Kuva: Ville Vuorinen

Gonzalvezille tuleva kausi on kolmas Kouvoissa. 31-vuotias David Gonzalvez on voittanut aikaisempina Kouvot-kausinaan kultaa (2016) ja hopeaa (2019). Kahdeksannen kautensa Euroopassa aloittava kokenut pelimies on voittanut mestaruudet lisäksi Hollannissa, Itävallassa ja Saksassa (ProA).

193-senttinen Gonzalvez heitti viime kaudella 14,7 pistettä ottelua kohden, napsi 2,6 levypalloa ja kirjautti 2,8 syöttöä. Hän oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies. Parhaimmillaan takamies/laituri oli kevään välieräsarjassa Vilpasta vastaan: Gonzalvez nakutti seitsemässä ottelussa tehot 17,7/4,3/4,3 ollen isossa roolissa, kun Kouvot eteni sensaatiomaisesti finaaleihin. Kauden ajan Namika Lahteakin edustaneella Gonzalvezilla on vyöllään yhteensä 145 Korisliiga-ottelua.

- Hienoa saada Dave jatkamaan Kouvolassa. Hän tuo johtajuutta ja kokemusta joukkueeseen ja tulee varmasti tulevallakin kaudella olemaan sarjan parhaita pelaajia. Dave on erittäin pidetty persoona Kouvolassa ja hänen jatkonsa tuo myös kotiyleisölle jatkuvuutta, toteaa Kouvojen uusi päävalmentaja Tuomas Oja seuran nettisivuilla.

24-vuotias Mika Nuolivirta on pelannut Korisliigaa yhden kauden ajan. Viime kaudella Korihaiden riveissä sentteri iski pöytään tehot 6,9 pistettä ja 2,8 levypalloa 16 minuutin peliajalla. Kolmen pisteen heitot osuivat 37%:n tarkkuudella. 

212-senttinen Nuolivirta pelasi kausina 2011-2014 miesten I divisioona A:ta kolmen eri joukkueen riveissä. Parhaalla kaudellaan (2012-13, HBA) Rekolan Urheilijoiden kasvatti teki tehot 8,4 pistettä, 4,5 levypalloa ja 1,0 torjuntaa. Nuorten maaotteluja Nuolivirralla on koossa 74. Nuolivirta pelasi neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa.

Nuolivirta upotti päättyneellä Korisliiga-kaudella kolmen pisteen heitot 37 prosentin tarkkuudella. Kuva: Ville Vuorinen
Nuolivirta upotti päättyneellä Korisliiga-kaudella kolmen pisteen heitot 37 prosentin tarkkuudella. Kuva: Ville Vuorinen

- Tulen Kouvoihin ja Kouvolaan innokkaana ja hyvillä fiiliksillä. Kouvoilla on hyvä maine ja on ilo olla osa tätä organisaatiota. Hallilla on aina ollut hyvä tunnelma ja vierasjoukkueena siellä on ollut vaikea voittaa. Joukkueen kannattajia haluan kiittää jo etukäteen, ja haluan kannustaa heitä levittämään koripallon fanikulttuuria entisestään. Ilman faneja ei olisi ammattilaisurheilua, kommentoi Nuolivirta.

- Mika on monipuolinen iso pelaaja, joka pystyy pelaamaan pelipaikoilla 4-5. Tämä tuo selvää joustavuutta peluutukseen ja mahdollistaa erilaisten viisikkojen käytön. Mikalla on vahva halu kehittyä pelaajana ja uskomme molemmat että hän voi ottaa seuraavat askeleet urallaan Kouvolassa, toteaa päävalmentaja Oja.

 

Permanto jatkaa, Storgård liittyy joukkueeseen

Lisäksi Kouvot tiedotti, että Henri Permanto (2+1) jatkaa Kouvoissa pitkällä sopimuksella ja uutena pelaajana joukkueeseen saapuu Oscar Storgård(1). Kaksikko pelaa myös M1DA:ssa Korikouvojen joukkueessa. 

18-vuotias Henri Permanto on pelannut kaksi viimeistä kautta Korikouvojen kokoonpanossa.

Niin ikään 18-vuotias Oscar Storgård siirtyy Kouvoihin kasvattajaseurastaan Porvoon Tarmosta. 193-senttinen takamies kärsi Permannon tavoin viime kaudella loukkaantumisesta pelaten vain kaksi ottelua. Kaudella 2017-2018 Storgård viimeisteli M1DA:ssa tehot 8,7 pistettä, 1,7 levypalloa ja 3,0 syöttöä.

Parhaillaan Storgård edustaa Suomea MU18-joukkueessa PM-kisoissa.

-  Odotan innolla että pääsen aloittamaan Kouvoissa. Siirto Kouvolaan on minulle selkeä steppi eteenpäin urallani. Haluan kehittyä pelaajana uuden organisaation avulla ja uusien joukkuekavereiden kanssa. Haluan myös auttaa joukkuettamme voittamaan pelejä, Storgård toteaa.

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2019-2020: David Gonzalvez, Severi Kaukiainen, Teemu Knihtinen, Vili Nyman, Mika Nuolivirta, Ilmari Toikkanen, Henri Permanto ja Oscar Storgård.

 
14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

Näytä lisää vastaavia