Grandisonin, Nkamhouan ja Amzilin yliopistot vielä pystyssä March Madnessin kynnyksellä

10.3.2023 08:58 Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA lähestyy loppuhuipennustaan, kun käynnissä ovat konferenssien lopputurnaukset. Jacob Grandisonin Duke, Olivier Nkamhouan Tennessee ja Mustapha Amzilin Dayton ovat vielä pystyssä ja kamppailevat valtakunnallisesti lopputurnauspaikasta.

Jacob Grandison ja Duke jatkavat kamppailua konferenssin mestaruudesta. Kuva: Ville Vuorinen.

Yksi konferenssien lopputurnauksien putoajista oli Fede Federikon edustama Pittsburgh, joka voitti Atlantic Coast -konferenssin lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella Georgia Techin 81-89 (31-44). Federiko oli erinomaisessa vireessä tehtaillen 19 pistettä, 8 levypalloa ja yhden syötön 26 minuutin peliajalla aloitusviisikossa.

> Ottelutilastot

Noutaja tuli kuitenkin välierissä, kun Jacob Grandison ja Duke voittivat Pittsburghin 69-96 (32-48). Federikon saldo oli neljä pistettä ja yksi levypallo 12 minuutin peliajalla aloitusviisikossa. Grandison tilastoi Dukelle taas kahdeksan pistettä ja yhden riiston 17 minuutissa.

Duke kohtaa välierissä tänään perjantaina Miamin. Pittsburgh jää taas odottamaan mahdollista valintaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

> Ottelutilastot

Olivier Nkamhouan ja Mustapha Amzilin yliopistot avasivat lopputurnauksen voitoilla

Southeastern-konferenssissa Olivier Nkamhoua ja Tennessee etenivät puolivälieriin, kun Tennessee voitti Ole Missin 55-70 (33-39). Nkamhoua haali Tennesseen aloitusviisikossa yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa, neljä syöttöä ja yhden riiston 28 minuutin peliajalla.

Tennessee kohtaa tänään perjantaina puolivälierissä Missourin.

> Ottelutilastot

Mustapha Amzil ja Dayton etenivät myös puolivälieriin Atlantic 10 -konferenssin lopputurnauksessa, kun Saint Joseph's kaatui numeroin 54-60 (23-27). Amzil pelasi täydet 40 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi seitsemän pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä.

Dayton kohtaa puolivälierissä lauantaina Fordhamin.

> Ottelutilastot

Ville Tahvanainen ja Bradley etenivät konferenssifinaaliin asti

Ville Tahvanaisen ja Bradleyn rutistus Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksessa päättyi finaalitappioon.

Puolivälierissä Bradley päihitti UNI:n numeroin 66-72 (28-34). Tahvanainen pelasi 26 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi kolme pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön.

> Ottelutilastot

Välierissä Indiana State kiri aivan rinnalle asti, kunnes Bradley sai tarvittavan pisteen eron 70-71 (34-35) vapaaheittoviivalta. Tahvanainen keräsi kolme pistettä, yhden levypallon ja kaksi syöttöä 12 minuutissa.

> Ottelutilastot

Konferenssin loppuottelussa Bradley joutui toteamaan Draken paremmakseen, kun Drake pääsi juhlimaan mestaruutta 77-51 (41-21) -voitolla. Tahvanainen ei pelannut ottelussa.

Tahvanainen pelasi neljännellä kaudellaan Bradleyssä 33 ottelua, joista hän oli aloitusviisikossa kolmessa. Tilastoikseen hän keräsi 6,7 pistettä ja 3,4 levypalloa ottelua kohden.

> Ottelutilastot

Andre Gustavson ja Richmond putosivat leikistä ulos toisella kierroksella

Atlantic 10 -konferenssin lopputurnauksessa Richmond aloitti väkevästi, kun Spiders voitti Massachusettsin peräti 38-71 (18-31). Kyseessä on Atlantic 10 -konferenssin historian toiseksi isoin voitto piste-erollisesti.

Gustavson tilastoi Richmondin aloitusviisikossa kaksi pistettä, kolme levypalloa, yhden syötön ja riiston 27 minuutissa.

> Ottelutilastot

Richmondille tuli toisella kierroksella noutaja, kun George Mason oli parempi numeroin 57-62 (25-21). Gustavson pelasi aloitusviisikossa 32 minuuttia, joiden aikana hän keräsi neljä pistettä, kolme levypalloa ja kaksi riistoa.

Gustavson pelasi viidennellä kaudellaan Richmondissa 32 ottelua, joista jokaisen aloitusviisikossa. Keskiarvoikseen hän keräsi 5,0 pistettä ja 3,1 levypalloa.

> Ottelutilastot

Touko Tainamon ja Jesper Granlundin yliopistojen kaudet päätökseen

Touko Tainamon ja Denverin kausi sai päätöksensä Summit League -konferenssin lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella, kun North Dakota oli parempi loppulukemin 83-68 (31-27). Tainamo keräsi nimiinsä neljä pistettä, kaksitoista levypalloa, yhden torjunnan ja riiston 32 minuutin peliajalla.

Tainamo tilastoi Denverille keskimäärin 10,6 pistettä ja 6,4 levypalloa ottelua kohden 27,9 minuutin peliajalla. Tainamo pelasi toisella kaudellaan 32 ottelua, joista 25 hän oli aloitusviisikossa.

> Ottelutilastot

Jesper Granlund ja Longwood taas kärsivät tappion Big South -konferenssin puolivälierissä, kun Campbell vei pidemmän korren 81-68 (35-41). Granlund jäi pisteittä pelaamassaan 16 minuutissa.

Granlund tilastoi kolmannella kaudellaan Longwoodissa 5,9 pistettä ja 2,0 levypalloa ottelua kohden. Granlund pelasi yhteensä 32 ottelua, joista hän oli aloitusviisikossa 25 kertaa.

> Ottelutilastot

Basket.fi seuraa NCAA:n ykkösdivisioonan suomalaispelaajien edesottamuksia ja raportoi niistä kerran viikossa.

 
28.6.2023 09:52 NCAA

Elsa Lemmilä on valinnut yliopistonsa ja suuntaa Ohio Stateen

Suomalaisten koripallon suurlupaus, Tapiolan Hongan kasvatti, Elsa Lemmilä, 18, on valinnut yliopistonsa. 197-senttinen Lemmilä siirtyy syksyllä 2024 Ohio Staten yliopistoon.

8.6.2023 13:18 NCAA

Olivier Nkamhoua siirtyy Michiganiin

Neljä kautta Tennesseetä Yhdysvaltain NCAA-liigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Susijengin nuori runkopelaaja Olivier Nkamhoua, 203 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta viimeiseksi yliopistokaudekseen. Nkamhoua on valinnut uudeksi osoitteekseen Michiganin, joka kuuluu Tennesseen tavoin NCAA:n huippujoukkueisiin.

4.5.2023 12:27 NCAA

Elina Arike vaihtoi yliopistoa ja suuntaa seuraavaksi Texas Techiin

C-USA-konferenssin vuoden puolustuspelaajaksi valittu Elina Arike, 23, vaihtaa yliopistoaan Yhdysvalloissa. Edelliset kolme kautta UTEP:ssa pelannut Hyvinkään Pontevan kasvatti suuntaa seuraavaksi Texas Techiin.

3.5.2023 17:58 Susiladies

Elina Aarnisalo valitsi UCLA:n yliopiston

Suomi-koriksen suurlupaus, päättyneellä kaudella naisten Korisliigaa HBA-Märskyssä pelannut Tapiolan Hongan kasvatti Elina Aarnisalo, 17, on valinnut yliopistonsa. 177-senttinen Aarnisalo liittyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopiston riveihin.

28.4.2023 09:18 NCAA

OBA:n Morris Ugusuk ja Okku Federiko ovat sitoutuneet South Carolinan yliopistoon

Viime viikonloppuna 19-vuotiaiden poikien Suomen mestaruutta Omnia Basketball Akatemian riveissä juhlineet Morris Ugusuk ja Okku Federiko ovat sitoutuneet South Carolinan yliopistoon.

20.3.2023 09:10 NCAA

Olivier Nkamhoua 27 pistettä, kun Tennessee pudotti Duken NCAA:n lopputurnauksessa

NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa, March Madnessissä, Olivier Nkamhoua pelasi 27 pisteen huippupelin, kun Nkamhoua ja Tennessee kaatoivat Jacob Grandisonin Duken ja etenivät 16 parhaan joukkoon.

20.3.2023 08:46 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana enää pinnalla viikonlopun jälkeen NCAA:n lopputurnauksessa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana on viikonlopun jälkeen enää suomalaisista naispelaajista mukana turnauksessa. Indiana kohtaa tänään toisella kierroksella Miamin.

17.3.2023 08:07 NCAA

Nkamhouan, Grandisonin ja Federikon yliopistot selvisivät March Madnessin ensimmäisistä peleistä jatkoon

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa, March Madnessissä, suomalaispelaajien yliopistot pysyivät hengissä ensimmäisten pelien jälkeen. Olivier Nkamhouan edustama Tennessee ja Jacob Grandisonin Duke kohtaavat toisensa seuraavalla kierroksella.

13.3.2023 11:27 NCAA

Grandison, Nkamhoua ja Federiko jatkavat March Madnessiin eli NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n miesten lopputurnaukseen valittiin kolmen suomalaispelaajan yliopistot, kun Jacob Grandisonin edustama Duke, Olivier Nkamhouan Tennessee ja Fede Federikon Pittsburgh jatkavat pelejään March Madnessissä.

13.3.2023 09:59 NCAA

Peräti viisi suomalaista naispelaajaa NCAA:n lopputurnaukseen – Arike konferenssinsa vuoden puolustuspelaaja

Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n naisten lopputurnauksessa nähdään peräti viisi suomalaispelaajaa, kun Sara Bejedin, Janette Aarnion, Henna Sandvikin, Liisa Taposen ja Cia Eklöfin yliopistot saivat paikan March Madnessiin. Elina Arike taas valittiin C-USA:n vuoden puolustuspelaajaksi.

8.3.2023 09:23 NCAA

Sandvikin ja Bejedin yliopistot putosivat konferenssin lopputurnauksissa – Eklöf ja Washington State konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa naisten puolella March Madness on kovassa vauhdissa, kun Henna Sandvikin ja Sara Bejedin yliopistot putosivat konferenssien lopputurnauksissa. Cia Eklöfin edustama Washington State taas teki jättiyllätyksen, kun joukkue eteni konferenssimestaruuteen asti.

17.2.2023 08:46 NCAA

Elina Arike vauhdissa, kun UTEP nappasi kaksi konferenssivoittoa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Elina Arike heitti kahdesti kaksinumeroiset pistelukemat, kun UTEP voitti kahdesti peräkkäin Conference USA:n otteluissa.

16.2.2023 09:58 NCAA

Fede Federiko ankkuroi Pittsburghin puolustusta, kun Panthers venytti voittoputkensa kuuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Fede Federiko erottautui jälleen puolustuksellaan, kun Pittsburgh voitti kaksi ottelua menneen viikon aikana Atlantic Coast -konferenssissa. Olivier Nkamhoua ja Tennessee taas voittivat valtakunnallisesti ykköseksi rankatun Alabaman.

8.2.2023 09:03 NCAA

Teresa Seppälä pokkasi jo seitsemännen MAAC:n viikon tulokkaan tittelin

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Sienan Teresa Seppälä jatkaa erinomaista tulokaskauttaan, kun Seppälä palkittiin jo seitsemännen kerran – ja viidennen kerran peräkkäin – MAAC:n viikon tulokkaaksi.

1.2.2023 10:03 NCAA

Olivier Nkamhoua runnoi uudeksi piste-ennätyksekseen NCAA:ssa 27 pistettä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Olivier Nkamhoua väänsi 27 pistettä, 8 levypalloa ja kolme syöttöä, kun Tennessee voitti Texasin. Viikon alussa Tennessee nousi NCAA-joukkueiden rankingissa peräti toiseksi.

27.1.2023 10:09 NCAA

Vahvoja otteitaan jatkavalle Teresa Seppälälle jo viides konferenssin viikon tulokkaan palkinto

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä jatkoi vahvoja otteitaan Sienan yliopistossa, kun hänet valittiin jo viidennen kerran tällä kaudella MAAC:n viikon tulokkaaksi.

20.1.2023 10:56 NCAA

Neljännen kerran konferenssinsa viikon tulokkaaksi valittu Teresa Seppälä heitti uudeksi piste-ennätykseen 24 pistettä

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä pussitti 24 pistettä Sienalle ja ansaitsi neljännen MAAC:n viikon tulokkaan tittelinsä. Sara Bejedi taas säkitti Florida Staten paidassa kolmannen kerran peräkkäin 20 pistettä tai enemmän.

18.1.2023 09:57 NCAA

Mustapha Amzil säkitti 19 pistettä Daytonin kaataessa Davidsonin

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Mustapha Amzil oli joukkueensa pistekärki 19 pisteellä, kun Dayton voitti Atlantic 10 -konferenssin ottelussa Davidsonin. Sitä aiemmin Dayton hävisi konferenssin kärkiottelussa VCU:lle pisteellä.

13.1.2023 09:44 NCAA

Sara Bejedi liekeissä 21 pisteellä, kun Florida State nappasi 11. rankatun NC Staten päänahan

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedillä ja Florida Statella kulkee peli, kun ”Seminoles” päihitti vakuuttavasti 11. rankatun NC Staten Bejedin heittäessä 21 pistettä. Edellisessä pelissä Bejedi heitti uudeksi piste-ennätyksekseen 26 pistettä.

12.1.2023 10:53 NCAA

Jacob Grandison ja Duke vei voiton Fede Federikon Pittsburghilta NCAA:n suomalaiskohtaamisessa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n miesten puolella nähtiin viime yönä suomalaiskohtaaminen, kun Jacob Grandison ja Duke voittivat Fede Federikon edustaman Pittsburghin Atlantic Coast -konferenssiottelussa.

Näytä lisää vastaavia