Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

26.2.2021 13:18 Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

Helmi Tulonen pelaa hyvää kautta Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kolmatta kauttaan ammattilaisena pelaava Tulonen pelasi viime kaudella samassa sarjassa ensin Celta Vigon joukkueessa ja loppukauden hän pelasi Magec Tiasissa. Täksi kaudeksi hän siirtyi Ibaizabaliin.

- Mielestäni kausi on mennyt ihan hyvin. On löytynyt hyvä rytmi ja olen saanut varmuutta pelaamiseen joukkueen kanssa ja tässä liigassa. Olen ollut tyytyväinen vastuuseen, mutta meiltä on lähtenyt kauden aikana pelaajia muihin seuroihin, mutta omalta kohdalta ei ole valittamista, Tulonen niputtaa kautta.

Tulosen lisäksi joukkueessa pelaa myös Elina Koskimies, joka on niin ikään pelannut läpi kauden isoja minuutteja. Suomalaisten yhteys kentällä toimii hyvin.

- Olen pelannut tietenkin ”Ellun” kanssa ennenkin, joten kyllä se varmaan vähän helpottaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ibaizabalin kausi on ollut melko ailahteleva. Kausi alkoi vahvasti voittoputkella, mutta vuodenvaihteessa joukkueelle osui kuitenkin vaikea ajanjakso, jonka aikana se putosi kärkipään taistelusta. Tällä hetkellä Ibaizabal on sarjassa kuudentena.

- Meiltä lähti pari pelaajaa ja se vaikutti tosi paljon. Valmentajakin on vaihtunut kahdesti ja joulukuussa kaikki meni uusiksi. Näen kaudessa kuitenkin myös paljon positiivista, sillä mukana on ollut myös tosi paljon hyviä hetkiä. Olisi varmasti mennyt paremmin, jos vaihtuvuutta ei olisi niin paljon, Tulonen arvioi joukkueen kautta.

Vaikka valmentajat ovat vaihtuneet, niin Tulonen on koko ajan lukeutunut joukkueen avainpelaajiin. Peliaikaa on tullut keskimäärin päälle 28 minuuttia ja hänen pistekeskiarvonsa on 11,2 ja levypalloja on tarttunut käsiin keskimäärin 5,5 ottelua kohden.

- Olen saanut pelata rauhassa ja saanut valmentajilta luottoa sekä vapauksia. Minulle ei ole missään vaiheessa tullut paineita valmentajien suunnasta. Tiedän mitä minulta vaaditaan ja olen saanut pelata vapautuneesti läpi kauden.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Koronapandemia muutti Liga Femenina 2:n sarjamuotoa täksi kaudeksi, kun sarja laajeni 42 joukkueen sarjaksi, jotka on jaettu kolmeen 14 joukkueen lohkoon. Lohkoista neljä parasta joukkuetta jatkaa kauttaan nousutaistelussa, kun 12 joukkuetta jaetaan neljään lohkoon, joista lopulta lohkovoittajat pääsevät pelaamaan noususta. Ensi kaudeksi Liga Femenina 2 uudistuu jälleen, kun sarja muuttuu 16 joukkueen Liga Femenina 2 Pro:ksi, johon pääsee mukaan myös yhteensä lohkojen neljä parasta joukkuetta, jotka eivät selviytyneet jatkolohkoihin.

Ibaizabalilla on tällä hetkellä matkaa jatkolohkoon kolmen voiton verran.

- Aika kova punnerrus saadaan tehdä, mikäli neljän joukkoon selviäisimme, sillä meillä on vielä muutama kova vastus tulossa. Viidenneksi meillä on realistisemmat mahdollisuudet ja sitä kautta pääsisimme ensi kauden Pro2-sarjaan.

Ibaizabalilla onkin edessään iso ottelu lauantaina, kun se kohtaa sarjassa neljäntenä olevan Extremaduran. Voitto kaventaisi joukkueiden eron kahteen voittoon ja pitäisi Ibaizabalin toiveet neljän parhaan joukkoon pääsemisestä elossa.

- Viime kerralla heitä vastaan oli nihkeä ja vaikea peli sekä joukkueelta että itseltäni. Toivottavasti oma peli menisi nyt paremmin ja sitä kautta pystyisin auttamaan joukkueen voittoon, Tulonen miettii lauantain pelin lähtökohtia.

Henkilöt

 
27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

Näytä lisää vastaavia