Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

29.9.2023 20:00 Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

Helmi Tulonen aloittaa kolmannen kautensa Italiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alkava kausi on Tuloselle kolmas peräkkäinen Italiassa. Ensimmäinen niistä sujui Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa ja viime vuonna hän sai ensimmäisen maistiaisensa Serie A1:n tasosta Luccassa. Uuteen kauteen hän lähtee taas uusien tuulien siivittämänä, kun seuraksi valikoitui Sanga Milano.

- Milanosta tuli hyvä ja mielenkiintoinen tarjous. Myös rooli vaikutti hyvältä. Tuttu kaupunki ja liiga houkuttelivat jatkamaan Italiassa. Toiseen liigaan ja maahan vaihtaminen on aina oma prosessinsa, jota en tänä vuonna halunnut kokea, Tulonen kertoo seuravalinnastaan.

Milano lähtee kauteen sarjanousijana ja viime kaudella joukkue dominoi Serie A2:ta häviten runkosarjassa ja pudotuspeleissä ainoastaan kolme ottelua koko kauden aikana. Tulonen uskoo, että joukkueessa on hyvä sekoitus pelaajia, ja joukkueella on edellytykset menestyä sarjanousijan statuksesta huolimatta.

- Tavoitteenamme on ehdottomasti playoff-paikka. Meillä on italialaisia pelaajia, jotka ovat pelanneet yhdessä vuosia, minä, yksi kanadalainen tulokastakapelaaja ja kaksi erittäin kokenutta isoa pelaajaa. Uskon, että tällä paletilla voimme hyvinkin päästä tavoitteeseemme.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tulosen viime kausi oli hieman eriskummallinen. Hän jäi pääosin suhteellisen pienelle vastuulle kauden aikana, mutta kun peliminuutteja tuli, niin tuli myös onnistumisia. Siitä huolimatta Tulonen saattoi saada seuraavassa pelissä vain muutamia minuutteja peliaikaa.

- Täällä vähän ihmeteltiin viime kauden joukkueeni toimintaa ja viime kauden tilannettani. Täksi kaudeksi meillä on selkeästi vain kolme isoa pelaajaa, joten vastuuta on luvattu ja harjoituspeleissä ainakin sitä on hyvin tullutkin. Uskon itsekin tasaisempaan kyytiin, mutta rehellisyyden nimissä, tämä on Italia ja kulttuuriin vähän kuuluu, ettei ikinä voi tietää mitä huomenna tapahtuu, Tulonen heittää.

Kaiken kaikkiaan Tulonen uskoo parempaan kauteen tänä vuonna.

- Kauteen on todella paljon helpompi lähteä nyt kuin vuosi sitten. Tiedän nyt paljon paremmin mitä tässä liigassa pelaaminen on ja mitä se vaatii, kuinka valmistautua otteluihin, kun vastassa ovat tutut vastustajat ja heidän joukkueidensa tutut systeemit. Tieto ja kokemus viime kaudesta lisäävät huomattavasti itseluottamusta kauteen lähdettäessä.

Tulonen oli osana myös historiallista naisten universiadijoukkuetta, joka juhli Kiinassa pelatuissa kisoissa pronssimitalia. Vahva kesä maajoukkueen kanssa antaa hyvät eväät myös seurajoukkuekauteen.

- Positiivinen universiadikesä loi hyvää pohjaa lähteä Italiaan ja oli helppoa aloittaa pelit täällä kesän jälkeen. Kesä toi myös paljon motivaatiota tuleviin EM-karsintaikkunoihin.

Tulosen lisäksi Serie A1:ssä nähdään tällä kaudella myös Awak Kuier, joka pelaa parhaillaan WNBA:n välieriä Dallas Wingsin kanssa. Hän aloittaa toisen kautensa Reyer Venezian riveissä.

Henkilöt

 
14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

Näytä lisää vastaavia