Helmikuun valopilkku Zykera Rice: ’’ Olen onnekas, että joukkueessani on pelaajia, jotka tarjoavat minulle työkalut menestyä’’

19.3.2021 13:28 Kotkalaisjoukkueen tähti valittiin Helmikuun valopilkuksi. Hän suhtautuu henkilökohtaiseen menestykseensä nöyrästi ja korostaa hyvien joukkuekaverien merkitystä.

Zykera Rice kuuluu sarjan parhaimmistoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Zykera Rice pelaa toista kauttaan Peli-Karhujen riveissä. Ensimmäisellä kaudella joukkueessa pelasi useita amerikkalaisia. Tällä kaudella hän on joukkueen ainoa amerikkalainen. Se on vaikuttanut hänen suomen kielen kehittymiseen.

- Koska olen ainut amerikkalainen joukkueessani, suomen kielen taitoni on kehittynyt huimasti. Olen myös paljon yhteyksissä muiden joukkueiden ulkomaalaispelaajien kanssa. Se on vaikuttanut siihen etten tunne olevani ainut amerikkalainen. 

Gonzagan yliopiston kasvatti on pelannut tällä kaudella 24 ottelua Naisten Korisliigassa. Hän on tehnyt näissä keskimäärin 24 pistettä, kerännyt 10,8 levypalloa ja jakanut 2,0 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Tilastot ovat kasvaneet siitä huolimatta, että hän on pelannut hieman edelliskautta vähemmän.

- Suurin syy tähän on loistavat joukkuekaverit. Olen onnekas, että joukkueessani on pelaajia, jotka tarjoavat minulle työkalut menestyä. Tärkeintä on kuitenkin joukkueen menestys, Rice kehuu.

Naisten Korisliigan helmikuun valopilkku ehti helmikuussa voittaa joukkueensa kanssa Suomen Cupin. Pokaali oli niin hänelle kuin Peli-Karhuille toinen peräkkäinen.

- Cupin voittaminen on ollut molemmilla hieno kokemus. Viime vuonna saimme kuolla Kobe Bryantin menehtymisestä takaisintulomatkalla. Se teki juhlimisesta haastavaa, mutta tänä vuonna pääsimme nauttimaan kunnolla voitosta, Rice kertaa.

24-vuotias pelaaja on mukana keskusteluissa, kun mietitään sarjan parasta pelaajaa. Hän itse ei kuitenkaan uhraa sille ajatuksia.

- On kunnia olla mukana keskusteluissa. Pyrin kuitenkin vain tekemään parhaani joukkueen eteen. 

Ricen mukaan hänen pelinsä suurimmat vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. Hän on loistava heittäjä ja se yhdistettynä urheilullisuuteen tekee hänestä vaikean puolustettavan. Kehitettävää on puolustuspäässä.

- Puolustukseni vaatii hieman enemmän kehittämistä. Erityisesti sijoittumiseni silloin, kun puolustettavallani ei ole palloa kaipaa harjoittelua. Toinen asia on käsien pitäminen ylhäällä, Rice pohtii.

PeKa on ensi viikolla alkavien pudotuspelien suurin suosikki. Voittihan joukkue runkosarjan suvereenisti. Rice nimeää kaksi haastajaa ylitse muiden.

- Uskon, että suurimmat haastajamme ovat Honka ja EBT. Pelimme heitä vastaan ovat yleensä tiukkoja, hän päättää.

Henkilöt

 
23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Näytä lisää vastaavia