Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

1.10.2021 07:34 Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

Petteri Koponen oli ratkaisevassa roolissa nuorena poikana, kun hän juhli Hongan kanssa kahta Suomen mestaruutta ennen ulkomaille lähtöään. Kuva: Ville Vuorinen

Helsinki Seagulls laittoi viime kaudella kaikki panokset pöytään ja pelasi huikean runkosarjan. Joukkue selvisi playoffeihin koko sarjataulukon kärjessä järisyttävällä 20 voiton ja vain kahden tappion tilastolla. Matkan varrella haaviin tarttui myös Suomen cup -pokaali.

Välierissä joukkue kuitenkin yllätettiin pahemman kerran. Teemu Rannikon johtama Salon Vilpas onnistui omalla matkallaan kohti Suomen mestaruutta pudottamaan Seagullsin pronssipeliin Tampereen Pyrintöä vastaan. Seagulls otti näin ollen kahdeksanvuotisessa historiassaan jo peräti kolmannen pronssimitalin, ja sitä kirkkaammat mitalit jäivät vieläkin odottamaan.

Jotta vajaaksi jääneiden kausien historia päättyisi tähän, joukkue palkkasi aseen, joka on kaikkea muuta kuin salainen. Yksi Suomen menestyneimmistä koripalloilijoista, Petteri Koponen, matkusti Italiasta Suomeen ja ilmoitti hieman yllättäen pelaavansa uransa todennäköisesti viimeisen kauden kotikaupungissaan Helsingissä.

– Aion nyt nauttia siitä, että saan olla kotona ja pelata koripalloa Suomessa. Kun saa karsittua aiempiin vuosiin kuulunutta ainaista matkustamista, niin päällimmäisenä ajatuksena on voittaa pelejä, Koponen toteaa.

Seagullsin pelinjohtajan tontti voi tuoda mukanaan paineita – jopa sellaiselle pelaajalle, joka on pitkällä urallaan tärisyttänyt Euroliiga-parkettia legendaarisissa suurseuroissa. Kaikille yleisössä on nimittäin selvää, että aika voittaa on nyt, jos koskaan. Koponen kuitenkin toteaa, ettei kuluta energiaansa miettimällä paineita, sillä ammattiurheilussa ne ovat läsnä aina ja kuuluvat oleellisesti asiaan.

– Totta kai se olisi omallekin uralle hieno kruunaus, että pääsisimme nostamaan Pantterin keväällä, mutta toisaalta sen tietää, kuinka pienistäkin asioista mestaruudet usein jäävät kiinni. On ainoastaan inhimillistä, että uran varrelle sattuu joskus otteluita, joissa keskittyminen herpaantuu väärässä paikassa, ja ne paineet ennen ottelua ovat vain merkki siitä, että silloin asenne on kohdallaan.

Koponen muistuttaa samalla, että kaikki ei myöskään ole kiinni pelkästään kokoonpanon laadusta. Vaikka porukka olisi kuinka hyvä, on valtavan paljon muitakin muuttujia kuin pelaajamateriaali ja asenne, jotka vaikuttavat siihen, loksahtavatko palaset täydellisesti kohdilleen.

Ja ainakaan pelaajamateriaalista ei Seagullsin voittokulku todellakaan jää kiinni. Kotimaiset runkotähdet Shawn Huff, Antti Kanervo ja Tuukka Kotti jatkavat remmissä yhä. Joukkueessa voidaan siis aika ajoin nähdä kentällä yhtä aikaa peräti neljä Susijengin vakionaamaa.

– Kunhan saamme kunnolla integroitua kaikki kolme ulkomaalaisvahvistusta peliin mukaan, meillä tulee olemaan käytössä todella laaja rosteri. Jo pelkän työn mielekkyydenkin kannalta on valtavan hienoa, että pääsee kentälle tuttujen kavereiden kanssa, ja lisäksi sitä tietää jo valmiiksi, minkälaisia vahvuuksia ja mieltymyksiä pelitilanteissa esimerkiksi Shawnilla, Antilla ja Tuukalla on.

Pelikonsepti joukkueessa tulee olemaan kutakuinkin samankaltainen kuin edelliselläkin kaudella, ja se kehittyy entisestään kauden edetessä. Koposen oma tehtävä on kuitenkin panostaa monipuoliseen ykköspaikan pelaamiseen ja huolehtia oman pistetykityksen lisäksi siitä, että pallo päätyy oikeisiin käsiin oikealla hetkellä.

– Jaan pelinjohtovastuun yhdessä Lassi Nikkarisen kanssa, josta olen huomannut jo treeneissä, että hän on kehittynyt koko ajan, ja Susijengi-kesä on tehnyt hänellekin hyvää. Hän tekee paljon oikeita valintoja. Nuorta verta takakentällemme tuo myös Emil Skyttä, jolla näkyvät kaikki edellytykset lyödä lajissa läpi.

Palaset ovat siis kohdallaan. Jää nähtäväksi, toistuuko Korisliigassa tällä kaudella samanlainen legendaarisen pelinjohtajan joutsenlaulu kuin viime kaudellakin.

Helsinki Seagulls 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

29.9.2021 20:25 Korisliiga

Greg Gibson luotsaa Nokiaa vastatuulessa toiveikkaana – ”Valmentajaurani vaikein kaudenaloitus”

BC Nokia menetti viime hetkellä osan avainpelaajistaan, mutta päävalmentaja on tyytyväinen nähdessään, että joukkueen asenne on yhä kohdallaan. Max Besselinkin sopimus aiemmin tällä viikolla oli merkittävä nokialaisille.

29.9.2021 17:15 Korisliiga

Keskikastista korkeimmalle huipulle – Jamar Wilson ja Kataja hiovat puolustuspeliään tulevalla kaudella

Kataja Basket on pitänyt tasoaan yllä vuosien vieriessä, mutta mitaleille asti ei neljään viime kauteen ole ollut asiaa. Nyt Susijengi-veteraani Jamar Wilson yrittää joukkueineen löytää pelin viimeisen puuttuvan palasen.

29.9.2021 09:00 Korisliiga

BJ Raymond auttaa Kobrien nuoret nousijat uuteen kauteen – ”Lupaavia pelaajia ei pidä kannustaa tuijottelemaan omia tilastojaan”

Kobrat on nostanut tasoaan vuosi vuodelta ja sai viime keväänä kairattua playoff-paikan. Nyt Korisliigassa kahdesti aiemmin nähty amerikkalaisveteraani on saapunut vahvistamaan kokoonpanoa.

28.9.2021 17:40 Korisliiga

Paikallisikoni luotsaa KTP-Basketin uuteen nousuun – valmentaja Roope Mäkelä on tyytyväinen joukkueensa pelikuntoon

Kotkassa sekä pelaajana että valmentajana meriittejä kerännyt Roope Mäkelä on ottanut komentoonsa KTP-Basketin, jonka viime kausi päättyi niukkaan putoamiseen ennen playoffeja.

Näytä lisää vastaavia