Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

16.5.2023 21:50 Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

Helsinki Seagulls on Korisliiga-mestari 2023. Kuva: Veera Suihko / Korisliiga

Helsinki Seagulls sai kotikentällään Töölön kisahallissa niin räjähtävän alun otteluun, ettei Kauhajoki pystynyt sitä enää kunnolla haastamaan, vaikka petrasikin pelin varrella huomattavasti. Miesten Korisliiga-finaalien kuudes peli päättyi loppunumeroin 91–66, ja näin ollen Seagulls pääsi juhlimaan seurahistoriansa ensimmäisiä kultamitaleja.

Finaalien arvokkaimpana pelaajana palkittiin Seagullsin entinen kauhajokelainen René Rougeau, joka paukutti ottelussa taululle järisyttävät lukemat 16 pistettä, 13 levypalloa, kuusi koriin johtavaa syöttöä ja kaksi torjuntaa. Jeffrey Carroll puolestaan oli voittajien kovin pistetykki 24:llä.

Jeffrey Carroll oli ratkaisevan finaaliottelun pistekuningas. Kuva: Veera Suihko / Korisliiga

Kotimaisista joukkuetovereista erinomaisesti pärjäsivät muiden muassa Lassi Nikkarinen, jolle merkittiin 16 pistettä ja seitsemän syöttöä, sekä ensimmäistä mestaruuttaan vihdoin juhlimaan päässyt Korisliiga-veteraani Antti Kanervo.

– Moni joukkueesta meinasi aloittaa juhlimisen jo muutamaa minuuttia liian aikaisin, ja itse yritin lähinnä rauhoitella, että ei vielä, ettemme munaa tätä hommaa. Mutta siinä kohtaa, kun Lassi heitti kolmosen, jolla menimme yli 20 pisteen johtoon, niin kyllähän siinä kohtaa purkautui aikamoisia tunteita ulos meistä kaikista, Kanervo sanaili ottelun jälkeen.

– Teimme koko kauden todella sitoutuneesti töitä, ja kaikki uskoivat toisiinsa. Matkan varrella teimme paljon virheitä mutta myös opimme niistä, lisäsi Nikkarinen.

Hopeamitalit pokanneen runkosarjavoittaja Kauhajoen kovimmat tilastomiehet illan ottelussa sen sijaan olivat Severi Kaukiainen 16 pisteellä ja seitsemällä syötöllä sekä Jaye Crockett 16 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi lopputulosta:

– Pettyneet ovat fiilikset. Tämä joukkue on rakennettu sillä selkeällä tavoitteella, että tänä vuonna voitamme mestaruuden. Seagulls on tehnyt määrätietoisesti töitä, ja niillä eväillä, joilla pystyimme heidät viime vuonna voittamaan, emme pystyneet enää.

Ottelutilastot

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia