Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

6.10.2021 20:19 Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

Henri Kantonen nakutteli tauluun 21 pistettä Vilpasta vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoki voitti kauden toisenkin ottelunsa, kun vieraaksi saapui toinen kauden muutamasta kovimmasta ennakkosuosikista eli hallitseva mestari Salon Vilpas. Viime finaaleissa Vilppaalle hävinnyt isäntäjoukkue punnersi tällä kertaa pisteet pelistä itselleen luvuin 99–85.

Ottelun kirkkaimpana tähtenä loisti ottelun jälkeen parhaan pelaajan palkinnonkin pokannut suomalaistakamies Henri Kantonen. Ranskasta takaisin muutaman vuoden takaiseen seuraansa palannut Kantonen esitteli taitojaan 21 pisteen, kuuden levypallon ja kahden koriin johtavan syötön arvoisesti. Isoimman pistesaldon kauhajokelaisten joukossa keräsi Cameron Jones 24:llä.

Kauhajoen tuore kotimainen hankinta Severi Kaukiainen osui ottelussa viisi pistettä ja jakoi neljä syöttöä.

– Eivät olisi voineet kotipelit paremmin alkaa. Omalla kohdallani ei tänään oikein heitto tippunut, mutta sain autettua joukkuetta muilla tavoin, esimerkiksi laittamalla painetta palloon, Kaukiainen totesi Ruudun haastattelussa.

Vilppaan puolella nähtiin niin ikään vahvoja suorituksia, vaikka ne eivät voittoon riittäneetkään. Marcus Lovett Jr. iski tauluun 24, ja korinalusjyrä Jeremiah Wood taiteili nimiinsä 17 pisteen, yhdeksän levypallon ja kolmen syötön arvoisen tilastorivin.

Ottelutilastot

Pirkanmaan derbyssä Pyrinnön vuoro juhlia

Edellisessä ottelussaan vaisusti esiintynyt Tampereen Pyrintö pisti show'n pystyyn ja näytti loistavia otteita Pirkanmaan derbyssä. Isännät kaatoivat paikalliskilpailija BC Nokian luvuin 101–89.

Ottelun kovin pistemies oli Pyrinnön ensimmäistä kauttaan Korisliigassa pelaava laituri Romani Hansen. Hänelle merkittiin 25 pistettä ja seitsemän levypalloa. Hänen lisäkseen monipuolisella työllään joukosta erottui joukkuetoveri Lassi Kilpinen, joka sai hyökkäyspäässä aikaan 15 pistettä ja puolustuspäässä neljä riistoa.

– Loimaalla tuli 65 pistettä, täällä tänään 101. Olemme harjoitelleet ja oppineet pelaamaan yhdessä. Tänäänkään peli ei alkanut meidän merkeissämme, sillä emme puolustaneet oikein. Toisesta neljänneksestä alkaen olimme oma itsemme ja saimme tempon ja intensiteetin kohdalleen, kommentoi päävalmentaja Miikka Sopanen Ruudun haastattelussa.

Nokian kovin pistesaldo nähtiin puolestaan suomalaispelaajalta. Penkiltä aloittanut laituri Antti Ahonen pisteli tauluun 18 ja osui matkan varrella muun muassa kolme neljästä kaukoheittoyrityksestään.

Ottelutilastot

Pisteitä myös Lahteen ja Kouvolaan

Lahti Basketball puolusti ansiokkaasti kotikenttäänsä voittaessaan ottelunsa Kobria vastaan 96–84. Kovimman pistesaldon matkalla voittoon keräsi Sherwood Brown, jolle merkittiin 21. Tosin pahemmin varjoon ei jäänyt Admon Gilderkään, joka keräsi 19 pistettä ja repi käsiinsä viisi riistoa.

Kobrien parhaasta esityksestä vastasi tälläkin kertaa Christian Lutete IV, jolle merkittiin 27 pistettä. Joukkueen veteraani Benjamin Raymond keräsi 11 pistettä ja seitsemän levypalloa.

– Tiesimme tasan tarkkaan, mitä oli tulossa. Katsoimme videolta Lahden prässiä, mutta kyllä meillä oli vaikeata sen kanssa tänään. Emme meinanneet saada peliä käyntiin sen takia. Lahti tuli ensimmäiseen erään kun nyrkkeilijä, joka hakee tyrmäystä. Teimme tästä kuitenkin aika hyvän pelin, kommentoi Kobrien päävalmentaja Ville Turja.

Ottelutilastot

Kataja Basket ja Kouvot saivat aikaan melkoisen kaksintaistelun kalkkiviivoille asti. Selkeässä tappioasemassa ollut isäntäjoukkue Kataja onnistui tekemään viimeisen peliminuutin aikana peräti kahdeksan pistettä ja hävisi ottelun lopulta hyvin niukasti, 85–89.

Katajan tähti oli illan ottelussa ehdottomasti pelinjohtaja Jamar Wilson, joka tilastoi 25 pistettä, kuusi levypalloa ja kolme syöttöä. Voittajajoukkue Kouvojen puolella tilastosarakkeisiin eniten täytettä laittoi Amir Hinton, joka sai aikaan 22 pistettä ja seitsemän levypalloa.

– Hyvä peli meiltä, vaikka teimmekin 19 pallonmenetystä. Vaikka Kataja tuli lopussa melkein rinnalle, niin pystyimme hyvin pitämään homman hallussa. Meillä on hyviä vapaaheittäjiä joukkueessa, kommentoi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Ottelutilastot

 
19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

29.9.2021 20:25 Korisliiga

Greg Gibson luotsaa Nokiaa vastatuulessa toiveikkaana – ”Valmentajaurani vaikein kaudenaloitus”

BC Nokia menetti viime hetkellä osan avainpelaajistaan, mutta päävalmentaja on tyytyväinen nähdessään, että joukkueen asenne on yhä kohdallaan. Max Besselinkin sopimus aiemmin tällä viikolla oli merkittävä nokialaisille.

29.9.2021 17:15 Korisliiga

Keskikastista korkeimmalle huipulle – Jamar Wilson ja Kataja hiovat puolustuspeliään tulevalla kaudella

Kataja Basket on pitänyt tasoaan yllä vuosien vieriessä, mutta mitaleille asti ei neljään viime kauteen ole ollut asiaa. Nyt Susijengi-veteraani Jamar Wilson yrittää joukkueineen löytää pelin viimeisen puuttuvan palasen.

29.9.2021 09:00 Korisliiga

BJ Raymond auttaa Kobrien nuoret nousijat uuteen kauteen – ”Lupaavia pelaajia ei pidä kannustaa tuijottelemaan omia tilastojaan”

Kobrat on nostanut tasoaan vuosi vuodelta ja sai viime keväänä kairattua playoff-paikan. Nyt Korisliigassa kahdesti aiemmin nähty amerikkalaisveteraani on saapunut vahvistamaan kokoonpanoa.

Näytä lisää vastaavia