Janne Hänninen nimetty KFUM Uppsala Basketin päävalmentajaksi

22.5.2018 18:53 Janne Hänninen, 31, siirtyy Ruotsin Basketligan damissa pelaavan KFUM Uppsala Basketin päävalmentajaksi.

Janne Hänninen jatkaa valmennusuraansa Ruotsissa. (Kuva: Helmi Basket)

Hänninen toimi viime kaudella Helmi Basketin B- ja C-tyttöjen päävalmentajana. Hän on valmentanut Helmi Basketissa koko seuran olemassaolon ajan ja ennen siirtymistään Helmi Basketiin hän valmensi menestyksekkäästi useita vuosia tyttöjoukkueita Wartti Basketissa. Hänninen on valmentajaurallaan juhlinut Suomen mestaruuksia niin B- kuin A-junioreissa.

Uppsalassa hän tulee toimimaan lisäksi ohjaajana koripallolukiossa sekä seuran U19-tyttöjen päävalmentajana.

- Tämä on askel eteenpäin valmentajanpolulla. Kun tällainen mahdollisuus tarjoutui, oli siihen syytä tarttua, Hänninen toteaa Helmi Basketin tiedotteessa.

- Janne on ollut meille tärkeä huippuosaaja, joka jättää jälkeensä paitsi miehen mentävän aukon, niin myös paljon tyytyväisiä ja kiitollisia korisjunnuja, sanoo Helmen puheenjohtaja Pekka Rankinen.

Uppsala sijoittui viime kaudella Basketliganissa viimeiseksi, mutta säilytti sarjapaikkansa sarjan laajenemisen myötä.

Lisätietoja: Helmi Basketin tiedote

Lisätietoja: KFUM Uppsalan tiedote

 

Henkilöt

 
11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa

Teneriffa puristi lähemmäs Mestarien liigan puolivälieräpaikkaa ilman Sasu Saliniakin. Ranskassa, Liettuassa ja Islannissa suomalaispelaajat pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

19.2.2024 09:31 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezialle finaalitappio Italian cupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni Italian cupin finaaliin, mutta joutui taipumaan Schiolle. Roosa Lehtoranta heitti joukkueensa voittoon Saksassa.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia