Jarno Nikula jatkaa Korihaiden päävalmentajana, Teemu Turunen liittyy valmennusryhmään

12.4.2021 12:20 Uudenkaupungin Korihaiden valmennusjohto on valittu, kun Jarno Nikula aloittaa ensi syksynä seitsemännen kautensa edustusjoukkueen päävalmentajana. Aisaparikseen Nikula saa 26-vuotiaan Teemu Turusen.

Korihait ja Jarno Nikula solmivat kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Nikula, 47, on tehnyt pitkän työn uusikaupunkilaisen koripallon edistämiseksi ensin pelaajana ja myöhemmin valmentajana. Pelaajaurallaan Nikula edusti Korihaita 12 kauden ajan. Valmennustehtävissä Nikula on toiminut monissa Korihaiden juniorijoukkueissa vastuuvalmentajana sekä edustusjoukkueen pää- ja apuvalmentajana. 

Nikula lähtee avoimin mielin johtamaan Korihaita seuraaville kausille.

– Onhan tämä helpompaa lähteä rakentamaan joukkuetta, kun voi suunnitella pidemmälle kuin vuoden kerrallaan. Tiettyjä asioita yritetään parantaa ja tehdä eri tavalla, mutta siihen vaikuttaa myös minkälaisia pelaajia saadaan. Tuleva pelaajarunko pyritään saamaan myös monivuotiseksi, kertoo Nikula seuran tiedotteessa.

Korihait jatkaa organisaation kehittämistä tulevaisuutta varten. Tätä varten Korihait on palkannut valmentaja Teemu Turusen vahvistamaan seuran valmennusosaamista niin edustusjoukkueeseen kuin koko seuran junioritoimintaan.

Tulevana lauantaina 27 vuotta täyttävä Turunen valmensi viime kaudella kasvattajaseuraansa Namika Lappeenrantaa I-divisioona B:ssä sekä toimi Naisten Korisliigassa pelaavan Catzin fysiikkavalmentajana. Junioripuolelta Turusella on SM-sarjakokemusta Catzin 19-vuotiaiden tyttöjen joukkueen joukkueesta.

– Erittäin hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä tulen Uuteenkaupunkiin, olen kiitollinen Korihaille tästä mahdollisuudesta. Hieno askel eteenpäin itseni kannalta, kommentoi Turunen.

Turusen isä Mika valmensi Lappeenrannan Namikaa useamman vuoden ajan 2000-luvulla ja johdatti seuran kahteen Suomen mestaruuteen vuosina 2005 ja 2006. Valmentajana nuorehko Turunen odottaa innolla yhteistyötä Nikulan kanssa sekä uusia oppimismahdollisuuksia Uudessakaupungissa.

– Seuraavat kaksi vuotta tulevat sisältämään paljon uusia ihmisiä ja varmasti uudenlaisia tilanteita. HKVT-koulutus on ensi kauden aikana, joten oppimismahdollisuuksia on tarjolla reilusti. Koen omaavani hyvän pelikäsityksen ja sen myötä haluan olla Jarnon apuna kaikessa mahdollisessa. Uskon, että tulemme täydentämään toisiamme hyvin, kertoo Turunen.

Myös päävalmentaja Nikula odottaa innolla yhteistyötä ja Turusen tuomia ajatuksia koko seuraan.

– Nuori ja innokas valmentaja on kyseessä ja odotan mielenkiinnolla syksyä ja tulevia vuosia. Uskon, että Turunen tuo sekä edustusjoukkueeseen että junioripuolelle uusia näkemyksiä, toteaa Nikula.

Nikulan ja Turusen sopimukset ovat kaksivuotisia.

Asiat

 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia