Juho-Matti Henttonen haluaa saattaa loppuun sen, minkä aloitti – Korisliiga-nousija Bisons lähtee kauteen ennakkoluulottamana

27.9.2021 09:00 Bisons Loimaa on esiintynyt miesten Korisliigassa viimeksi kaudella 2015–16 mutta palaa nyt takaisin luottavaisin mielin. Nuori joukkue lähtee hakemaan onnistumisia kovan puolustamisen kautta.

Tuleva kausi on Juho-Matti Henttoselle jo kuudes biisonipaidassa. Kuva: Ville Vuorinen

Ei liene liioiteltua sanoa, että Bisons Loimaan viime vuodet ovat olleet jossain määrin myrskyisät. Vasta niinkin hiljattain kuin 2012 ja 2013 joukkue juhli pääsarjatason Suomen mestaruuksia ja oli kaudella 2014–15 mukana Venäjän hallinnoimassa VTB-liigassa. Mutta pian joukkueen tie johti taloussyistä playoffien kärkikahinoista syöksylaskuna alas II-divisioonaan asti.

Nyt Loimaan aamu koittaa jälleen. Bisons kapusi divarimestaruuksien avulla tiensä takaisin huipulle saakka ja aloittaa nyt kauden miesten Korisliigassa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.

– Lähdemme tähän koitokseen todella hyvillä tunnelmilla, sillä meillä on nuori ja näyttämisenhaluinen jengi, toteaa joukkueen uskollinen kärkipelaaja Juho-Matti Henttonen.

Henttonen ei välttämättä ole joka kodin korisfaneille tutuimpia nimiä, sillä hän on viettänyt Bisonsin riveissä jo viisi kautta, joista neljä on kulunut eri divaritasoilla. Moni ehkä muistaakin hänet parhaiten Suomen vuoden 2016 U20-maajoukkueesta, joka keräsi harvinaisen paljon huomiota silloisten kotikisojen ansiosta.

Henttonen itse luonnehtii nykyistä itseään ensisijaisesti joukkuekoripallon pelaajana.

– Sanoisin, että olen ratkaisuissani epäitsekäs ja hyvä heittämään. Siinä ovat tärkeimmät ominaisuudet.

Hän ei ole ainoa, joka on tarponut Bisonsissa jo pidemmän polun. Hänen lisäkseen myös Eemeli Hollo ja Vesa Heinonen ovat tulevalla kaudella Korisliigassa nähtäviä nimiä, jotka ovat esiintyneet Bisonsissa jo divisioonan puolella. Päävalmentajan tehtävissä puolestaan jatkaa serbialainen Darko Mihajlovic.

– Puolustus on varmasti joukkueemme vahvuus, jota valmentajamme painottaa. Olemme treenanneet jo kauan ja kovaa, joten juoksemme hyvin kenttää ja nopeita hyökkäyksiä tullaan myös näkemään meiltä, Henttonen kertoo.

Henttonen saapui joukkueeseen alun perin juuri ennen talouskatastrofia ja Korisliiga-paikan menetystä. Hän vieraili sen jälkeisten vuosien varrella FoKoPossa mutta palasi sopivasti nostamaan Bisonsia 1. divisioona B:stä A:han.

– Sen jälkeen, kun pandemia alkoi ja pilasi yhden kauden kokonaan, ajattelin, että olen ollut tässä operaatiossa mukana jo sen verran kauan, että tämä pitää katsoa loppuun. Meillä oli todella hyvät mahdollisuudet nousta jo silloin. Halusin jatkaa ja ensinnäkin nostaa joukkueeni takaisin liigaan mutta myös antaa sen jälkeen vielä vähintään kauden ennen kuin edes katselen muita vaihtoehtoja.

Nyt on siis aika antaa tuo kausi. Kummallakaan kahdesta viimeisimmästä kaudesta – jotka molemmat ovat olleet pandemiaolosuhteiden pakosta normaalista tiivistettyjä – ei Korisliigasta ole tiputettu yhtäkään joukkuetta urheilullisin perustein, mutta miesten 1. divisioona A:n voittaja Bisons sai kuitenkin tilaisuuden nousta, koska kaarinalainen Ura Basket luopui oma-aloitteisesti Korisliiga-paikastaan.

Nyt on Henttosenkin aika saattaa aloittamansa rupeama loppuun ja nähdä, mitä alkava kausi tuo Bisonsille tullessaan.

– Ei ole ollut mikään kaikkein helpoin tie. Mutta täytyy sanoa, että nyt tuntuu todella hyvältä lähteä Korisliiga-kauteen.

Bisons Loimaa 2021-22 pähkinänkuoressa

Palkintokaappi: SM-kultaa 2012, 2013, SM-hopeaa 2015, SM-pronssia 2014

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
23.10.2021 21:18 Korisliiga

Kobrat yllätti kovassa iskussa olleen Kouvot – Erik Sajantila nousi Lahden nokkamieheksi tappio-ottelussa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kobrat, KTP-Basket ja Kauhajoki.

22.10.2021 21:25 Pääjuttu

Seagullsille viides voitto – Korihaiden vaikeudet jatkuvat

Zaccheus Darko-Kelly johti Seagullsin pistejuhlia, kun joukkue kohensi voittolukemansa viiteen.

21.10.2021 09:00 Erotuomarit

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #1: videotarkituksia ja mielenkiintoinen vapaaheittotilanne

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

20.10.2021 20:27 Korisliiga

Bisons kävi lähellä yllätystä, mutta Kauhajoki jatkaa yhä puhtaalla pelillä – pisteet myös Kouvoille ja Kobrille

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kauhajoki, Kouvot ja Kobrat.

20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

Näytä lisää vastaavia