Juho Nenonen palaa ikimuistoiseen videopalaveriin: ”Vahvistus totesi, että Juhon ei kannattaisi pelata”

20.4.2020 10:02 Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2017, kun Salon Vilpas ja Karhu Basket kohtasivat toisensa välieräsarjassa. Tänään nähtävässä klassikko-ottelussa kauhajokiset menivät omia menojaan ottelun ensimmäisellä puoliajalla, kunnes Juho Nenonen astui kentälle.

Juho Nenonen Vilpas Ultrasin hellässä huomassa voitetun Kauhajoki-ottelun jälkeen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Susijengin vakiokalustoon kuuluvalle Juho Nenoselle Vilppaan ja Karhu Basketin välinen kolmas välieräottelu on ikimuistoinen. 

Nenonen oli palannut Vilppaan paitaan tammikuussa. Edellisvuoden huhtikuussa hän oli Vilppaan puolivälierätappion jälkeen lähtenyt pikahälytyksellä Argentiinan pääsarjaan Regatas Corrientesin joukkueeseen, jossa hän pelasi hienon kevään. 

Onnistuneen loppukauden myötä Nenonen sai kaudeksi 2016-17 sopimuksen saman sarjan huippujoukkueeseen, Ciclista Olimpico de la Bandaan. Haastavan kauden puolivälissä Nenonen kuitenkin pakkasi kamansa ja palasi Vilppaaseen, jossa hän oli ensimmäisellä kaudella noussut fanien ehdottomaksi kulttipelaajaksi.

- Argentiina oli mielenkiintoinen ja vaiherikas kokemus. Vuoden vaihteessa palasin Saloon, joka taisteli runkosarjan voitosta. Ehdin pelata runkosarjassa kymmenen ottelua, kunnes lähentäjäni repesi, Nenonen muistelee.

Nenosen oli tarkoitus tehdä paluu parketille runkosarjan lopussa, mutta Nenonen ja valmennusjohto päätti, että paluu tapahtuisi pudotuspelien toisella kierroksella. 

Vilpas kaatoi puolivälierissä Pyrinnön suoraan kolmessa ottelussa. Välieräsarjan avausottelussa Salossa Karhu Basketia vastaan Nenonen pelasi vajaat viisi minuuttia upottaen yhden kolme pisteen heiton. Vierasottelussa Nenonen ei pelannut sekuntiakaan.

 

Nenonen saa hurjan sytykkeen videopalaverissa

Nenonen palaa muistelossaan Kauhajoki-sarjaa ennakoivaan videopalaveriin.

- Filmin päätteeksi yksi joukkueen vahvistuksista halusi sanoa pari sanaa. Hän nousi ylös ja totesi, että puolivälierissä meni hyvin ja kaikki muutkin ovat varmasti sitä mieltä, että kokoonpanoa ei kannata lähteä muuttamaan. Hän lisäsi, että vaikka Juho on pelikuntoinen, se ei tarkoita, että hänen pitäisi pelata, Nenonen kertoo.

- Kuuntelin hänen ajatuksenjuoksua ja ymmärsin, mitä hän haki takaa. Mutta en tietenkään ollut hänen kanssaan samaa mieltä, olin valmis auttamaan joukkuetta. Onnistuin hiljentämään egoni siinä tilanteessa. Olin hiljaa ja nyökyttelin. Päävalmentaja Joonas Iisalo tuli kiittämään tilanteen jälkeen, että maltoin mieleni.

Kolmannessa pelissä Salohallissa vierasjoukkue Karhu Basket meni ottelun alussa menojaan. Avauskymppi meni vierasjoukkueelle 6-20. Kotijoukkueella oli paha lukko päällä, joka jatkui toisen neljänneksen alkupuolella. 

Kauhajokiset johtivat jo 9-32, kunnes Nenonen otti Vilppaan reppuselkäänsä Okko Järven ja Mikko Koiviston kanssa hurjan kolmosrallin myötä.

- Taisin vetää kolme kolkkia putkeen toisella kympillä. Sain kovan sytykkeen joukkueelle ja lopulta voitimme ottelun. Kyseinen vahvistuksen ääni kellossa muuttui ja hän riensi kiittämään heti ottelun jälkeen. Mietin hiljaa itsekseni pelin aikana, että hänkin taputtaa tälle suoritukselle.

- Otin vahvistuksen kommentit positiivisena haasteena. Minulle ei jäänyt hampaankoloon mitään, en ollut katkera tai vihainen. Tietyllä tavalla hän auttoi minua ja antoi lisää energiaa. Ehkä hän ei tiennyt, että olen pelimies, Nenonen naureskelee.

Nenoselle Vilppaan ja Karhu Basketin kohtaamiset ovat piirtyneet mieleen tunnelmarikkaina, mutta urheiluhenkeä kunnioittavina kohtaamisina.

- Kauhajoella mua rakastetaan kovasti ja tunne on molemminpuolinen. Etenimme lopulta ottelusarjasta finaaliin ja muistan, kuinka 7. välierän jälkeen fanit kävivät keskenään kättelemässä. Se kertoo paljon siitä, että vaikka peli on menossa ja hävyyttömyyksiä huudellaan, pelin jälkeen kaikki ovat kavereita keskenään.

- Meillä oli monella tavalla hieno duunarijengi tuona kautena, joka oli valmentajansa näköinen. Vaikka pieni välikohtaus joukkueen sisälle mahtuikin vahvistuksen esitelmän myötä, joukkuehenki oli loistava. Pystyimme positiivisella tavalla nokittelemaan toisiamme, Nenonen päättää.

Klassikko-ottelu ma klo 18.00 3. välierä Vilpas – Kauhajoki, pelattu 19.4.2017 @ Elisa Viihde Sport

 

Henkilöt

 
21.10.2020 20:11 Korisliiga

Kobrat yllätysvoittoon hallitsevasta mestarista – illan kierroksella viisi kotivoittoa, joista neljä reippaalla piste-erolla

Illan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 13:15 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

12.10.2020 08:14 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

11.10.2020 10:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

10.10.2020 15:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

9.10.2020 14:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

8.10.2020 20:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Jamar Wilsonin tärkein tehtävä on johtaa Katajan nuoret entistä parempiin peliesityksiin

Jamar Wilson on kokenut konkari poikkeuksellisen nuoressa Kataja Basketin joukkueessa, ja tämä nimenomainen rooli on hänelle uusi koetinkivi.

Näytä lisää vastaavia