Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

3.5.2021 15:30 Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

Juho Nenonen pääsi leikkaamaan korisukkaa mestaruuden ratkettua. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kun Juho Nenonen leikkasi Salohallin korisukkaa viime tiistaina Suomen mestaruuden ratkettua, hetkeen tiivistyi paljon. Niin seuran kuin Nenosenkin osalta.

- Jos miettii sitä, millainen tämä seura oli kuusi vuotta sitten, kun tulin tänne ensimmäistä kertaa ja vertaa sitä tähän hetkeen, onhan tässä paljon tapahtunut, Nenonen sanoo.

- Vilpas on tässä ajassa muuttunut siitä joukkueesta, joka tavoittelee playoff-paikkaa joukkueeksi, jonka tähtäin on Suomen mestaruus.

Nenonen saapui Saloon kaudeksi 2015–16 ja Argentiinan visiittiään lukuun ottamatta edustanut Vilpasta kuuden kauden ajan. Hän on nähnyt läheltä sen, miten joukkueesta on kasvanut pienien kasvukipujen myötä lopulta Suomen mestari.

- Salossa on mieletön potentiaali, joka on nyt puhjennut kukaan. Eikä se missään nimessä lopu tähän hetkeen, vaikka mestaruus saavutettiinkin. Tämä kausi oli hieno kasvutarina joukkueelta ja isossa kuvassa seuran viime vuosien kasvutarina on ollut vielä upeampi, Nenonen sanoo.

”Yksikään ihminen ei ole seuraa isompi”

Vilpas pääsi haistelemaan finaalimaailmaa kahdesti ennen kuin kolmannella kerralla tärppäsi. Kirvelevät finaalitappiot Kataja Basketia ja Kauhajokea vastaan kasvattivat seurasta lopulta Suomen mestarin.

Juho Nenonen vei päävalmentaja Sami Toiviaisen mestaruussuihkuun. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Juho Nenonen vei päävalmentaja Sami Toiviaisen mestaruussuihkuun. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

- Pelaajan näkökulmasta mestaruus on aina mestaruus. Mutta niistä ihmisistä, jotka ovat vuodesta toiseen laittaneet itsensä likoon ja olleet seurassa mukana, tämä tuntuu erityisen makoisalta. Kun takana ei ole ollut mitään yksittäistä sponsoria, joka on laittanut kättä avokätisesti, vaan kaikki tapahtunut pitkän työn tuloksena.

- Toki Vilppaassa on ollut hahmoina näkyviä pelaajia, on Keijo Poutiaista ja Antero Jokista, mutta niiden takana on myös mieletön määrä upeaa porukkaa, jotka ovat tämän mahdollistaneet. Mestaruus oli koko organisaation yhdessä rakennetun työn tulos – ei yksikään ihminen ole seuraa isompi asia.

- Valmennuksessa on tehty mahtavaa duunia jo vuosien ajan. Mikko Tupamäki loi harjoittelun kulttuuria, Joonas Iisalo jatkoi entisestään vaatimustason nostamista, vei toimintaa vielä ammattimaisempaan suuntaan ja rekrytoi ne suomalaiset, joiden avulla tämä mestaruus voitettiin (Rannikko, Kivimäki, Laine, Koivisto ja Nenonen). Ville Tuominen toi oman osaamisensa ja tiivisti entisestään joukkuetta ja nyt Sami Toiviainen sai kokemuksensa avulla kaikki palaset kohdilleen ja tässä on lopputulos, Nenonen jakaa kiitosta.

Nenonen sanoo, että hän on saanut lukuisia onnitteluviestejä, joiden takana yhtenäinen viesti.

- Monessa paikassa on nähty ja aistittu, mitä Salossa on tehty. Tuntuu, että Vilppaan mestaruudesta on oltu aidosti iloisia. 

Kiitos, Ultras!

Vilppaan faniporukka, Ultras, on kulkenut seuran rinnalla jo vuosia. Äänekkäät fanit eivät tällä kaudella poikkeusolojen takia päässeet seuraamaan suosikkiensa kultamatkaa toivomallaan tavalla. 

Mestaruuden ratkettua joukkue kävi hallin pihalla näyttämässä Pantteri-patsasta, jonne oli keräytynyt onnittelijoita. Ihmisten liikuttuneisuus yllätti kovissa liemissä keitetyn Nenosenkin.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Urheilussa pitää olla kova, eikä vastustajalle saa näyttää tunteita. Mutta kyllä mestaruuden jälkeen kyynel tuli silmään. Se oli todella liikuttava hetki, kun näki ihmisten silmäkulmista, mikä merkitys tällä on Salolle.

Nenonen myöntää, että Salossa on osattu juhlia mestaruutta.

- Toki koronavuosi toi uuden nyanssin juhlimiseen. Nyt on oltu vain joukkueen kesken, eikä kukaan ole kadonnut tanssilattioiden syövereihin. On saatu rauhassa saunoa joukkueen kanssa ja nautittu mestaruudesta.

Juhlat on hiljalleen takanapäin. Nyt Nenonen ottaa omien sanojen mukaan hetken happea. Nenosen sopimus Vilppaan kanssa päättyi tähän kauteen.

- Kohta istutaan agentin kanssa alas ja aletaan miettimään seuraavia askelia. Vaikka alla oli vaikea loukkaantuminen, niin jalka rupesi kevään mittaan liikkumaan. Kova halu on kehittyä vielä pelaajana ja tuntuu, että paljon on saavutettavaa. On mahdollista, että ura jatkuu Salossa, Nenonen päättää salaperäisenä.

Henkilöt

 
7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

Näytä lisää vastaavia