Karhu Basketille kaksi uutta pelaajasopimusta – Thomas Vehmanen ja Miron Ruina Kauhajoelle

3.7.2019 09:47 Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhu Basket on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Thomas Vehmanen on tehnyt seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Miron Ruina solmi puolestaan yksivuotisen sopimuksen, joka sisältää molemminpuolisen option kaudesta 2020-21.

Thomas Vehmanen on 2000-syntynyt pelintekijä, jolta löytyy sekä Viron että Suomen kansalaisuus. Vehmasen kasvattajaseura on Rakvere Tarvas, mutta viime kaudella hän pelasi Tallinnan Kalevin organisaatiossa. 

Seuran kakkosjoukkue pelasi Viron divarissa sijoittuen toiseksi. Lisäksi Vehmanen pelasi U20-joukkueessa EYBL-sarjassa, jossa hänen tilastonsa olivat 9,1 pistettä, 3,1 levypalloa ja 3,3 syöttöä ottelua kohden.

- Näin Thomasin ensimmäisen kerran Chus Mateo Academyn leirillä Espanjassa kesällä 2015. Hän erottui jo silloin pelikäsityksensä ja syöttötaitonsa ansioista, vaikka olikin fyysisesti heiveröinen muiden ikäistensä joukossa. Sen jälkeen olen seurannut hänen kehitystään säännöllisesti.

- Maaliskuussa kävin Tallinnassa seuraamassa EYBL-turnausta ja olin tyytyväinen näkemääni. Thomas on hyvä palloscreenipelaaja, joka pystyy luomaan korintekopaikkoja muille. Tietysti harppaus Viron divarista sekä nuorten peleistä Korisliigaan on suuri ja vaatii varmasti oman aikansa tottua pelikovuuteen tällä tasolla, avaa Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies seuran tiedotteessa.

Thomas Vehmanen odottaa innolla saapumistaan Kauhajoelle. Kuva: Karhu Basket
Thomas Vehmanen odottaa innolla saapumistaan Kauhajoelle. Kuva: Karhu Basket

- Olen aina tarttunut uusiin haasteisiin rohkeasti ja liittyminen Suomen mestarijoukkueeseen on minulle loistava tilaisuus, Vehmanen kertoo.

- Ensimmäisellä kaudella tavoitteeni on ottaa kaikki mahdollinen oppi irti, mitä voin saada kokeneemmilta joukkuekavereiltani ja tuoda vähän lisää nuorta energiaa porukkaan. Kävin keväällä katsomassa pudotuspelejä Kauhajoella ja pääsin kokemaan tunnelman paikan päällä. Champions Liigan karsinnat ja ensimmäiset Korisliiga-ottelut Kauhajoen kotiyleisön edessä tulevat olemaan upea kokemus, joita odotan jo pienellä jännityksellä, Vehmanen taustoittaa.

 

Israelin nuorten maajoukkueet kolunnut Miron Ruina Kauhajoelle

Vehmasen tavoin Miron Ruinan äiti on suomalainen, joten Ruinaltakin löytyy Suomen kansalaisuus. Helsingissä 1998 syntynyt Ruina on edustanut Israelin juniorimaajoukkueita kaikissa ikäluokissa (U16, U18, U20). U20-ikäluokassa Israel voitti Euroopan mestaruuden vuonna 2018.

Ruinalta löytyy kokemusta Israelin kakkosliigasta kolmelta kaudelta. 2018-19 hän pelasi Hapoel Galileen joukkueessa keskimäärin 18 minuuttia tehtaillen 6,7 pistettä ja 4,4 levypalloa ottelua kohden. Joukkue sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja meni lopulta finaaleihin asti.

- Mahdollisuus Mironin mukaan saamiseen tuli meille yllättäen. Olimme etsineet toista kotimaista pelaajaa pelipaikoille 4-5 ja asiat loksahtivat lopulta nopeasti kohdilleen. Saimme uuden mielenkiintoisen kasvon Korisliigaan. Hän on älykäs, liikkuva ja pituuteensa nähden ulottuva iso pelaaja, jonka ominaisuudet sopivat meidän pelitapaamme hyvin.

- Miron esiintyi vahvasti viime kesänä Israelin U20-mestarijoukkueessa ja Israelin kakkosessa hän on tottunut painimaan useita Korisliigassa esiintyneitä amerikkalaispelaajia vastaan. Esimerkiksi meidän ensimmäisessä mestarijoukkueessa mukana ollut Stephen Maxwell aloitti kauden Mironin joukkuekaverina, Koskimies kertoo.

Miron Ruina on pelannut kaikissa Israelin nuorten maajoukkueikäluokissa. Kuva: Karhu Basket
Miron Ruina on pelannut kaikissa Israelin nuorten maajoukkueikäluokissa. Kuva: Karhu Basket

- Olen todella iloinen, että pääsen liittymään kaksinkertaiseen suomenmestarijoukkueeseen ja toivon, että yhdessä pääsemme samoihin tuloksiin taas tulevalla kaudella. Haluaisin myös kiittää seurajohtoa ja valmennusta tästä mahdollisuudesta. Tulen tekemään kaikkeni joukkueen menestyksen puolesta. Odotan jo innolla Suomeen laskeutumista ja pelaamista uusien joukkuetovereitteni kanssa, Miron avaa seuran tiedotteessa.

Karhu Basketilla on pelaajasopimuksen seuraavien pelaajien kanssa: Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Antti Niskanen, Mikael Laihonen, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Miron Ruina, Thomas Vehmanen, Cameron Jones. Joukkueen valmennuksesta vastaavat Janne Koskimies ja Janne Hänninen. 

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia