Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

10.5.2023 10:56 Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

Kauhajoki lähtee torstaina Helsinkiin hakemaan toista kiinnitystä ja tasoittamaan otteluvoitot. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan finaalisarja sai bensaa liekkeihin maanantaina, kun Kauhajoki onnistui nappaamaan avausvoiton tämän vuoden finaalisarjassa. Osat vaihtuivat, kun kaksi ensimmäistä finaalia selvästi napannut Seagulls koki Kauhajoen IKH Areenalla täystyrmäyksen liki 2200-päisen kotiyleisön edessä.

Toistaiseksi finaalisarjan ensimmäiset ottelut ovat näytelleet samaa kaavaa, kun ottelut ovat ratkenneet jo reilusti ennen päätössummeria. Kauhajoen Daniel Dolenc myöntää odottavansa jatkossa entistä tasaisempia otteluita.

- Onhan ensimmäiset ottelut olleet siinä mielessä yksipuoleisia, että johdossa oleva joukkue ei ole päästänyt takaa-ajajia pelaamaan lopussa enää voitosta. Finaalisarjassa on siinä mielessä ollut alkuun vähän hakemista, ja siihen ei välttämättä ole yhtä selitystä, vaan moni pieni tekijä on vaikuttanut siihen. Uskon, että jatkossa nähdään entistä tasaisempia otteluita, Dolenc kokee.

- Seagulls onnistui kahdessa ensimmäisessä ottelussa vastaamaan hyvin meidän intensiivisyyteen ja pystyi riisumaan meidän aseista aika hyvin. Onneksemme pääsimme viime pelissä meidän omaan rytmiimme ja teimme niitä asioita, joissa olemme hyviä.

Dolenc myöntää, että ero joukkueen tekemisessä oli maanantaina silmiin pistävää verrattuna kahteen ensimmäiseen finaaliin.

- Kun katsoi edellisen pelin esitystä ja vertasi sitä kahteen ensimmäiseen, niin näytti siltä, että olimme eri joukkue. Tämä oli ehkä se kuuluisa ns. ketsuppipullo auki. Vaikka tässä on haettu omaa pelaamista ottelusarjan alussa suuntaan ja toiseen, niin uskon, että nyt alkaa kunnon väännöt. Ja sen takia koripallo onkin niin huikea laji.

Finaalisarjassa on pelattu kovaa, mutta reilusti. Kuva: Ville Vuorinen
Finaalisarjassa on pelattu kovaa, mutta reilusti. Kuva: Ville Vuorinen

Dolenc on nauttinut finaalisarjassa, jossa on annettu pelata kovaa. Tuomarilinja on sallinut paljon, mutta peli on silti pysynyt reiluna.

- Isossa päässä on ollut hyvää fyysistä kamppailua. Meidän on sallittu pelata kovaa korin alla ja olen nauttinut siitä. Kovuutta on ollut ja sitä löytyy varmasti vielä lisää, Dolenc vinkkaa.

Dolencilla oli joukkueensa tapaan pientä hakemista finaalisarjan alussa, mutta kolmannessa pelissä EBT-kasvatti pääsi irti, kun hän osui niin läheltä kuin kaukaa nakuttaen 17 pistettä vain kahdella ohiheitetyllä pelitilanneheitolla. Finaalisarja on 16 kertaa Susijengin paidassa pelanneelle Dolencille Korisliigassa ensimmäinen. Tunnelma kentällä ja katsomoissa on ollut upea sekä Kauhajoella että Helsingissä.

- Olen koittanut elää hetkessä näissä finaaleissa. Monet eivät saa pitkälläkään uralla tätä mahdollisuutta, niin pitää pystyä nauttimaan samalla tästä fiiliksestä ja tunnelmasta.

Dolenc on valmis seuraavaan haasteeseen, kun finaalisarja siirtyy torstaina Helsinkiin ja Töölön Kisahallille.

- Not too high, not too low eli meidän pitää pysyä tunnetasolla siellä keskitasolla. Siellä oli Helsingissä edellisessä finaalissa hyvä tunnelma ja innolla odotetaan jo tulevaa ylösheittoa, Dolenc päättää.

Korisliigan neljäs finaali pelataan torstaina 11.5. klo 18.30 Töölön Kisahallissa, Helsingissä. Seagulls johtaa ottelusarjaa 2-1.

Henkilöt

 
2.6.2023 20:45 Pääjuttu

Severi Kaukiainen jatkaa Kauhajoella, Karhu Basketille sopimuksia

Päättyneellä kaudella niin Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) kuin vuoden kuudentena pelaajanakin palkittu Severi Kaukiainen, 25, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen SM-hopeamitalisti Karhu Basketin kanssa. Karhu Basket julkisti samalla Joona Hakamaan ja Eero Innamaan jatkosopimukset sekä Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin saapumisen Kauhajoelle.

2.6.2023 10:39 Korisliiga

Lassi Nikkarinen jatkaa mestari-Seagullsissa, Gullsin valmennusjohtoon vahvistuksia

Hallitseva Korisliigan mestari Helsinki Seagulls on solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen (2023–25) pelintekijänsä, ToPo Junioreiden kasvatin Lassi Nikkarisen kanssa. Seagullsin mestaruuden takuumiehiin kuulunut 26-vuotias Nikkarinen on edustanut helsinkiläisjoukkuetta kahden kauden ajan.

1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

5.5.2023 20:36 Korisliiga

Seagulls riisui Kauhajoen aseista – toinen finaalipeli päättyi roimaan kotivoittoon

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa 2–0.

2.5.2023 20:24 Pääjuttu

Korisliiga-finaalit käyntiin: Seagulls ryöväsi Kauhajoen kotiedun välittömästi

Kauhajoki taipui kotikentällään Helsinki Seagullsille 54–70.

2.5.2023 07:54 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Kolminkertainen mestari kohtaa ensimmäisiä finaalejaan pelaavan haastajan

Miesten Korisliigan finaaleissa kohtaavat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Toiselle joukkueista finaalit ovat viidennet perättäiset, toiselle ensimmäiset koko seurahistoriassa. Siitä huolimatta vastakkaisten joukkueiden veteraanipelaajat Timo Heinonen ja Cameron Jones suhtautuvat molemmat tilanteeseen itsevarmuudella.

Näytä lisää vastaavia